Borsten in Balans

jul 14, 2020

Zeer geëerde studenten, fijn dat jullie weer zijn komen opdagen. In mijn vorige college hebben we geprobeerd om meer grip te krijgen op borsten. Ik hoop dat jullie je huiswerk hebben gedaan. Dit onderwerp dient immers stevig te worden aangepakt. Als jullie de materie inmiddels voldoende in de vingers hebben, dan kunnen we door naar de volgende stap. Vandaag gaan we bekijken hoe we onze borsten – jawel, opvallend veel borsten zijn gemeenschappelijk bezit – kunnen huisvesten. Niet iedereen is het ermee eens, en de laatste feministische bh-verbranding was nog net zo lang geleden, maar een buste verdient een bustier. Maar laten we de politiek er even buiten houden vandaag. We gaan bh’s bespreken, en dan wel de beste bh voor de vorm van elke voorgevel.

 

Wereldtietenpopulatie

Grof gezegd kunnen we de wereldtietenpopulatie in een paar categorieën verdelen. In sommige landen komen bepaalde vormen vaker voor dan in andere, maar hey, als je op internet doceert leest de hele planeet mee. Hopelijk. Ik probeer het dus zo breed mogelijk te houden. Hou je vast en hou ze vast, want hier gaan we.

 

Borsten in balans: comfort versus controle

Schuren, knellen, schuiven, schudden en hupsen: ongelooflijk wat borsten allemaal kunnen en willen als je ze de ruimte geeft. Sluit je ze aan de andere kant te krap op, dan gaan ze protesteren. Of erger nog: ze forceren een uitbraak. Dat willen we niet, dus we gaan ervoor zorgen dat jullie meisjes allemaal een leuke passende meidenkamer krijgen. De truc is om de juiste balans te vinden tussen comfort en controle. Daarvoor moet je dus wel even weten wat je in huis hebt. Ik zou zeggen gaat u maar even voor de spiegel staan en doet u uw shirtje maar omhoog. Wow, wat hou ik soms toch van m’n vak...

 

Schrijnende ongelijkheid

We hebben het er vorige keer al over gehad, maar onthoud: geen twee borsten zijn hetzelfde. Dat maakt het voor sommige vrouwen erg tricky om een bh te vinden die goed past, omdat de ene borst groter is dan de andere. Of andersom trouwens. Daar komt nog een stukje presentatie bovenop: we willen er stiekem allemaal zo symmetrisch mogelijk uitzien. De oplossing voor schrijnende ongelijkheid? Ondersteuning! Kies de bh-maat die het beste past bij beide cups, maar neig niet naar te strak voor het grootste exemplaar. Hou het liever net iets ruimer om ongemak te voorkomen en zoek dan een mooie voorgevormde bh uit. De vorm van de voorgevormde cups is een gelijktrekker als het om het formaat gaat. Cups met extra mousse kunnen voor nog meer comfort en extra vorming zorgen, dus zoek de collectie maar eens goed door. Tip: met een extra randje kant kun je ongelijke borsten optisch nog iets meer naar elkaar toe trekken!

 

Rond en ferm

De ronde, stevige borsten die elke vrouw wel zou willen hebben: heb jij ze in huis? Lucky you! Toch kun je ook met ‘modelmamma’s’ de mist in gaan als je je maat niet goed kent. Buiten dat heb je het relatief gemakkelijk: jou staat eigenlijk elke bh. Dat geeft dus ruimte om ermee te spelen. Tip: probeer eens een balconette model, zodat je al dat volume er lekker dik bovenop kunt leggen. Dat schreeuwt om een passend laag uitgesneden bloesje of een jurk natuurlijk. Voor jou is extra steun of vorming niet nodig. Je kunt je dus helemaal richten op wat jij mooi vindt – zolang je dus die cupmaat en die omvangsmaat maar goed in de smiezen houdt.

 

Een bescheiden begin

Ben jij één van die vrouwen die bovenaan minder volumineuze borsten heeft dan onderaan? Is de ronding onder je tepels sierlijk en prominent, maar is de aanzet van je borst minder spectaculair? Deze borstvorm komen we vaak tegen bij moeders met kinderen, of bij dames met bovengemiddeld grote dames. Als je heel hard bent afgevallen kan het je ook overkomen. Vrees niet: daar weten we bij Dutch Designers Outlet wel raad mee. Wat jij nodig hebt is support en ♥. Liefde voor jouw borsten komt in dit geval letterlijk uit het hart. Hartvormige bh’s van bijvoorbeeld LingaDore Daily sluiten ideaal aan op jouw vormen, maar wel weer alleen als je de goede maat te pakken hebt, dus blijf kritisch. Kies dus een bh met hartvorm, mat daarin comfortabele beugels om dat beetje lift te geven dat je borsten verdienen.

 

Little ladies

Als we allemaal precies even lang haar hadden zou het een saaie wereld zijn. Met borsten is het net zo: als alles even groot was zou de lol er snel af zijn. Gelukkig heeft een vrouw met kleinere boobbies geen boob job nodig om een woestaantrekkelijk figuur te slaan. Grappig genoeg kun je ook meer kanten op dan een vrouw met erg grote borsten. Bovendien zijn er hordes mannen die klein maar fijn juist extreem begeerlijk vinden. Laat ze dus maar lekker zien! De standaard truc is een push-up bh gebruiken om alles dat je hebt extra in de kijker te spelen. Toch kan er veel meer. Jij komt ook prima voor de dag met een mooie elegante designer body bijvoorbeeld. Ook in een bralette kun jij heel leuk uit de verf komen, maar eigenlijk staan zo’n beetje alle lingerie-opties voor je open. Ik zeg het er voor de zekerheid nog wel even bij: alles valt of staat (of hangt in dit geval) bij de juiste maten. Ik weet dat je niet te strak wilt om zoveel mogelijk uit je aanwezige materiaal te halen, maar van een grotere bh gaan je borsten dus echt niet groeien. Vergeet trouwens ook niet dat je bh maar een deel van het verhaal is. Met een elegant dun bloesje in een lichte kleur kan zelfs een lieflijk heuveltje net zo aantrekkelijk ogen als de Mont Blanc – reken maar dat jij met de juiste bh de nodige bergbeklimmers kunt lokken...

 

Groots en meeslepend

Ook al zijn er heel veel fans van kleinere borstjes, met een stel mooie grote bollingen onder je shirt kun je ook heel wat dames en heren aan het glimlachen maken. Natuurlijk: dat is niet je enige doel, maar het kan af en toe wel leuk zijn om ze een beetje te flaunten toch? Toch is het juist als je grote borsten hebt belangrijk om op de goede ondersteuning te kunnen rekenen. Besef dat er heel wat vrouwen rugklachten krijgen omdat ze niet goed met hun volle buste omgaan. Er zijn veel designers die juist hierom aparte bh’s voor grote borsten ontwerpen, maar dat is geen garantie voor comfort. Voor jou is het nog belangrijker dan voor andere vrouwen om je cupmaat en je omvangsmaat perfect op te (laten) meten. Daar gaan we het in het volgende college uitvoerig over hebben, dus blijf aan de lijn. Tot die tijd zeg ik: kies voor steun en zorg voor een beugel-bh waarvan de beugel eigenlijk niet voelbaar is tijdens het dragen.

 

Je hebt iets unieks in handen!

Goed, met deze types geef ik geen uitputtende beschrijving. Jullie weten inmiddels dat jullie stuk voor stuk iets unieks in handen hebben. Ik wil maar zeggen dat het echt loont om aandacht te besteden aan een goed ontworpen bh die past bij allebei je borsten. Fijn dat er bij Dutch Designers Outlet voor elke maat en elke vorm iets te kiezen valt dus. Volgende keer duiken we dieper het decolleté in, als we de geheimzinnige wereld van de bh-maten gaan verkennen. Dames, ik zeg tot de volgende zitting en hup: borst vooruit – laat de wereld maar zien wat je in huis hebt!

 

Liefs van jullie Bovenstebeste Bustebooster S' Bastian

Geheel de uwe en met welgemeende kwispel,

Sir Sebastian
Lingeriegoeroe extraordinaire

Copyright ©️ 2010-2023 Dutch Designers Outlet ®️. Alle Rechten Voorbehouden.


Volg mij op Facebook, wie weet deel ik naast tips, tricks en trends ook wel mijn smakelijke botje met je. Je kunt ook mijn blog delen op social media:

Dutch Designers Outlet

Je bezoekt onze website buiten Nederland, dat is geen probleem hoor
want wij verzenden bestellingen wereldwijd!