Polonaise in jarretelles

mrt 13, 2019

Polonaise in jarretelles

Jawel, lieve volgers, daar waren we weer! Het is jullie geheel eigen ondermode-onderkoning in het veld: Sir Sebastian, lingerievraagbaak van de Lage Landen! Zeg, ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik hèb me toch een maand achter de rug... Ik wil het niet direct op de lentekriebels gooien met al die ontluikende bloemetjes om ons heen, maar ik krijg het er gewoon warm van als ik er weer aan denk. Wat is er dan allemaal gebeurt in dat bewogen leventje van mij, hoor ik jullie al vragen. Nou, het was niet alleen een feestelijke maand, maar ik zou het zelfs een openbaring willen noemen. Laat ik jullie niet langer in spanning houden – Sir Sebastian steekt van wal!

 

Undercover onder de rivieren

Toegegeven, ik ben nog een klein beetje bibberig van mijn belevenissen onder de rivieren van het carnaval weekeinde. Juist, jullie raden het al: ik kon het niet laten om eens persoonlijk mijn speurneus in het carnaval te steken. Wàt een feest, maar wàt een aanslag op mijn tedere gestel zeg.

Let wel: ik was daar natuurlijk niet om zomaar wat te hossen en met een flinke slok op de polonaise te lopen. Welnee, ik ben een serieuze blogpoedel, dus ik kwam in het zonnige zuiden om kennis voor jullie te vergaren. Nou moet ik toegeven dat ik heb geprobeerd om een beetje in te blenden tussen de Brabanders, want dat leek me goed voor mijn journalistieke vrijheid. Het probleem was eigenlijk vooral dat ik iets te goed opging in mijn omgeving. Was het de drank? Was het de gezellige sfeer? De muziek misschien? Ik weet het niet zeker, maar volgens mij hielp het wel dat iedereen verkleed was in de meest waanzinnige outfits. Tja, dan val je als viervoetig stijlicoon natuurlijk iets minder op dan gewoonlijk.

 

Wat draag je onder een boerenkiel?

Ik besloot er mijn voordeel mee te doen. Uiteindelijk was ik hier gekomen om te onderzoeken of al die verkleedpartijen zich beperken tot de bovenkleding, of dat er wellicht zoiets bestaat als carnavalsondermode. Wat dragen de dames en heren eigenlijk onder een boerenkiel, en zijn er tips te bedenken voor luchtige lingerie waarmee je het de hele avond uithoudt in zo’n kippenpak? Op zoek naar harde feiten besloot ik naar het hart van carnavalsmekka Oeteldonk te trekken en persoonlijk de proef op de som te nemen.

 

Een schot in de roos

Gelukkig was het feest al in volle gang toen ik een oergezellig kroegje binnenhuppelde. De muziek stond op standje burenruzie, het bier vloeide rijkelijk en de mensen waren in een opperbeste stemming. Ik had geluk: direct al viel mijn scherpe oog op een tweetal figuren die zich in de hoek van het etablissement ophielden. Wie schetst mijn verbazing: ze waren allebei van top tot teen gehuld in erleidelijke zwarte lingerie, compleet met netkousen en een jarretelgordeltje! Natuurlijk stapte ik er pardoes op af, want ik voelde aan mijn water dat ik mijn vragen gerust kon afvuren op deze twee stijlvolle dames.

 

Eropaf!

Beide lingerieliefhebsters stonden met hun rug naar me toe gedraaid, dus ik probeerde op subtiele wijze de aandacht te trekken. “Ahum. Dames, excuseert u mij. Ik ben modejournalist - komt het u uit als ik u een paar korte vragen stel?” Enigszins verbaasd draaiden ze zich om, waarbij ze in eerste instantie over me heen keken omdat ze iemand van hun eigen formaat hadden verwacht. Het waren overigens flinke dames, zo was mij al opgevallen, maar des te mooier vond ik het dat ze zich daar zo parmantig in hun favoriete ondermode paradeerden. Toen onze blikken elkaar kruisten vielen er drie monden open van verbazing: twee stuks die aan mijn respondenten toebehoorden, gevolgd door mijn eigen fijnzinnige snuitje. Ik had zeker iets ontdekt, maar niet wat ik had verwacht: beide dames bleken heren! Kennelijk hadden ze een leuk setje van vrouwlief uit de kast getrokken en dat giechelend aangetrokken als carnavalskostuum. Moet kunnen – zeker als er een feestje is. Toch was het niet waarvoor ik was gekomen. Ik gaf ze mijn meest innemende glimlach en vervolgde mijn onderzoek.

 

Veldwerk

Ik nam me voor om het over een andere boeg te gooien en wat ouderwets veldwerk uit te voeren. Ik stippelde een route uit dwars door de zaal en trippelde tussen de feestgangers door om met omhooggerichte blik mijn observaties te doen. Wat volgde was niet minder dan een openbaring! Ik trippelde behendig onder monnikspijen en prinsessenjurken door, kromde mijn nek en keek mijn ogen uit. Ik kan jullie vertellen dat ik zelden zo’n bont scala aan lingeriekeuzes de revue heb zien passeren.

 

Boxers in polonaise

Met gevaar voor eigen leven heb ik de hele avond lang de dansvloer doorkruist, ondertussen aantekeningen makend voor mijn verslag. Ik zag alles, maar dan ook álles, boven mijn snuit voorbij trekken in een bonte stoet vol feestelijke en minder feestelijke modekeuzes. Strakke boxers in de meest oogverblindende kleuren maakten hun opwachting, van Emporio Armani tot de gewaagde designs van Muchachomalo en Sapph Men – blijkbaar zit het met de waardering voor Hollandse ontwerpers wel goed daar in Oeteldonk. Hier en daar kwam ook de ouderwetse vaalwitte herenslip voorbij, maar dat zag ik ditmaal door de vingers: één keer per jaar moet kunnen vind ik.

 

Design op de dansvloer

De dames lieten zich midden op de dansvloer ook van hun beste kant zien – vanuit mijn kikvorsperspectief in elk geval wel. Hossen in een hipster werd afgewisseld met een potje stringswingen op hoog niveau. Zag ik daar nou netkousen? Ah, dat waren de heren van daarstraks weer... Wat me het meeste opviel was dat er veel was gekozen voor het betere werk in designland: Marlies Dekkers onder een boerenkiel, wie had dat gedacht? Ook Sapph, After Eden en LingaDore sprongen in het oog, want met carnaval worden er toch net iets meer rokjes en jurkjes gedragen dan normaal – erg goed voor het uitzicht wat mij betreft. Het was jullie Baas der Bikinilijnen wel duidelijk: niet alleen het leven, maar ook de lingerie is goed in het Brabantse land!

 

Conclusie: lingerie kan echt onder elke outfit!

De dag erna keerde er een poedel met een kater terug naar de noordelijke helft van het land. Moe maar voldaan keek ik terug op een geweldige avond, waarop ik ook nog eens heel veel had geleerd.
Blijkbaar kan lingerie dus echt onder elke outfit: of je nou in een keurig mantelpakje een presentatie houdt of straalbezopen op een tafel staat te dansen, je kunt er altijd maar beter voor zorgen dat er een goede basis onder zit. Je weet immers maar nooit of er niet toevallig een blogpoedel langs je beentjes trippelt, nietwaar?

 

Dolblij

Lieve, trouwe volgers en volgerinnen, ik ben dolgelukkig met de uitkomsten van mijn veldonderzoek. Ik heb met mijn noeste research keihard bewezen dat je dus inderdaad lingerie kunt dragen onder elke outfit die je maar kunt bedenken. Bovendien heb ik kennis mogen maken met een prachtig feest waar ik tot nu toe nog niets van af wist. Maar toch is het mooiste misschien nog wel dat ik Brabant deze keer eens van een heel andere kant heb mogen zien!

Poedeloe geliefd publiek – ik sluit af, maar ik ben heel snel weer terug met een royaal verslag van mijn koninklijke avonturen in het met sneeuw overgoten Lech, waar ik eindelijk de geheimen van de koninklijke lingeriekeuzes heb ontrafeld!

Geheel de uwe en met welgemeende kwispel,

Sir Sebastian
Lingeriegoeroe extraordinaire

Copyright ©️ 2010-2022 Dutch Designers Outlet ®️. Alle Rechten Voorbehouden.


Volg mij op Facebook, wie weet deel ik naast tips, tricks en trends ook wel mijn smakelijke botje met je. Je kunt ook mijn blog delen op social media:

Dutch Designers Outlet

Je bezoekt onze website buiten Nederland, dat is geen probleem hoor
want wij verzenden bestellingen wereldwijd!