Borsten Basics Van De Professor

jun 30, 2020

De reacties op mijn vorige minicollege – je weet wel, over het Borstenseizoen – heeft wat stof doen opwaaien. Het was even schrikken om te merken hoeveel mensen er eigenlijk vragen hebben over twee van zulke prominente onderwerpen, maar we mogen er ook niet zomaar de ogen voor sluiten vind ik. Blijkbaar bestaat er een grote behoefte aan ondersteuning als het om onze buste gaat. Dat geldt trouwens net zo sterk voor heren als voor dames merkte ik uit de stortvloed aan berichten die ik ontving.

 

Daarom dacht ik dat een pas op de plaats hier ehm, op zijn plaats was, dus. Ik ga mijn college over de beste match tussen bh en borst een beetje opschuiven. In plaats daarvan trakteer ik jullie vandaag even op een rondje basiskennis. We lopen de verschillende aspecten van de borststreek even samen langs. Zo weten we straks waar we het over hebben als we ècht diep de materie in gaan duiken.

 

Waar Komen Borsten Vandaan?

Okay, toegegeven: misschien een beetje een vreemde eerste vraag. Maar toch: waar komt het woord ‘borst’ nou eigenlijk vandaan? De geleerden denken dat het oud-Duitse ‘brust’ of het Saksische ‘briast’ de oudste basis voor de buste vormt. Vrij vertaald betekent het zoiets als ‘zwelling’ of ‘uitstulpsel’. Ondanks deze volumineuze herkomst is het toch een beetje een plat woord dus, vreemd genoeg. Niet erg poëtisch. Zal wel weer door een vent zijn bedacht dan...

 

Hoeveel Soorten Borsten Zijn Er?

Dat is vrij eenvoudig uit te rekenen. Let op. Er wonen ongeveer zeven miljard mensen op onze planeet. Grofweg de helt is vrouw (okay, iets meer dan 50% zelfs, maar kniesoor wie daar op let). Zeven miljard gedeeld door twee is dus 3.500.000.000. Zoveel verschillende borsten zijn er. Simpel, want elke vrouw is anders, en dus ook elk paar borsten. Of nee, wacht eens... Als je goed kijkt zijn ook je eigen twee exemplaren nooit helemaal gelijk. Interessant genoeg is gemiddeld genomen de linkerborst groter dan de rechter (of andersom voor de kijkers thuis). Dan kunnen we dus stellen dat er minstens zeven miljard unieke borsten zijn! Dat is net zoveel als er aardbewoners rondlopen. Voelen de heren zich overweldigd? Bedenk je dan dat er genoeg is voor iedereen: minimaal twee borsten per aardman – en nog twee uniek verschillende ook! Nog opvallender: het zijn er bijna exact evenveel als er mannenhanden zijn, dus voor elke hand precies eentje! Zo zie je maar dat er in de natuur geen toeval voorkomt...

 

Zijn Borsten Altijd Hetzelfde?

Natuurlijk niet. Een oude wijsgeer zei al eens: “het enige dat nooit verandert, is het feit dat alles verandert.” Los van de filosofie kunnen we rustig zeggen dat borsten altijd in beweging zijn. Dat is heel nuttig om te weten als je op Dutch Designers Outlet naar een bh op zoek bent. Je dames groeien met je mee gedurende je levensloop. Ze beginnen heel bescheiden en worden door de puberteit heen steeds voller en groter, tot aan de volwassenheid. Maar dan houdt het niet op. Het krijgen van kinderen heeft enorme invloed op de borstomvang en ook de vorm, bijvoorbeeld. Maar zelfs in het verloop van de maand veranderen ze mee. De menstruatiecyclus dicteert het zwellen en slinken van je rondingen, een beetje zoals de maan wast en weer slinkt dus. Heel natuurlijk dat die lievelings bh de ene keer zit als gegoten, en de andere keer toch net niet ideaal zit dus. Het gaat zelfs nog verder... Wist je dat op je buik slapen impact heeft op de omvang van je borsten? Geeft te denken, nietwaar?

 

Hebben Borsten Een Functie?

Jazeker hebben ze dat. En dan bedoel ik dus niet de functie van te pas en te onpas de aandacht van de toeschouwers trekken. Ik hoef vast niet uit te leggen dat de mamma’s, of de memmen zoals ze ook wel eens wat onflatteus worden genoemd, alles te maken hebben met het moederschap. Je voedt er je zuigelingen mee, zoals dat bij alle zoogdieren gebeurt. Okay, tot zover de primaire functie. Wist je dat je borsten er een extra taak bij kregen toen we als soort rechtop gingen lopen? Toen we nog op handen en voeten de wereld rondsjouwden hingen ze er maar een beetje bij daar onder je buik. Toen we eenmaal recht overeind gingen staan gingen ze plotseling een belangrijke taak overnemen van... Je kont! Ja echt! Eerst had de damesbips een heel belangrijke functie als seksueel signaal: je ziet nu nog bij onze familie de apen vaak dat de billen in de vruchtbare periode enorm opzwellen en zelfs de meest bizarre kleuren aannemen. Dat is om mannetjes te laten weten dat er gepaard kan worden. In theorie dan hè – wel met wederzijds goedkeuren natuurlijk. Toen we gingen staan was die parmantig omhooggestoken bips ineens niet meer zo goed zichtbaar. Oplossing? Nou, ineens zaten onze borsten dus als een soort koplampen midden in beeld. Zo hebben ze dus hun seksuele signaalfunctie gekregen. Oh ja, en omdat we na een paar duizend jaar rechtop lopen wat moe werden van afhangende tietjes hebben we een uitvinding gedaan waar we hier nog dagelijks druk mee zijn. Wat dan? Precies: de designer bh!

 

Plus Een Verbindende Functie!

Laten we ook niet vergeten dat je borsten een belangrijke functie hebben tijdens de seks! Niet alleen als opleukertje voor het uitzicht van je partner hoor. Verschillen per vrouw zijn enorm, maar de hele borst, en met name de tepel en tepelhof, zijn een heel gevoelige erogene zone. Daar komen de belangen van draagster en bewonderaar(-ster) weer keurig bij elkaar, want borsten krijgen hierdoor een verbindende functie. Je kunt er lekker samen naar kijken en dat is al mooi. Toch wordt alles nog veel leuker als je er gezellig samen mee kunt spelen. Er bestaat absoluut zoiets als een ‘nipplegasm’, of anders gezegd: er zijn vrouwen die kunnen klaarkomen door het genot dat hun borsten ze schenken als erogene zone. De kunst is natuurlijk wel dat jij en je partner moeten leren hoe je zoiets fenomenaals kunt bereiken. Daarom houdt het leren over borsten net op na mijn college. Het is net als autorijden: ik geef je de basics in handen, maar daarna moet je er zelf gevoel voor ontwikkelen!

 

Stay Tuned!

Okay, we weten nu iets meer dan een kwartiertje geleden met z’n allen, dus dat is al winst. We leerden waar borsten taalkundig vandaan komen, hoeveel er ongeveer zijn, waar ze voor dienen en dat ze letterlijk altijd in beweging zijn. Ik zeg doe er je voordeel mee en wees er vooral lief tegen. Dat doe je bijvoorbeeld door ze passend onderdak te bieden. Waar je die luxe en toch betaalbare accommodaties vindt? Snuffel een rustig door de Dutch Designers Outlet collectie top bh’s heen zou ik zeggen. Misschien weet je niet goed waar je op moet letten om jouw ideale bh te vinden? Dan zeg ik stay tuned, want daar gaan we ons in mijn volgende college mee bezig houden!

Geheel de uwe en met welgemeende kwispel,

Sir Sebastian
Lingeriegoeroe extraordinaire

Copyright ©️ 2010-2023 Dutch Designers Outlet ®️. Alle Rechten Voorbehouden.


Volg mij op Facebook, wie weet deel ik naast tips, tricks en trends ook wel mijn smakelijke botje met je. Je kunt ook mijn blog delen op social media:

Dutch Designers Outlet

Je bezoekt onze website buiten Nederland, dat is geen probleem hoor
want wij verzenden bestellingen wereldwijd!