Maak je eigen lingerie vuurwerkbom!

dec 15, 2020

Lieve toehoorders en meelezers, het is even behelpen. Ik kan er weinig aan doen dat ik alle lingerie colleges voorlopig online moet geven. Het is me ook allemaal wat met dat jaar dat we achter de rug hebben... Gelukkig zijn we er bijna doorheen. Ik stel voor dat we met dit eindejaarscollege de boel in stijl afsluiten. Kunnen we straks dat rare, ingewikkelde 2020 van ons af laten glijden als een frivool niemendalletje op de slaapkamervloer. En dan fris en fruitig het nieuwe jaar in; poedeltjenaakt als het ware, en helemaal klaar om elkaar Gelukkige Nieuwe Lingerie te wensen. We gaan van start!

 

Rood staan met Oud & Nieuw

Ik heb een leuke passende thematiek gevonden om nog even een maximale dosis lingeriekennis in jullie aderen te pompen voor we aan de oliebollen gaan. Het heeft alles te maken met rood staan. Ja, ik weet het: ook financieel gezien was het voor veel van ons geen gemakkelijk jaar. Rood staan was voor heel wat mensen de norm. Dat klinkt best negatief, maar er zit gelukkig ook een hele mooie kant aan. Zoals het oude spreekwoord luidt: mooi rood is niet lelijk. En hoewel rood staan bij de bank niet per se leuk is, zal het je misschien verbazen hoe leuk rood kan staan als je het uitdrukt in een mooie set designer lingerie. Dat geldt nog sterker tijdens de jaarwisseling. Ik heb ontdekt dat rode lingerie een hele speciale betekenis heeft met Oud en Nieuw. Ik ga jullie uitleggen waarom het juist fantastisch is om rood te staan – of te zitten, of beter nog, rood te liggen wanneer de champagne begint te knallen.

 

Een rood Nieuwjaar is een gelukkig Nieuwjaar

Er bestaat dus, zo ontdekte ik, een oude Nieuwjaarstraditie die helemaal draait om rode lingerie. Jazeker, zelfs een goeroe als ik leert zo af en toe iets dat hij nog niet wist. De traditie leeft het sterkste in de landen rondom de Middellandse zee. Zul je altijd zien, met die Mediterrane passie die daar altijd in de lucht lijkt te zinderen.


Chinese tradities: niet het Rode Boekje van Mao, maar het Rode Broekje van Jou!

De oorsprong van rode nieuwjaarslingerie ligt veel verder naar het oosten, in het oude China. Een oude legende vertelt dat een oud Chinees dorpje elk jaar werd geplaagd door een griezelig monster. Dit enge beest kwam elk jaar een paar dorpelingen oppeuzelen, totdat het werd getemd en weggejaagd. Waarom precies is niet bekend, maar vanaf dat moment schilderden de dorpelingen met Nieuwjaar hun ramen rood om het monster buiten de deur te houden. Hoe dan ook, de truc werkte. Sindsdien wordt het (Chinese) Nieuwjaar met rood geassocieerd: het is dé kleur om boze geesten mee te verjagen en geluk af te dwingen. Vanaf daar is het nog maar een heel klein stapje naar rode lingerie, vind je ook niet?

 

Wens je partner een feestelijk uiteinde

De Chinese rode traditie is overgewaaid naar landen zoals Turkije, Italië en Spanje. Ongetwijfeld via de zijderoute, dus rode lingerie met een beetje zijde is dubbel goed denk ik dan. Tot op de dag van vandaag is het in die landen de gewoonte om de dames een elegant setje rode lingerie cadeau te doen tijdens de jaarwisseling. Een gelukkig nieuw setje dus. Een praktische poedel zoals ik denkt dan meteen: met de juiste rode string erbij is een feestelijk uiteinde gegarandeerd!

 

Knallen met je eigen rode vuurwerkbom

Ik stel voor dat we die traditie vanuit het verre oosten en via het zonnige zuiden naar ons koude winterse noorden gaan trekken dit jaar. Dat komt prima uit, want met dat vuurwerkverbod was je toch al op zoek naar een alternatieve manier om te knallen. Nou, dan shoppen we toch lekker onze eigen knalrode voorwerkbom bij elkaar? De webwinkel van Dutch Designers Outlet is er klaar voor hoor, dus geef je pretoogjes maar eens goed de kost!

 

Vuurwerk tips: rode slips voor elke bips

Ik stel voor dat we beginnen bij de rode slipjes. Als er iets is waarmee je die vurige passie voor sexy lingerie laat zien is het wel een mooi rood designtje, niet dan? Kom kom, jongens en meisjes, niet zo Hollands! We hebben ons al genoeg ingehouden in 2020: het is tijd voor een vuurwerkshowtje! Maar dan dus lekker knus binnenskamers – roepen we dit jaar gewoon zelf ‘Oooohhh’ en ‘Aaahhh’ na elke klapper. Mijn insiders tip: het mag best een beetje chic deze keer, want daar bouw je een spectaculair uiteinde mee op, en bovendien krijg je toch geen tien man visite door de coronaregels. Je kunt dat extra budget maar beter investeren in een gelukkig nieuwjaar vind ik. Met een beetje geluk en net genoeg champagne (heb je ook een extra flesje van over natuurlijk) begint het al meteen voorspoedig...

 

Setjes in stemmig rood

Laten we maar meteen toegeven dat het maar een keertje per jaar Oud en Nieuw is. Er waren duidelijk te weinig feestjes dit jaar, dus we gaan uitpakken. Maar eerst gaan we dus inpakken. Dat wil zeggen: we gaan onze teerbeminde geliefde levenspartner in pakken, en wel in het rood. Liefst met een strikje erom. Wie mijn college over de body en de bustier heeft gevolgd voelt misschien al wat rode inspiratie opborrelen, maar de opties zijn legio. Een mooie rode bh met kant past prachtig boven een uitdagende string, maar ook een goed passende short met een randje kant kan een erg feestelijk effect geven. Geen zin in gedoe? Kijk dan eens naar de menubalk in de webwinkel: met de optie ‘kleur’ midden bovenaan zie je meteen alle rode lingerie items overzichtelijk bij elkaar. Oh en nog zoiets: we hebben voor de mannen ook genoeg rode strings, slips, boxers en ander moois hè..?

 

Rood niet jouw ding?

Dan heb je natuurlijk nog mensen die gewoon niet van rood houden. Dat kan – smaken verschillen. Zelfs al past rood eigenlijk bij elk type lijf en iedere huidtint, zoals mijn eerdere blogs al aangaven. Is ook niet erg hoor. Ik pak er gewoon twee andere kleurentradities bij zodat je wat te kiezen hebt! Wist je bij voorbeeld dat gele lingerie in Mexico wordt gezien als een brenger van financiële voorspoed? En je bent gelijk de trentsetter, want laat geel nu de nieuwe mode kleur voor 2021 worden. Dus als je in 2020 krap bij kas zat is het misschien een sexy poging waard. Je kunt ook veilig voor witte lingerie kiezen trouwens, want daarmee dwing je dus een gezond 2021 af zeggen ze. Misschien ook niet verkeerd tot dat vaccin er eindelijk is...

Weet je wat? Ik stel voor dat we onszelf maximaal indekken en het zekere voor het onzekere nemen. Haal gewoon een geel, een wit en een rood setje designer lingerie! Bij Dutch Designers Outlet kost het je toch de kop niet. Je lover zal er drie keer zo blij van worden en jij hebt drie keer iets moois om uit te pakken – everybody wins!

Ik zeg ga snel kijken en gebruik dat kleurenfilter in de webshop. Dan neem ik vast een voorschotje op de komende weken en wens jullie alvast een gelukkig, winstgevend, gezond en natuurlijk supersexy 2021!

 

Een spannend uiteinde en geniet van je bollen en je flappen!

Geheel de uwe en met welgemeende kwispel,

Sir Sebastian
Lingeriegoeroe extraordinaire

Copyright ©️ 2010-2023 Dutch Designers Outlet ®️. Alle Rechten Voorbehouden.


Volg mij op Facebook, wie weet deel ik naast tips, tricks en trends ook wel mijn smakelijke botje met je. Je kunt ook mijn blog delen op social media:

Dutch Designers Outlet

Je bezoekt onze website buiten Nederland, dat is geen probleem hoor
want wij verzenden bestellingen wereldwijd!