De beurs op een rechtstreeks verslag uit het hartje van lingerieland

feb 22, 2019

Sir Sebastian gaat de beurs op!

Jawel hooggeëerd publiek, het is dan eindelijk zover: hier volgt mijn persoonlijke verslaglegging van alle avonturen in ondermode die ik beleefde op de recente lingeriebeurzen en -events in Nederland, België en Duitsland. Voor alle duidelijkheid, ik beleefde die avonturen dus niet zelf in ondermode, want daar was het net iets te fris voor, maar – ach, jullie begrijpen wat ik bedoel...


Als onvolprezen blogkeizer van lingeriescene heb ik natuurlijk toegang tot de kleinste en meest obscure hoekjes van het wereldje. Ik heb dus een paar notitieblokjes volgekrabbeld met aantekeningen op alle drie de beurzen die ik trakteerde op mijn aanwezigheid. Jullie merken dat hier geen amateur aan het werk is. Ik had alles keurig geordend en heel systematisch neergepend, zodat ik er thuis op mijn gemak een weergaloos verslag van kon maken. Extra jammer dus dat ik niet had gerekend op de grandioze afterparties waar ik onvermijdelijk terecht kwam, waar de Chablis rijkelijk vloeide en de ene cava de andere verdrong om aandacht. Eenmaal thuis gearriveerd bleek dat al die feestelijkheden mijn inspiratie heel veel goed hadden gedaan. Helaas kan hetzelfde niet worden gezegd voor de structuur in mijn aantekeningen. Vreemd hoe je na een paar glazen bubbels vindt dat je je beste werk ooit aan het schrijven bent, terwijl je het bij het teruglezen de volgende ochtend niet eens meer herkent als je eigen handschrift...


Krabbels en babbels

Enfin, er zat dus niets anders op dan een verslag schrijven met de stapel krabbels en babbels die resteerde. Gelukkig waren er op de beurzen een aantal ijzersterke thema’s op mijn netvliezen gebrand, dus ik was niet helemaal stuurloos toen ik me aan dit blog wijdde. Geen slaafs verslagje voor jullie dus, maar een visionaire blik in de toekomst – en onder jullie kleren! Ik kan namelijk voorspellen welke lingerie jullie het komende jaar gaan dragen, dames en zeker ook heren. Let goed op, want hier zijn de belangrijkste trends om jezelf in te hullen voor 2019!

 

Een natuurlijke ontwikkeling

Natuur, ecologie, milieu en verantwoorde keuzes, daar draait het om dit komende jaar. Als poedel ben ik van nature iets meer in touch met mijn wilde kant dan jullie mensenkinderen dat zijn. Geeft niets, kunnen jullie weinig aan doen, maar ik zeg doe er je voordeel mee. Jullie kunnen putten uit de schat aan inside information die jullie beestachtig trendy reporter ter plaatse hier oplepelt, dus daar gaan we. Punt 1: eco!


Ecolingerie

De trend is niet alleen in lingerieland voelbaar, maar op de beursvloer was het overduidelijk: eco heeft de toekomst. Natuurlijke materialen voelen al lang niet meer aan alsof je een juten zak aan je lijf hebt, dat was duidelijk te zien aan de ontwerpen in de meest fantastische zachte stoffen. De herkomst van de grondstoffen is een steeds belangrijker punt voor lingerie, dus hier wordt merkbaar bewust me omgegaan. De grote merken hebben de trend inmiddels ook omarmd, dus de meest sensuele designs worden dit jaar gemaakt van bamboe, biologisch gekweekt katoen en slimme vezels die het milieu zo min mogelijk belasten. Mijn tip? Doe eens zoals ik en ga zo au naturel als je maar kunt: in je Adams- of Evakostuum! Nee, alle gekheid op een stokje mensen: ecologische en
natuurlijke lingerie is niet meer weg te denken uit de designwereld – ik ben om, dus ik hoop dat jullie jezelf ook laten overtuigen van de natuurlijke charme van ecolingerie.

 

Natural looks


Dan even aandacht voor een andere natuurlijke neiging die mijn fijnzinnige geest opmerkte op de beursvloer. Eigenlijk heeft deze ontwikkeling ook alles te maken met natuur, of in dit geval natuurlijke schoonheid. Heel veel grote modehuizen lijken eindelijk te begrijpen dat er meer is dan alleen broodmagere modellen, want overal viel mijn oog op de meest fantastische lingerie voor de iets grotere maatjes. Ik ben fan kan ik jullie verklappen. Curvy dames hebben alle reden om hun rondingen vol trots aan de wereld te laten zien – of ja, niet continu natuurlijk, maar wel op elk moment dat ze zich willen laten zien. En ja, ik weet het: bh’s in grote cupmaten waren er altijd al, maar dit jaar worden de ontwerpen niet gewoon uitvergroot vanaf de petieterige designs uit de nieuwe collecties. De lingerie die mij ter ogen kwam was op het lijf geschreven van iedere vrouw die haar natuurlijke rondingen en welvingen vol trots durft te tonen. Heerlijk gewoon! Een sterk staaltje emancipatie waar we met ons alleen veel te lang op hebben gewacht. Zoals jullie weten heb ik zelf af en toe moeite om mijn eigen ranke figuurtje in superslanke vorm te houden, dus ik gooi het roer om: show them what you’ve got, ladies and gentlemen!

 

Ook voor mannen natuurlijk!


En nu we het toch over emancipatie hebben voel ik me geroepen om mijn derde bevinding met jullie te delen: mannenlingerie! Jawel, u hoort het goed. Niet zo verwonderlijk, toch? Immers, heren hebben net zoveel moois om mee te pronken als dames. Strakke billen, gespierde schouders en zo’n lekkere stevige torso met precies genoeg borsthaar – smullen maar, dames en heren! Heren ondermode is gelukkig een heel eind gekomen sinds de dagen van een hele la vol met dezelfde vaalwitte – excusez le mot – ballenknijpers. Het scala aan mogelijkheden is juist enorm breed anno 2019. Wat dachten jullie van een waaier aan boxershorts, los of strak, in de meest uiteenlopende kleuren, dessins en modellen? Reken maar dat je daar je mannetje in staat. Korte of lange pijpjes vliegen je om de oren, met merknamen waar je warm genoeg van wordt om zo in je boxer de deur uit te huppelen. Naast al die boxershort weelde zou je bijna vergeten dat er nog veel meer onder de zon is: mini-, midi- en maxislips bijvoorbeeld, met genoeg verschillende ontwerpen om compleet in te verdwalen. Wil je een keertje bijzonder uitpakken met je mannelijkheid? Draag eens een tanga, of een string, of nog opvallender: een jockstrap! Zoveel moois om te dragen dit jaar, mannen, waar wachten we nog op? Dit wordt óns jaar: waar we vroeger jaloers keken naar de enorme keuze die onze vrouwelijke wederhelften hadden, draaien we de rollen nu eens lekker om. Lingerie is eindelijk mannenwerk geworden.

 

Vertrouw op je natuurlijke schoonheid

Foei, wat een enorme stortvloed aan nieuwe indrukken heb ik opgedaan in die paar dagen snuffelen op de beursvloer zeg. Eigenlijk is het te veel om op te noemen. Wat dat betreft is het misschien maar goed dat ik mijn aantekeningen een beetje vertroebeld heb op de dansvloer. Ik zal proberen naar een conclusie toe te werken, want dan hebben jullie direct een beknopte en krachtige richtlijn voor het nieuwe seizoen in handen. Als lingerieblogger extraordinaire ben ik jullie stralende baken in een woeste zee van modegrillen en imagoblunders en die gewichtige taak neem ik serieus. Ik kan jullie recht in de ogen kijken als ik jullie het volgende kernachtige advies geef: wees natuurlijk dit jaar. De natuur is een prachtig iets, waar we met ons allen zuinig op moeten zijn. Natuurlijke stoffen en verantwoorde materialen zijn de way to go in 2019. Dat is meteen een mooi bruggetje naar de volgende gouden stijltip: wees trots op je eigen natuurlijke schoonheid! Moeder Natuur heeft jou niet zomaar gemaakt tot wie je nu bent, dus wees trots op alles dat je in huis hebt. Slank of vol, kort of lang, donker of bleek: jouw natuur is uniek en schitterend, dus vier die natural beauty met de eerlijkste, heerlijkste lingerie waarin je alles mag laten zien dat jou zo onvergelijkbaar mooi maakt!

Daar hoort heel nadrukkelijk ook het mannenvolk bij dit jaar, en terecht! Niet op dieet, niet naar de sportschool en laat die fillers lekker links liggen. In 2019 is iedereen uitgenodigd om zich van zijn of haar beste kant te laten zien, dus wees trots op wat je hebt en kleed het aan met de allermooiste, meest verantwoorde en meest geëmancipeerde lingerie die je maar vinden kunt!


Er kriebelt iets in lingerieland...

Ik zwaai af, mijn lieve fijnproevers. Even herstellen van alle ophef. Ik beloof jullie dat ik heel snel weer terug ben met een nieuw verhaal, want ik zie om me heen de eerste tekenen van een nieuwe lente de kop opsteken. Ik hoop dat ik jullie een beetje heb weten te inspireren terwijl de eerste lentekriebels het land in huppelen, dus ik zeg tabee en nogmaals: keep it natural!

Jullie hondstrouwe speurneus tot achter het naadje van de kous,

Sir Sebastian | Ondergoedorakel van de Lage Landen

 

 

Geheel de uwe en met welgemeende kwispel,

Sir Sebastian
Lingeriegoeroe extraordinaire

Copyright ©️ 2010-2022 Dutch Designers Outlet ®️. Alle Rechten Voorbehouden.


Volg mij op Facebook, wie weet deel ik naast tips, tricks en trends ook wel mijn smakelijke botje met je. Je kunt ook mijn blog delen op social media:

Dutch Designers Outlet

Je bezoekt onze website buiten Nederland, dat is geen probleem hoor
want wij verzenden bestellingen wereldwijd!