Gelukkig heeft de mensheid glühwein uitgevonden

Gelukkig heeft de mensheid glühwein uitgevonden
dec 20, 2019

Jongens, ik word er zo blij van – en zo dodelijk vermoeid tegelijk... Al die feestdagenstress begint nu echt zijn tol te eisen van mijn poezelige poedellijfje. Ik ben nog maar nauwelijks bijgekomen van mijn geweldige Sinterklaasfeestje op het paleis, en nu zit ik hier samen met de buurtjes van Dutch Designers Outlet alweer tot over mijn oren in de kerstdrukte. Gelukkig heeft de mensheid glühwein uitgevonden om de boel een beetje mee af te blussen, want anders had ik het nooit getrokken hier.

 

Appeltjes van Oranje

Eerst even een korte terugblik op de klazerij bij de Oranjes dan. Wat kunnen onze royals feestvieren zeg, geweldig. Heerlijke cadeaus, scherpzinnige gedichten en bergen suikergoed vlogen me om de oren. Ik kan met grote opluchting melden dat mijn gedicht en in alle haast in elkaar geplakte surprise een enorme hit waren. Wat een humor heeft onze Máxima toch. De chique Marlies Dekkers string die ik onder meters plakband binnenin mijn knutselwerkje had gepropt was nèt een maatje te klein, dat wel, maar daar hebben we een mooie oplossing voor gevonden. Hij bleek Prinses Amalia prachtig te passen namelijk, en zo maakt ze meteen een koninklijke start met haar designer collectie dacht ik.

 

Koningspoedel

Zelf kreeg ik natuurlijk ook een mooie surprise, hoewel ik geen idee had wie mijn lootje had getrokken toen ik op pad ging. Bleek dat dus Koning Willem-Alexander in hoogsteigen persoon te zijn! De schat had van papier-maché een schitterende zelfgemaakte poedel gebouwd, compleet met kroontje, want in het gedicht werd ik gewoon officieel tot koningspoedel verheven! Vol trots pakte ik het uit, om te ontdekken dat er een marsepeinen hondenmand in was verstopt. De moraal van het verhaal: voor deze kersverse koningspoedel staat er voortaan altijd een mandje klaar in de koninklijke bijgebouwen. Zó lief! Toen de kinders eenmaal naar bed waren hebben we uiteraard een goede fles wijn opengetrokken – of eigenlijk een paar. Het is maar goed dat ik door een chauffeur in een auto met AA-kenteken naar huis werd gereden, want ik wist niet meer wat mijn voor- of achterpootjes waren na afloop van het feest... Goed, jullie snappen dus wel waarom het even duurde voor ik dit verslag had uitgewerkt. Toch weer de poedel met de kater. Misschien moet ik hier maar eens een goed voornemen uit distilleren voor 2020, maar nu dus eerst even vlug door naar de volgende punten op de party agenda!

 

Pieken en ballen

Kerstmis, mensen, het staat alweer voor de deur. Hebben jullie de boom al staan? Piek fier omhoog, ballen prominent in het zicht? Ik heb mijn best gedaan voor een extra kerstige aankleding in huis hoor. Ze zeggen dat het leven een feestje is, maar dat je zelf de slingers moet ophangen, dus dat heb ik dan maar gedaan. Glitter, glamour en feestelijke warmte, dat is het thema in Huize Sebastian dit jaar. Eigenlijk wel grappig, want ik zie hetzelfde thema een beetje terugkomen in de keuzes voor lingerie die online worden gemaakt. Ja, het mag dan een feestmaand zijn, maar mijn werk als trendwatcher gaat natuurlijk gewoon door hè?

 

Uitpakken

Als het om de nieuwste en heetste designer lingerie ontwikkelingen gaat, dan kan ik melden dat het deze feestdagen flink uitpakken wordt. Gelukkig zijn er warme kerstdagen voorspeld, want er zijn heel wat dames en heren die getrakteerd gaan worden op een behoorlijk minimalistische kerstoutfit dit jaar. Strings, bustiers, hipsters, slipjes en fruitige boxers: ze vliegen de deur uit hier de afgelopen weken. Allemaal van mooie kwaliteit natuurlijk, want daar hebben ze bij DDO een scherp oog voor. Hier en daar een setje met een knipoog naar een kerstmannenpak of een rendierprintje, want een grapje mag, maar shiny designy heeft toch wel de overhand. Als jullie zelf nog op zoek zijn naar een last minute verrassing voor onder de kerstboom, dan weten jullie meteen waar je wezen moet voor dat ene hartverwarmende cadeautje. Online bestellen is toch wel een uitkomst in deze drukke tijden hoor, want je hoeft je deur niet uit en het gaat zo, hup, discreet verpakt mee op de arrenslee. Da’s alvast een gratis cadeautip van Sir Sebastian dus. Ik bedoel: waarom zou je elk jaar opnieuw zo’n standaard kerstsok geven? Met een mooie spannende kerstslip maak je toch net iets meer indruk dacht ik zo!

 

Een ontboezeming

Fijn. Ik begin al een beetje in de stemming te komen. Tijd om even iets aan jullie op te biechten dus. Ik maak me een klein beetje zorgen over de post, dezer dagen. Ik weet dat het al een tijdje niet zo lekker gaat met onze postbodes en ze hebben het natuurlijk razend druk nu, maar volgens mij loopt er iets goed mis, in elk geval in mijn eigen postcodegebied... Ik heb natuurlijk een enorm netwerk als influencer, dus ik dacht dit jaar maar eens ruim op tijd te beginnen met het versturen van al mijn kerstkaarten. Belangrijk om een beetje attent te blijven naar mijn relaties toe, was de gedachte.

 

Niet te gretig

Maar het vreemde is dus dat ik tot nu toe zelf nog maar verdacht weinig kerstkaarten in de bus heb gehad. Ik heb nog wel bij al mijn kaarten een paar visitekaartjes met foto en retouradres in de envelop gedaan. In oktober heb ik al een hele muur vrijgemaakt om alle kaarten mooi op te kunnen hangen, maar ja. Ik heb er tot nu toe twee. Eentje van mijn oude tante Alie uit Groningen en die andere... Die is van mezelf, want die had ik als testkaart naar mijn eigen adres gestuurd. Wat denken jullie? Gewoon moed houden en hopen dat het goed komt? Misschien spaart de post het op, zodat ze het in één keer in een zak kunnen bezorgen. Of zal ik toch eens bellen met de klantenservice? Ik wil ook weer niet te gretig overkomen, begrijpen jullie? Nou ja, morgen nog maar eens kijken dus.

 

Er borrelt iets

Met de kerstborrels is er trouwens ook iets verkeerd gegaan volgens mij. Ik ben natuurlijk maar een kleine zelfstandige, dus voor eigen personeel hoef ik geen kerstfeestje te geven. Wel had ik heel verstandig een paar middagen leeg gehouden in mijn agenda, zodat ik de meest vooraanstaande borrels met de hoogste aantallen celebrities niet hoefde te missen. Okay, eigenlijk heb ik twee weken leeg geblokt. Leek me slim, maar het bleek niet echt nodig. Die ene kerstborrel van Dutch Designers Outlet was echt supergezellig hoor, maar ja, een drankje bij de buren doe ik al regelmatig.

Dat was dus ook al een beetje vreemd.

 

Kerstbehaatje

Nou ja, weten jullie wat? Het is inmiddels toch echt Kerstavond aan het worden en volgens mij zit de postbode al ruimschoots aan de pasteitjes met ragout en een lekker biertje erbij. Ik heb heus geen kapsones hoor, maar ik vertik het toch echt om hier in m’n eentje een stille nacht te zitten vieren. Ik stop met schrijven en spring lekker in de trein naar Tante Alie, met twee flessen koude glühwein onder m’n voorpootjes. Nou maar hopen dat ze die guitig ingepakte kerstbehaatjes een beetje kan waarderen...

Geheel de uwe en met welgemeende kwispel,

Sir Sebastian
Lingeriegoeroe extraordinaire

Copyright ©️ 2010-2023 Dutch Designers Outlet ®️. Alle Rechten Voorbehouden.


Volg mij op Facebook, wie weet deel ik naast tips, tricks en trends ook wel mijn smakelijke botje met je. Je kunt ook mijn blog delen op social media:

Dutch Designers Outlet

Je bezoekt onze website buiten Nederland, dat is geen probleem hoor
want wij verzenden bestellingen wereldwijd!