De Professor Over Masculiene Lingerie

okt 19, 2020

Belofte maakt schuld, zoals het gezegde luidt. Voor wie dacht dat ik vergeten was terug te komen op de lingerie voor de mannelijke helft van de wereldpopulatie: think again! De neiging om het altijd maar te hebben over de meest fantastische designer bh’s, vrouwelijke rondingen en de vele verlokkingen van de feminiene verschijningsvorm gehuld in de mooiste lingerie is enorm. Ik merk het zelf aan mijn colleges: voor je het weet sta je weer een heel uur te oreren over vrouwelijk schoon en wat Dutch Designers Outlet daarvoor allemaal in huis heeft. Begrijpelijk? Zeker. Interessant? Absoluut? Eerlijk tegenover die andere helft van de wereldbevolking? Ehm.. Niet helemaal. Ik weet wel dat veel mannen niet uitgepraat raken over het schonere geslacht, maar eigenlijk maken we het ons daarmee te gemakkelijk heren. Het wordt tijd om de hand eens in eigen boezem te steken. Of feitelijk steken we die hand in eigen onderbroek. In figuurlijke zin dan hè? Tenzij je zeker weet dat er niemand kijkt – dan moet je het lekker zelf weten.

 

Maar we doen dit niet alleen voor onszelf, gentlemen. Dit gaat ook alle vrouwen aan. Immers, een kerel die weet hoe hij zijn hebben en houden moet presenteren is een aanwinst voor menig dame. Maar laten we ook zeker niet vergeten dat er heel veel mannen zijn die liever een leuke vent in een mooi stukje mannenlingerie zien dan de zoveelste vrouw in een pikant setje. Kortom: het is voor iedereen beter als we niet langer om de hete brij heen blijven draaien. Het is hoog tijd om eens te kijken wat er schuilgaat achter de mooiste lingerie voor mannen.

 

We beginnen met een grof onderscheid. Er zijn nog altijd hordes mannen die zich hardnekkig aan de veilige keuze blijven vastklampen. Met die veilige keuze bedoel ik dan uiteraard de door velen verguisde ouderwetse herenslip. Dat kan hoor: het is ook een onderdeel van de wereld van mannenondergoed, daar kunnen we niet omheen. Maar er is nog zoveel meer, jongens! Spring eens uit die ballenknijper en voel die vrijheid! Okay, ik zal me nog even inhouden. Ik geef een eerlijke review van de voor- en nadelen die kleven aan de traditionele herenslip. Kunnen we daarna meteen mooi zien hoe dat zich verhoudt tot de andere mogelijkheden.

 

De traditionele herenslip

Saai, vaal, seksloos en met een beetje pech in offwhite uitgevoerd zodat je er gênante vlekken en remsporen in ziet. Dat is het beeld dat je tegenwoordig oproept met de klassieke herenslip. Dat beeld gaat natuurlijk vrij gemakkelijk onderuit als je naar zoiets kleurigs of een fancy designeruitvoering als deze gaat kijken, maar toch. Het voordeel van de herenslip is dat iedereen hem kent. Met de materialen van tegenwoordig, vol elastische vezels, slimme textielsoorten en banden waar de rek nauwelijks uit gaat zijn ze alleen een stuk comfortabeler geworden dan het archetypische beige bakbeest van vroeger. Er valt ook iets te zeggen voor het feit dat een fraai setje mannenbillen er best mooi in naar voren kan komen, maar zoals je zometeen zult zien zijn daar interessantere opties voor uitgevonden.

 

Bovendien zijn slips voor mannen lekker functioneel. Ze houden de hele zaak moeiteloos binnenboord, altijd fijn, en ze blijven als je de juiste maat hebt gewoon op hun plek zitten. Vergeet ook de klassieke ‘Y-fly’ niet. Wat? Een onderbroek met WiFi? Nee, Y-Fly: die traditionele y-vormige gulp. Altijd prettig om te weten waar de nooduitgang zit als je hem ineens moet gebruiken toch? Betrouwbaar, basic en met prima draaggemak dus. Tot zover de voordelen – want het grootste nadeel is meteen zonneklaar als je het Dutch Designers Outlet assortiment voor mannen bekijkt: er is zo veel meer onder de zon!

 

De boxer: absolute kampioen in elke gewichtsklasse

Ik ga er geen doekjes om winden. We kunnen wel doen alsof de herenslip het beste idee ooit is binnen de herenondermode, maar nee. Tegen de herenboxer valt al lang niet meer op te boksen. In feite zegt het woord herenboxer al genoeg: er bestaan namelijk ook diverse damesboxers, dus dat idee hebben onze wederhelften al ingepikt. Geeft niks: blijkbaar is het idee goed genoeg om het te lenen.

 

Een boxer geeft door de slimme materialen eigenlijk dezelfde flexibele ‘alles-aan-boord’ opties als de herenslip. Het blijft een kwestie van smaak, maar veel dames (en heren met verstand van zaken) vinden een boxershort een stuk sexyer staan dan de ballenknijper. Het model heeft een vlottere uitstraling en er is meer stof om mee te spelen. Volop ruimte voor gekke prints, knallende kleuren en uitdagende patroontjes dus. Ook is het ontsnappingsgevaar nog net iets groter dan bij de klassiekertjes, tenminste, als je de goede maat te pakken hebt natuurlijk.

 

Toch is de mannenboxer vooral zo populair door het onvergelijkbaar lekkere modelletje. Alles zit lekker op zijn plekje, maar intussen is er wel genoeg bewegingsruimte voor alles waar je graag een mooi plekje voor zoekt. We kunnen het totale aanbod in drie categorieën verdelen: de wijde boxershort, de boxer met korte pijpjes en de boxer met lange pijpen.

 

Wijde en smalle boxers

Ben jij het typje ‘lekker losjes’? Dan moet je de wijde boxershort eens proberen. Deze boxers lijken nog het meeste op het broekje van de boksers waar de naam aan is ontleend. Hij sluit niet strak aan op benen of billen: alleen de band op de heup geeft de pasvorm. Ben je aan de forse kant, of heb je enorm gespierde bovenbenen omdat je nooit leg-day overslaat? Dan is dit helemaal jouw ding!

 

Voor wie pijpen kan waarderen

Hou je van pijpen? Nou, dan zou ik een lekker strakke boxer met lange pijpjes eens een kans geven. Hier zien we de meest populaire uitvoering van het meest geliefde model herenondergoed. Extra warm in de winter, maar ook extra stabiel: deze jongens kruipen niet op richting je liezen. Heb je benen die je graag wat slanker af wilt kleden? Dan is dit jouw perfecte match. Een boxer met korte pijpjes wordt ook wel de ‘trunk’ genoemd – zo noemen boksers hun broeken in het Engels ook. Dit zijn qua voordelen de tegenhangers van de langere modellen: wie dunne benen of smalle heupen heeft en daar iets mee wil doen kan door een boxer met korte pijpen een stevigere indruk maken. Je ziet het, heren: met boxers kun je alle kanten op. De juiste maat vinden is wel een dingetje, maar daar gaan we binnenkort een masterclassje aan wagen!

 

Tot slot: less is more met strings en jockstraps!

We sluiten af met de herenstring en de roemruchte jockstrap. Duidelijk last but not least, en zeker een gevalletje less is more, want deze minimale mannenlingerie geeft alle ruimte aan de ongetwijfeld gebiologeerde toeschouwer. Leuk voor de partners, of voor jezelf als je even casual langs de spiegel loopt. Toch moet je ook echt eens ervaren hoe lekker zo’n stringetje voelt onder een mooie soepele pantalon hoor: lekker ruisen en ritselen met die boel.

 

Ook onder een strakkere broek heeft de string enorme voordelen. Je ziet geen contour, sterker nog: laat die ‘tour’ maar weg en geef die ‘cont’ maar ruim baan! Stukje hardlopen of fietsen in een fluisterborek of herenlegging? Spring in die string en je reduceert wrijving en ongemak tot ver onder nul!

 

Met een jockstrap gaat het allemaal nog net een stapje verder. Deze modellen zijn nog minder invasief dan zelfs de kleinste herenstring. Dat komt vooral door de elastische bandjes die onder de bil langs lopen, zodat je hammetjes de volle ruimte – en aandacht – krijgen die ze verdienen. Sexy? Hell yes! Maar vergeet ook het comfortabele kantje voor je kontje niet: onder (prof-) sporters is de jockstrap minstens zo populair als onder de dames en heren die weten waar ze graag naar kijken! Zo’n bezwete lap stof tussen je naad is gewoon niet lekker. Met een string is het hooguit een piepklein koordje, maar de jockstrap bespaart je alle vochtproblemen zonder enige moeite.

 

Onderkleren maken de man

We hebben even in sneltreinvaart het complete scala aan herenlingerie doorgenomen. Ik kan me goed voorstellen dat het jullie duizelt, want er wordt niet genoeg gepraat over design ondermode voor mannen, da’s een feit. Ik laat het even indalen... Kijk vooral na het college nog even het assortiment van Dutch Designers Outlet door voor meer inspiratie. In een volgend college zet ik de puntjes op de i, want dan krijgen alle mannen tips voor het vinden van de ideale maat – en alle dames die iets moois voor manlief willen kopen natuurlijk ook!

 

Tot die tijd zeg ik: de ballen, de billen, en alles dat je daarboven dragen zou willen!

Geheel de uwe en met welgemeende kwispel,

Sir Sebastian
Lingeriegoeroe extraordinaire

Copyright ©️ 2010-2023 Dutch Designers Outlet ®️. Alle Rechten Voorbehouden.


Volg mij op Facebook, wie weet deel ik naast tips, tricks en trends ook wel mijn smakelijke botje met je. Je kunt ook mijn blog delen op social media:

Dutch Designers Outlet

Je bezoekt onze website buiten Nederland, dat is geen probleem hoor
want wij verzenden bestellingen wereldwijd!