Find Me Some Body To Love

dec 1, 2020

Vandaag is het tijd om twee vliegen in één klap te slaan, hooggeëerd publiek. Het leek misschien alsof we gewoon zouden blijven nazomeren tot in maart de eerste krokusjes weer de kop op zouden steken, maar helaas. Het is toch echt kouder aan het worden nu, wat ook wel mag, met de feestdagen van december, als je het mij vraagt. Straks moet die arme sint het dak op in z’n onderjurk en z’n baard samengebonden met een elastiekje, als een hippe hipster. Nee niet hipster als in een leuke vlotte slip, maar hipster als in die net te vlotte buurman met gedresseerde baard en racefiets.

 

Okay, ik dwaal af, waar waren we? Juist. Koud. We gaan vandaag eens kijken of we iets lekker warms onder onze kleren aan kunnen trekken. Uiteraard wel stijlvolle designer lingerie, maar met een stringetje wordt het echt een hele frisse winter. Gelukkig heb ik twee prima alternatieven: de body en de bustier.

 

De tweede vlieg

Lekker warm dus voor de winter, maar wat is die tweede vlieg dan? Daarvoor moet ik misschien even beginnen bij het begin en uitleggen wat zo’n body en bustier precies is. Ze zijn namelijk niet alleen fijn om jezelf warm te houden: je kunt er ook een ander met speels gemak heel warm mee krijgen...

 

Wat is een bustier? En een body?

Body’s en bustiers zijn twee varianten op een en hetzelfde lingerieconcept. Beide designs zijn eigenlijk een bh, maar dan met nog een beetje meer. Bij een body loopt het model door over je hele body – what’s in a name? – terwijl een bustier meer een bh is met daaronder een soort topje tot ongeveer het middenrif. Allebei geen voor de hand liggende keuze.

 

Van pantser naar ontwapening: de oorsprong van de body

Grappig genoeg was een body vroeger juist de meest normale lingerie die er bestond. Voordat de bh werd uitgevonden, was het dragen van een compleet torso bedekkende body de norm, tenminste, voor rijkere dames die er eentje konden betalen. De echte uitvinding van de body had alleen met heel andere dingen te maken. Destijds heette wat nu een body is een corselet. Daarin klinkt nog het Franse ‘corps’ door en het Latijnse ‘corpus’: allebei woorden voor ‘lijf’ of ‘lichaam’. Met comfort hadden de eerste body’s niets te maken. In eerste instantie waren ze dan ook van metaal (!).

 

Een corselet was een borstpantser, meestal met een rugplaat erbij. Daarmee beschermden soldaten of ridders zich in de veldslagen van de middeleeuwen. Het duurde even totdat iemand ontdekte dat je er ook een prima lingerie design mee kon maken, maar toen ze eenmaal in textiel waren gemaakt, was het hek van de dam. In plaats van een defensief harnas was het nu een wapen in het charmeoffensief van de beter bedeelde dames. Make love, not war is dus duidelijk uitgevonden voor de eerste hippies waren geboren!

 

Find me some body to love

De moderne body is verrassend comfortabel en nog praktisch ook. Het is heerlijk om een elegante body aan te trekken en in een keer klaar te zijn voor je bovenkleding: slip en bh zijn in een klap geregeld. Een heel lekker voordeel van deze full body lingerie is de, eh, hoe zeg ik dat netjes, egaliserende functie. Omdat het eigenlijk een soort body sleeve is trekt de elastische vormgeving alle plooitjes, rolletjes en ongewenste curves soepeltjes strak en glad. Maar dan wel zonder te knellen, want er zijn eigenlijk geen ‘harde’ naden die alle pijnpuntjes in de knel kunnen brengen. Heerlijk comfortabel, lekker warm en dan ook nog eens automatisch in topvorm: ik zei toch dat die body een aanrader was?

 

Work that body!

Maar een body is ook een echte uitkomst als onderdeel van je office outfit, om maar een voorbeeld te noemen. Blazertje erbij, pantalon erover, leuke schoenen en je bent klaar voor de dag! Ga je ’s avonds nog op stap? Ja okay, alles is even gesloten, maar wie weet sta je binnenkort weer op een feestje of in het theater: dan ben je met die body ook zo klaar. Leuk rokje erbij, of die strakke leren broek die je nooit durft aan te doen, en je bent good to go. Het kan ook pikant trouwens: als het een tandje spannender mag is een kanten body een gegarandeerde warmloper: niet alleen voor jouw body, maar ook voor de body en mind van de toeschouwer!

 

Bustier: beetje bh, beetje body, 100% sexy

Dan schakelen we nu door van de categorie ‘lekker warm’ naar standje ‘bloedheet’. Je gaat deze winter zeker weten besparen op je energierekening door even onze webshop in te duiken en een mooie bustier uit te kiezen. Sexier gaat het nauwelijks worden. Aan de ene kant bedekt een bustier niet alleen je borsten zoals een bh dat doet, compleet met de perfecte cup- en omvangsmaat en de mooiste geraffineerde designs, maar ook het bovenste deel van je bovenlijf. Afhankelijk van de uitvoering loopt een bustier ongeveer door tot je middenrif, of je zwevende ribben van de zijkant bekeken. En bekeken ga je worden in je nieuwe design bustier! De sexy vibes zijn niet van de lucht in deze prachtige balans tussen verhullen, verleiden en toch net een beetje meer laten zien. Echt iets om mee te spelen: in de slaapkamer ben jij de baas deze winter!

 

Bustiers met benefits

Wat heel fijn is aan je nieuwe bustier is de ondersteunende en shapende functie. Een goede bustier doet alles dat je van een fijne bh verwacht, maar dan, tja, spannender. Dit is een echte klassieker waar menig hart sneller van gaat kloppen. Zo maak je van elke decemberdag een feestdag, precies wanneer jij het wilt. Om het af te maken shop je er een mooie matchende slip bij. Een string kan er ook mooi onder werken trouwens, of een kanten slip met pijpjes: het is net waar jij je het lekkerst in voelt. Wil je echt even de kerstboom eruit shinen deze feestdagen periode? Maak het geheel dan af met mooie kousen eronder. Reken maar dat jij de kou buiten de deur gaat houden deze winter – zo is een bustier dus nog goed voor je weerstand ook – en die van je partner.

 

Kies je spannendste kerstpakje vast uit

De kerstperiode is de tijd van de pakjes, nietwaar? Nou, dan zit je helemaal goed bij Dutch Designers Outlet dit jaar. Spannende pakjes hebben we genoeg, of je nu voor een body gaat, of all out durft te gaan met een bustier om de ballen uit je boom te knallen. Dat komt sowieso goed van pas, want in een dergelijke outfit kun je de ballen rustig uit de kerstboom weglaten: jij gaat met je nieuwe bustier of body toch de hele maand pieken.

Geheel de uwe en met welgemeende kwispel,

Sir Sebastian
Lingeriegoeroe extraordinaire

Copyright ©️ 2010-2022 Dutch Designers Outlet ®️. Alle Rechten Voorbehouden.


Volg mij op Facebook, wie weet deel ik naast tips, tricks en trends ook wel mijn smakelijke botje met je. Je kunt ook mijn blog delen op social media:

Dutch Designers Outlet

Je bezoekt onze website buiten Nederland, dat is geen probleem hoor
want wij verzenden bestellingen wereldwijd!