Grip Op Borsten

jun 15, 2020

Goed, mensen, het is tijd voor wat serieuze zaken in dit korte blogje van jullie hooggewaardeerde lingeriegoeroe. De afgelopen weken hebben we het veel en vaak gehad over de verschillende lichaamstypes en de badmode die daar het beste bij matcht. Ik vertrouw erop dat jullie goed hebben opgelet, notities hebben gemaakt en er ja voordeel mee hebt gedaan. De recente ontwikkelingen in onze directe omgeving maken het nodig om te switchen naar een gewichtig onderwerp. We maken een koerswijziging naar een nieuwe topic. Een onderwerp dat velen graag ter hand nemen en waar sommigen de mond regelmatig van vol hebben, maar waar toch verrassend veel onwetendheid over blijft bestaan. Het is een onderwerp dat we niet zomaar kunnen laten bungelen. Jullie begrijpen het al: we moeten het even ernstig hebben over borsten.

 

Borstenseizoen

Jawel. Borsten. Waarom borsten nu zo actueel zijn, hoor ik jullie al vragen? Heel eenvoudig. Het weer. De verlichting van de coronamaatregelen. Het ophanden zijnde vakantieseizoen en de sterke hang naar vrijheid die we allemaal voelen. Het wordt bij vlagen broeierig warm in Nederland, en wie zijn ogen niet in de broekzak heeft zitten, ziet dat broeierig weer tot broeierig gedrag leidt. Inclusief broeierige blikken. Tel daarbij op de huidhonger en de vrijheidsdrang die we allemaal voelen opborrelen nu de terrassen weer open mogen en reken maar uit: er wordt gegluurd, getuurd, genieperig opzij gekeken vanachter zonnebrillen en schaamteloos gestaard. Het is iets later op gang gekomen dan normaal, maar we zitten ineens met z’n allen midden in het borstenseizoen!

 

Grip Op Borsten

Als het om borsten gaat – en hoe vaak gaat het daar niet over? – dan is her één ding cruciaal: grip. De borst is een onderwerp waar iedereen vat op zou moeten hebben. Ook op anderhalve meter afstand, of misschien wel juist dan. Net buiten bereik, maar toch te dichtbij om te negeren: dat is het perspectief van de man van vandaag. Voor de vrouw geldt precies het omgekeerde: je hebt ze de hele dag bij je, maar wat doe je er precies mee als je dus geen borstvoeding hoeft te geven? Het antwoord op beide vragen is gelukkig eenvoudig voor een expert als ik.

 

De Man En De Borst

Eerst de heren maar, want die weten er het minste van af. Mannen, het is soms niet makkelijk. Al die prachtige, veelzijdige, verleidelijk op en neer deinende bustes om ons heen. In de winter is het nog te doen, maar als de zon tevoorschijn komt, probeer er dan maar eens niet naar te kijken! Sta je je best te doen met een strak gezicht een zakelijk gesprek met je collega te voeren, loop je weg, bedenk je je dat je geen idee meer hebt waar het gesprek over ging. Je stond dertig centimeter te laag op te letten. Ken je dat? Je bent niet de enige. Toch is er goed nieuws voor je: vrouwen vinden het niet erg als je hun borsten kunt waarderen. Die afkeurende blikken zitten vooral tussen je oren. Dames vinden over het algemeen dat hun dametjes best gezien mogen worden. Je moet het alleen niet overdrijven. Het is een ingewikkelde truc voor ons simpel mannenvolk, maar als je het eenmaal doorhebt wordt het snel makkelijker. Doe gewoon alsof je per ongeluk kijkt. Probeer het erop te laten lijken dat je subtiel een blikje werpt, tussen de bedrijven door. Vindt ze het toch vervelend, dan laat ze dat wel blijken. En op dat moment is anderhalve meter juist weer precies genoeg afstand om het nog op een lopen te kunnen zetten – dat scheelt dan weer.

 

Vrouwen En Hun Buste

Tja, en dan jullie, dames... Hoe ga ik het als manspersoon nou met jullie hebben over jullie bustes? Nou, laat ik eerst even terugkomen op het bovenstaande. Wij, dat simpele mansvolk, kunnen het niet laten. We probéren het wel, echt – soms willen we niet eens kijken! Het zit er gewoon heel diep in geprogrammeerd. Het gebeurt voordat we het doorhebben. Om het goed te maken gaan we daarna heel ongemakkelijk doen: we stamelen, krijgen een rood gezicht, beginnen licht te zweten en vergeten waar we het over hadden. Allemaal om jullie superioriteit te bevestigen. En om jullie zonder het direct te zeggen – dat zou te makkelijk zijn – te laten weten dat we jullie erg leuk vinden. Om naar te kijken! Echt! Alleen om naar te kijken!

 

Nonverbaal Complimentje

Maar even serieus: onderzoek heeft aangetoond dat veel vrouwen het niet erg vinden om te merken dat hun borsten de aandacht weten te trekken. Van mannen, maar ook van vrouwen trouwens, laten we dat niet te gemakkelijk wegcijferen. Ik ga je niet verlichten om het leuk te vinden als er weer zo’n hork ongegeneerd met open mond naar je decolleté loopt te loeren. Die heeft niet opgelet. Het moet subtiel, maar dan nèt zo subtiel dat jij het nog wel merkt. Een nonverbaal complimentje zal ik maar zeggen. En als je zin hebt in een lekker powertripje, dan kijk je hem even heel verontwaardigd aan voordat je je omdraait en wegloopt. Lekker toch? Heb jij zelf ook plezier van al dat moois dat je toch maar elke dag mee moet sjouwen!

 

Op Naar De Wereldcup!

Okay, dat was een korte inleiding om het onderwerp met beide handen aan te grijpen. In mijn volgende college ga ik verder in op de materie en leg ik uit hoe lingerie en borsten een match made in heaven zijn. Doe je het verkeerd, dan kan je hele dan letterlijk een kwelling zijn, maar als je weet welke bh het beste bij jouw unieke rondingen past, dan ligt de wereld aan je voeten. Ik zie jullie graag heel snel terug voor een reeks essentiële colleges over bh’s; een diepgravend onderzoek naar de Wereldcup!

Geheel de uwe en met welgemeende kwispel,

Sir Sebastian
Lingeriegoeroe extraordinaire

Copyright ©️ 2010-2023 Dutch Designers Outlet ®️. Alle Rechten Voorbehouden.


Volg mij op Facebook, wie weet deel ik naast tips, tricks en trends ook wel mijn smakelijke botje met je. Je kunt ook mijn blog delen op social media:

Dutch Designers Outlet

Je bezoekt onze website buiten Nederland, dat is geen probleem hoor
want wij verzenden bestellingen wereldwijd!