Bijz-Ondergoed

Bijz-Ondergoed
nov 9, 2016

Ondergoed heeft volgens Wikipedia vooral hygiënische redenen en zorgt daarnaast voor steun, een hoger draagcomfort en meer privacy. Maar de ontwikkeling van ondergoed staat niet stil. Ook op het gebied van boxershorts, slips en lingerie vindt vernieuwing plaats. Tijd om innovatief ondergoed eens beter onder de loep te nemen. 
 
De witte slip is waar het misschien ooit mee begon, maar die tijd is echt allang voorbij. Jockstraps, veterstrings, corrigerend ondergoed en boxershorts met bijzondere kleuren printjes zijn tegenwoordig overal verkrijgbaar en niet zonder reden: ze worden gekocht! Ze vallen allang niet meer onder de noemer 'bijzonder ondergoed'.
Onzichtbaar ondergoed daarentegen is van een hele andere orde. Volgens Amerikanen dé toekomst. Alle stof die zich niet tussen het kruis bevindt is weggelaten en de elastieken band is vervangen door plastic. Het idee is om je vrijer te voelen op een veilige en schone manier. Misschien een beetje te vrij?

 

 

Onderbroekenhygiëne

Hoewel we eerder al hadden ontdekt dat mensen het niet zo nauw nemen met schoon ondergoed, blijkt Victoria's Secret daar toch anders over te denken. Niet voor niets zijn ze zich aan het oriënteren op het gebied van biologisch afbreekbare 3D-onderbroeken die niet gewoven worden maar gespoten. Daarvoor wordt zo weinig materiaal gebruikt dat er wegwerp-onderbroeken ontstaan. Handig om eentje in je tas te hebben zitten? Ik vraag het me af. 
 
Een groep studenten in China heeft een string waarin een condoom bevestigd is ontwikkeld om de kans op soa's te verkleinen. De mannenstring, gemaakt van latex, verlies je volgens de studenten minder snel dan een losse condoom. Daarnaast is het condoom voorzien van de nodige genotsknobbeltjes en voorzien van een prikkelende Chinese kruidenolie. Innovatie is een ruim begrip denk ik dan. 

 

Daar zit een luchtje aan

Ondergoed krijgt veel te verduren en op die details wil ik zeker niet te diep ingaan. Het Britse bedrijf Shreddies heeft zijn neus hier echter wel in gestoken en ontwierp een lijn onderbroeken met een ingebouwde filter die onaangename geurtjes opvangt. Door de stof Zorflex moet de geur van scheten absorberen. De onderbroeken zijn ontwikkelt voor mensen met bijvoorbeeld het Prikkelbaredarmsyndroom, maar je vraagt je toch af waarom we niet alle onderbroeken gewoon voorzien van een dergelijke filter.  

 

Ondergoed voor je smartphone

In Japan maken ze het helemaal bont. De nieuwste rage betreft onderbroeken en strings…voor je smartphone! Speelgoedfabrikant Bandai, ook verantwoordelijk voor Pokémon en Tamagotchi, ontwikkelde Smart Pants. De broekjes beschermen vrijwel niets, zijn niet hygiënisch en dragen ook niet bij aan het draagcomfort van je telefoon, maar toch een grote hit in Japan. Bijzonder… iets te bijzonder als je het mij vraagt. Ben je wel gek op ondergoed, mooie slips en boxers, maar gaat bovenstaande innovatie je te ver? Kijk dan in de webshop en vind wat wel bij jou past!

Heb je iets aan dit artikel gehad? Help anderen (en ons) en deel deze op Social Media:

Dutch Designers Outlet

Je bezoekt onze website buiten Nederland, dat is geen probleem hoor
want wij verzenden bestellingen wereldwijd!