Maatjes met je zus? De onmisbare beha kennis.

Maatjes met je zus? De onmisbare beha kennis.
sep 1, 2021

Goedendag lieve lingeriefans. Nadat ik op 26 augustus mijn internationale hondendag op heerlijke wijze heb gevierd, lig ik vandaag uitbuikend op het kleedje voor de haard. Mijn schrijfster zit al klaar met pen en papier om mijn zucht naar het doceren van lingeriekennis te noteren.

Ja lieve dames, ik lig voor de haard. Want de donkere dagen komen er weer rap aan. Helaas zijn de rokjesdagen in deze zomer van 2021 op twee handen te tellen, het was me een zomer wel. Mijn mooie vacht schoot er terecht van in een ongemeende krul. Tijd om ons te concentreren op datgene wat er onder die zachte trui en dikke broek verscholen gaat. Laat ik deze maand toch dé tip van het winterseizoen hebben. Dít is wat je als behadraagster móet kennen! Wat dan, wat dan? Ik heb het in mijn vorige blog al genoemd. Ik ga jullie inwijden in het geheim van de zustermaten!

 

Zustermaten, gaan we over praten

Ik zie het vaak in de mandjes bij mijn lieve buurtjes van Dutch Designers Outlet: beha’s die net verschillend van maat zijn. Want tja, bh maten zijn niet exact! Zelfs wanneer jij je perfecte maat kent, heb je vast meegemaakt dat je bij een ander merk toch net lekkerder in een maatje of cupje groter past. En dan zit die grotere of andere beha net zo lekker, of zelfs nog lekkerder dan de maat die je altijd draagt? Hmmm, dat zette mij aan het denken en ik steek daar dan gelijk mijn goed ruikende hondenneus in natuurlijk. Het gaat vooral over het verband tussen de cup en je omtrek. Door het magische zustermaat trucje vind jij altijd de perfecte maat!

 

Blijf lekker in lingerie

Als de verkeerde behamaat toch eigenlijk de goede maat is en het beeldig bij je zit dan heb je het over zogenaamde zuster maten. Nee lieve vriendinnen, we hebben het niet over meten met twee maten. Nou ja, eigenlijk dus wel, maar op een bodypositieve lingeriemanier. Hoe werkt het?

Nu wel, om goed uit te leggen hoe dat nu werkt met die zustermaten, kunnen jullie een aantal blogs teruglezen over het meten van je juiste omtrek. Hoe zat het nu ook alweer met die cup en die omtrek? Jouw behamaat bestaat uit cijfers en letters. We weten allemaal dat je omvang gemeten wordt net onder je mooie vriendinnen, dat wordt aangegeven in cijfers, zoals 85-90 of 120.

Lieve dames, meet dat met een goede beha aan! Want dan zitten je borsten zoals jij zou willen. En je cupmaat meet je over je borsten heen. Immers, als je dat doet in je blote niksie (niets op tegen natuurlijk), dan heb je kans dat de wat grotere boezem iets meer hangt en dat dan je cupmaat een heel andere kant op gaat dan nodig. De cupmaat is het lettertje van je ideale beha maat. Bijvoorbeeld de A, B, C, of FF. Samen vormen ze je behamaat.

 

De zustermaattruc

Nu komt er een leuk trucje, ik heb dit niet zelf verzonnen: Als je een cup van een beha vergelijkt met elkaar, dan kan je zien dat de cup een beha met maat 70G net zo groot is als die van een maat 80E maar ook net zo groot is als een 95B. De betekenis van zustermaten is dan ook dat een cup dezelfde grootte heeft bij meerdere omtrekmaten. Dat komt omdat een cupmaat altijd zó wordt gemaakt, dat de cup in verhouding blijft met de omtrek. Wordt een omtrek groter of kleiner, dan verandert de maat. Maar de maat van jouw borst verandert niet.

 

Bomen en bos beha’s

Klinkt dit nog steeds als abacadabra? Nu wel, ik zet mijn liefste hondensnuitje op en dan ga ik een voorbeeld geven die je direct, a la minute kan uitproberen: Pak een beha in de door jouw meest gekochte en gedragen maat. Bijvoorbeeld de 75B, een veel voorkomende borstendrager-maat. Als een beha die je past in 75B te wijd is, dan moet je een smallere beha aan. Dus dan ga je naar de 70 in omtrek. Omdat de cup in verhouding moet blijven, gaat je cup een lettertje omhoog. De 75B wordt dan een 70C. En die pas jij ook! Is de 75 omtrek nu eigenlijk te strak, dan pak je een omtrek groter: 80. En, je raadt het al hè, mijn publiek is slim…dan wordt je cup een A. Dus 80A. Et voíla!

 

Zware boezem? Ga voor je kleine zuster

Ben jij nu een van mijn lieve lezers die gezegend is met een mooie grote bos hout voor de deur? Dan heb jij vast graag een fijne ondersteunende beha. Jawel ik weet waar ik over praat, ook ik als koningspoedel snap dat sommige zaken zwaar zijn om te dragen en ondersteuning nodig hebben. (Ik heb dat met hele grote botten, moet ik ook de baas vragen dit even netjes op mijn kleedje te deponeren…afijn ik dwaal af).

Als jij dus een fijne volle boezem hebt die goed ondersteund moet worden, dan wil je dat je omtrekband goed zit. Ook op je rug, want daar draagt jouw beha je weelderige vormen. Als je voor een grotere omtrek gaat, dan geef je je vriendinnen niet de ondersteuning die zij verdienen. Je kan dan vaak beter voor een kleinere omtrekmaat gaan dan een grotere. Want zeg nu zelf, niets is vervelender als je onder je warme trui aan je omhoog schietende beha moet gaan trekken of je schouderbandjes in je schouders snijden omdat je beha te groot is. Nondenju, nergens voor nodig.

 

Nieuwe beha nodig?

Nu hoop ik dat ik jullie dé truc heb kunnen geven, zodat je bij mijn fijne lingeriewonders van Dutch Designers Outlet een prettig zittende en goede beha uit kan zoeken. Voor de prijzen hoef je het niet te laten, die zijn uitmuntend fijn. Maar heb je nu het gevoel dat je beha’s minder lekker zitten, ben je na de vakantie net even een maatje meer of heb je je helemaal laten gaan op sportgebied en ben je wat breder? Pak dan eens een zustermaatje en kijk eens of het beter zit. Je kan aangenaam verrast zijn door de pasvorm en ook…door de nieuwe look. Je kan verschillende maten heel fijn uitproberen. Echt, het werkt, test het maar!

Geheel de uwe en met welgemeende kwispel,

Sir Sebastian
Lingeriegoeroe extraordinaire

Copyright ©️ 2010-2023 Dutch Designers Outlet ®️. Alle Rechten Voorbehouden.


Volg mij op Facebook, wie weet deel ik naast tips, tricks en trends ook wel mijn smakelijke botje met je. Je kunt ook mijn blog delen op social media:

Dutch Designers Outlet

Je bezoekt onze website buiten Nederland, dat is geen probleem hoor
want wij verzenden bestellingen wereldwijd!