Dierendag met Sir Sebastian

okt 2, 2019

Oeh, is me dat even boffen... Ben ik net goed en wel terug van mijn zalige zonvakantie en sta ik nu al op het punt om wegens het hondenweer pardoes in een winterdip te glibberen, komt het volgende feestje er alweer aan – laat ik nou toch glad vergeten zijn dat Dierendag weer in aantocht was! Sir Sebastian heeft anderhalve week regen gehad, maar nu wordt hij toch weer even fijn in het zonnetje gezet. Ik zal het wel verdiend hebben, denken jullie ook niet?

 

Een feestje voor alle dieren

Natuurlijk draait het op 4 oktober niet alleen maar om mij, dat weet ik zelf ook best. Het is van oorsprong de grote dag van sint Franciscus, die volgens de overlevering gek was op alles dat er op deze aardbol rondhuppelt, fladdert, kruipt en spartelt. Het is dus feest voor alle dieren op 4 oktober en dat zou wel weer eens een keertje tijd worden ook, potdikkie. Ik bedoel, wij dieren hebben het met ons allen al moeilijk genoeg het hele jaar door.

 

Regenwouden staan in de fik, ijsberen dobberen puffend in hun bikini over een lauwwarme Poolzee, je moet verdorie minstens naar Barcelona rijden om een zichtbare lading dooie insecten op je voorruit te verzamelen en in de varkensflats en legbatterijen valt ook weinig te lachen. Mogen wij ook even dus? Ja? Nou, bijzonder hartelijk bedankt, ook namens de Partij voor de Dieren. Voor wie het zich afvraagt: ja, ik ben benaderd voor de positie van partijleider, maar ik heb vriendelijk bedankt. Ik ben toch te veel een mensenvriend om die functie te vervullen.

 

Statement

Okay, dat gezegd hebbende, terug naar de kwestie van de dag: extra lief zijn tegen mij – ik bedoel tegen dieren in het algemeen. Ik heb zitten peinzen gisteravond... Ik kon er gewoon de slaap niet door vatten. Als icoon uit de modescene heb ik natuurlijk zo mijn verantwoordelijkheden, want ik begrijp best dat ik een voorbeeldfunctie heb. Daarom zat ik dus te bedenken wat wij, lingerieliefhebbers, op Dierendag kunnen doen om het alle beestjes voor één dagje zo leuk mogelijk te maken. Eerst dacht ik dat we misschien aan al onze huisdieren een leuk niemendalletje of een flitsende boxershort cadeau zouden kunnen doen, maar dat idee heb ik snel weer overboord gezet.

 


Ik vraag me ernstig af hoe gelukkig een willekeurige viervoeter wordt van een knellende bh aan het lijf. Een goudvis verrassen met een leuk setje jarretels? Gaat hem niet worden vermoed ik. Een mooi kanten slipje om je poes extra feestelijk aan te kleden? Ik zou het niet eens durven vóórstellen zeg! Nee, wat mij betreft pakken we het dit jaar heel anders aan, door een symbolisch gebaar te maken dat past bij deze tijden van klimaatactivisme en zorgen om biodiversiteit. Neem het aan van een beestachtig goede modegoeroe die weet hoe het is om een lekker dier te zijn: Dierendag anno 2020 is een uitgelezen moment om een stevige politieke fashion statement neer te zetten!

 

Warm hart, koude billen?

“Waar zit je dan aan te denken in al je respectabele modewijsheid, Sir Sebastian?”, hoor ik jullie al vragen. Nou, lieve lezers, dat zal ik jullie eens eventjes haarfijn uitleggen. Ik denk dat we dit jaar op 4 oktober een signaal van solidariteit moeten afgeven. We gaan laten zien dat we de dieren van deze wereld een warm hart toedragen. En het sterke van onze actie is – daar komt het – dat we dat doen met onze machtigste wapens: onze lingerie en ons feilloze gevoel voor stijl. Wat gaan we doen? Heel eenvoudig: we trekken een keiharde en overduidelijke lijn in het zand. We laten de hele wereld zien dat we weten wanneer het genoeg is geweest. We bewijzen aan iedereen die het maar wil zien dat we vierkant achter elk afzonderlijk lid van het dierenrijk staan. Op vier oktober zal de hele wereld zien wat er gebeurt wanneer wij met ons allen besluiten om...

 

GEEN lingerie met dierenprints te dragen! Ja, jullie lezen het goed: deze Dierendag draagt niemand lingerie met dierenprints! NIEMAND!!! Wat?!! Sir Sebas, dit kun je niet menen!! En mijn supersensuele Lingadore setje met tijgerprint dan?!! Die blijft mooi in de kast liggen. Maar een klein stringetje met luipaardpatroontje mag wel toch? Nee! Mijn nieuwe bh’tje met zebrastreepjes? No way! Ook al heb je een leuk nachthemd met een plaatje van een eenhoorn erop, dan nog is dat een klap in het gezicht van al onze dierenvriendjes! Lieve mensen, het is voor ons allemaal even slikken, maar deze actie werkt alleen als we hand in hand ons steentje bijdragen. Dachten jullie soms dat al die kindertjes van tegenwoordig het leuk vonden om te spijbelen voor hun klimaatstakingen? Nou dan. Als we allemaal samen één gesloten front vormen gaat Dierendag 2020 de boeken in als een keerpunt in de geschiedenis. Tandjes op elkaar dus, want we gaan nog liever naakt dan in een onvriendelijk en ongevoelig dierenprintje – ook onder onze kleren dus!

 

Impact

Ik denk zelf dat we hier een ongelooflijke impact mee gaan maken. Ik heb me dan ook niet door de minsten laten inspireren voor deze actie: door de streakers die je vroeger nog wel eens over een voetbalveld zag rennen bijvoorbeeld, maar zeker ook door de jonge mensen die jaarlijks in de New Yorkse subway zonder broek rijden op No Pants Day. Ik dacht: dat kunnen wij beter! Jullie geen broek? Ha! Wij gewoon geen onderbroek! Of ja, geen onderbroek met giraffepatroon of slangenprint dan hè? En oh ja, ik bedoel, het is wel oktober, dus laten we in vredesnaam iets warms aantrekken... De wereld op z’n kop zetten en dan allemaal een week met griep thuis zitten schiet natuurlijk ook niet op. Dus kom op mensen, wie doet er mee? Laten we allemaal samen een vuist maken, of een voorpootje, dat mag ook, want het is maar één keer per jaar Dierendag en deze kans laten we toch niet zomaar aan ons voorbijgaan?

 

...Oh, trouwens, als jullie voor de gelegenheid toch liever gewoon een lekker hondenkluifje of een fles bubbels mijn kant op willen sturen dan mag dat natuurlijk ook!

 

Veel succes met jullie dappere acties en tot snel!

Liefs van jullie favoriete mensen en dierenvriend Sir Sebastian.

Geheel de uwe en met welgemeende kwispel,

Sir Sebastian
Lingeriegoeroe extraordinaire

Copyright ©️ 2010-2022 Dutch Designers Outlet ®️. Alle Rechten Voorbehouden.


Volg mij op Facebook, wie weet deel ik naast tips, tricks en trends ook wel mijn smakelijke botje met je. Je kunt ook mijn blog delen op social media:

Dutch Designers Outlet

Je bezoekt onze website buiten Nederland, dat is geen probleem hoor
want wij verzenden bestellingen wereldwijd!