BH's en slips - modellen

BH's en slips - modellen
jul 4, 2010

Welke bh- en slipmodellen zijn er?

 

Non padded of softcup bh

Een non padded ook wel soft cup bh genoemd is een bh met een ongevulde cup. Ongevulde bh’s zijn geschikt voor vrouwen die hun borsten niet groter willen laten lijken. Daarnaast kunnen de ongevulde cups voor een extra verleidelijk effect zorgen, wanneer bijvoorbeeld gebruik wordt gemaakt van kant of een doorzichtig materiaal. De bh neemt de natuurlijke vorm aan van de borsten.

 

Moulded bh

Een moulded bh is een bh met een ongevulde cup zonder naden gemaakt van een gladde stof. Ongevulde bh’s zijn geschikt voor vrouwen die hun borsten niet groter willen laten lijken. Daarnaast kunnen de ongevulde cups voor een extra verleidelijk effect zorgen, wanneer bijvoorbeeld gebruik wordt gemaakt van kant of een doorzichtig materiaal. Zeer mooi te dragen onder strakke kleding. De bh neemt de natuurlijke vorm aan van de borsten.

 

Padded of voorgevormde bh

Een padded of voorgevormde bh is een bh met een gevulde cup. Soms is een padded bh ook naadloos. Een padded bh is perfect te dragen onder strakke kleding en geeft bovendien extra steun. De borsten nemen de vorm aan van de cups.

 

Balconette bh

Het balconnette model is een bh met een halve cup, waardoor de borsten niet helemaal omvat zijn maar tot net boven de tepel. De vorm van de borsten wordt optimaal benadrukt. Het balconette model komt het best tot zijn recht bij laag uitgesneden tops.

 

Push up bh

De push up bh zorgt voor een mooier decolleté door de borsten een beetje samen en omhoog te drukken. Je borsten krijgen hiervan een mooie ronde vorm, waarbij het tevens lijkt alsof je een maatje meer hebt.

 

Strapless bh

De strapless bh heeft geen of afneembare schouder bandjes, waardoor deze geschikt is om onder verschillende kledingstukken en diverse halslijnen te dragen. De ondersteuning wordt geleverd door de onderband, meestal in combinatie met beugels. Daarnaast heeft de bh aan de binnenzijde vaak een siliconen rand, waardoor de bh goed blijft zitten.

 

T-shirt bh

Dit is een bh met platte naden, speciaal geschikt voor onder strakke kleding. De cups van de bh zijn glad en naadloos waardoor je geen oneffenheden ziet onder bijvoorbeeld een strak t-shirt.

 

Babydoll of bh jurkje

Een babydoll of bh jurkje is een kort jurkje, soms met (voorgevormde) bh-cups om je borsten extra te ondersteunen. ze zijn geschikt om als negligé of onderjurkje te dragen, maar kunnen soms ook als top gedragen worden.

 

Hipster

Een hipster is een strakke boxer zonder pijpjes, maar met brede zijkanten. De hipster heeft een lage taille, zodat deze niet boven je broek uitkomt.

 

Short

Een short is een strakke boxer zonder pijpjes, maar met brede zijkanten. Een short heeft een lage taille, zodat deze niet boven je broek uitkomt. De achterzijde loopt meestal wat hoger over de billen waardoor de onderzijde hiervan niet worden bedekt.

 

Slip / Maxi slip

De traditionele onderbroek zonder pijpjes en met zijkanten in variabele breettes. De achterzijde bedekt de billen geheel.

 

String

Een slip met een minuscule achterkant, waardoor de billen onbedekt zijn. Een string is onzichtbaar onder strakke kleding.

 

High waist pants

Een slip tot in of boven de taille erg geliefd in de jaren 50 bij pin-up lingerie en nu bezig met een come-back.

 

Tanga slip

Normale slip maar met smalle bandjes op de heupen. De billen zijn geheel bedekt.

Heb je iets aan dit artikel gehad? Help anderen (en ons) en deel deze op Social Media:

Dutch Designers Outlet

Je bezoekt onze website buiten Nederland, dat is geen probleem hoor
want wij verzenden bestellingen wereldwijd!