Sir Sebastian houdt je aan het lijntje: Rechte Lijnen Badmode

mrt 31, 2020

Sir Sebastian houdt je aan het lijntje: de rechtlijnige lichaamsvormen en hun beste badmode matches

Zozo, ik zie dat de opkomst bij mijn derde Lingeriecollege nog indrukwekkender is dan bij de vorige twee... Blijkbaar zitten meer mensen op mijn figuurtips en badmode knowhow te wachten dan ik al dacht! Alleen maar fijn natuurlijk. Zeker ook omdat ik mijn vorige les heb moeten afbreken terwijl er een paar belangrijke lichaamsvormen nog niet aan bod waren gekomen. Zullen we draad meteen weer oppikken? Als iedereen de mobieltjes even in de zak wil doen en de vingers uit de neuzen, oren en andere lichaamsopeningen wil verwijderen... Dank u vriendelijk!

 

Blijf aan de lijn

Right. Waar waren we? We hebben drie elementaire vormen besproken in onze vorige bijeenkomst: de appel, de peer en het zandloperfiguur. Alle drie gebaseerd op ronde en driehoekige contouren. Met al die curves, hoeken en rondingen hebben we een belangrijke vorm overgeslagen. Jullie weten vast al over welke archetypische gestalte ik het hier wil hebben: vandaag bespreken we de lijn – en dan niet een per se de slanke lijn die we allemaal zo graag willen vasthouden. De lijn is het bepalende element voor zowel de lange beach body met eindeloze benen als voor het type ‘kort maar krachtig. Bij de rechte lichaamsvorm zijn de curves waar sommigen juist te veel van menen te hebben minder prominent aanwezig. 

 

Het rechte figuur

Als je een recht figuur hebt, dan is er een grote kans dat je daar niet honderd procent gelukkig mee bent. Ik zal meteen maar even verklappen: dat is onzin! Kijk een naar de modellenwereld: de rechtlijnige silhouetten halen er alle grote shoots binnen. Misschien vind je dat jongensachtige maar niks? Nou, dat vindt de rest van de wereld dus blijkbaar erg aantrekkelijk om naar te kijken... Daar komt nog bij dat de sportieve en jonge uitstraling van een recht lichaam altijd leuk is om mee te spelen – qua garderobekeuze bedoel ik dan hè? 

 

Lijnen rond maken

De grote truc is eigenlijk doodsimpel: kiezen voor badmode waarmee je de suggestie van ronde vormen wekt, zonder al je eigen moois te verstoppen. Kies bijvoorbeeld voor een monokini in plaats van bikini’s, maar niet in effen kleuren. Ga juist voor patroontjes vol ronde, vloeiende vormen – als het kan in verticale richting. Speelse vormen maak je sterker met een drapering, ruches, franje en volants. Breek die rechte lijnen en breng beweging in je figuurtje!

 

Korte lijntjes

Als je een lijnenlijf hebt dat kort van stuk is, pas dan op met al te drukke prints en kleine snoezige patroontjes. Optisch lijk je hier korter door, dus combineer de ronde accenten van hierboven met verticale elementen. Lengte accentueer je met van die lekkere hoge retro broekjes, of pittig hoog opgesneden bottoms

 

Lange lijnen

Is jouw rechte lijf gezegend met lengte? Alleen maar beter, want jij hebt echt alles in huis voor die exclusieve modellenlook! Jij kunt pronken met je eindeloze benen in shorts en badmode met pijpjes. Kijk wel uit met verticale patronen en streepjes, want daar word je visueel nog langer van. Hetzelfde geldt voor te korte badpakken en monokini’s – te veel van het goede is weer niet de bedoeling. Je kunt jouw lengte maximaal benutten door de rechte lijnen op te sieren met vloeiende vormen zoals linten, strikken, sarongs en andere zwierende accessoires. Laat het lekker vloeien, dan zul je merken dat de blikken langs je elegante lange lijnen blijven glijden deze zomer...

 

Stijgende lijnen

Okay, even een kort resumé. Samenvattend kunnen we zeggen dat rechtlijnige lichaamsvormen meer voordeel bieden dan de eigenaresse vaak denkt. Je hebt de elegantie van een fotomodel in huis – buit die ook vooral uit door te spelen met de balans tussen het rechte en het ronde. Maak al die appeltjes, peertjes en zandlopertjes maar eens lekker jaloers dit jaar en plons alvast lekker in de collectie van Dutch Designers Outlet voor een eerste rondje vakantievoorpret. De nieuwe badmodecollectie geeft je genoeg stijgende lijnen om het rond te breien deze zomer!

In ons volgende college laten we de vormen even achter ons en kijken we naar de kleuren die jou het beste staan in het zomerzonnetje – ik zie jullie graag weer terug!

 

Professor Sebastian Beach Bum Extraordinaire

Geheel de uwe en met welgemeende kwispel,

Sir Sebastian
Lingeriegoeroe extraordinaire

Copyright ©️ 2010-2023 Dutch Designers Outlet ®️. Alle Rechten Voorbehouden.


Volg mij op Facebook, wie weet deel ik naast tips, tricks en trends ook wel mijn smakelijke botje met je. Je kunt ook mijn blog delen op social media:

Dutch Designers Outlet

Je bezoekt onze website buiten Nederland, dat is geen probleem hoor
want wij verzenden bestellingen wereldwijd!