Sir Sebastian doet Halloween heel anders dit jaar

okt 30, 2019

Het is weer bijna Halloween... Het wordt elk jaar groter in ons landje, en inmiddels kunnen we er in de lingeriebusiness ook nauwelijks meer omheen. Het is dat ik niet zo creatief ben – en geen duimen heb, dat telt ook mee – maar anders had ik al wel een paar kunstig gesneden pompoenen in de vensterbank staan! Ik vind het leuk hoor, een beetje verkleden hier en daar, plus die griezelige sfeer nu de avonden weer wat langer worden, maar toch is de betekenis van Halloween me altijd een beetje ontglipt. Het leek me dus als professionele influencer wel slim om even te checken waar we het nou eigenlijk over hebben als we zo’n nieuwe feestdag massaal gaan omarmen.

 

Hallowie?

Okay, ik ben dus de boeken ingedoken en ik merkte meteen dat ik op het goede spoor zit. Halloween groeit als kool: het begon in Engeland en Ierland, stak de plas over naar de VS en Canada en vanaf daar is het de laatste jaren in rap tempo de wereld aan het veroveren. Ze vieren het inmiddels ook tot ver in oostelijk Azië, dus we kunnen het niet zomaar stilletjes voorbij laten gaan. Blijkbaar is Halloween een handige marketingmix van Romeinse, Keltische en Christelijke tradities. Hallow-e’en komt van ‘all hallow’s eve’, ofwel de avond van Allerheiligen. Het viel samen met de Romeinse oogstfeesten en het Keltische Nieuwjaar, dus dat er iets te vieren valt dat snap ik wel. Als je dan de nacht dat de overledenen terug kunnen keren naar de aarde combineert met een fijn oogstfeestje en je giet en nog een dun laagje Oud & Nieuw overheen, dan kom je dus blijkbaar uit op verkleed langs de deuren gaan en bedelen om snoep. Prima. Logisch. Kan ik in meekomen.

 

Trick or treat

De vraag voor mij wordt dan natuurlijk: hoe speel ik daar leuk op in met een insteek vanuit de nacht- , bad en ondermode? Nou, zelf zie ik dus wel iets in het hele trick or treat concept. Vooruit, nog een stukje geschiedenis dan – ik heb er niet voor niets op zitten studeren. Vroeger, in de middeleeuwen, gingen er ook mensen langs de deuren met Allerheiligen, maar dan waren het in lompen gehulde gelovigen die een liedje voor je overleden familie kwamen zingen. Als je ze dan een stukje krentenbrood gaf deden ze een goed woordje voor je opa of je schoonmoeder daarboven. Goeie deal als je het mij vraagt, maar ja: inflatie hè? Tegenwoordig heb je een halve schoolklas met jengelende kinderen op de stoep staan die alleen maar weg willen gaan als je ze tassen vol met snoep toeschuift. De tijden veranderen, daar doen we weinig aan, maar ik dacht dus dat we met trick or treat ook wel een lingerie dingetje konden doen...

 

Trucjes en traktaties

Trick or treat is dus eigenlijk een kunstje of trakteren: je geeft ze dus maar snoepjes, want wie weet wat ze je anders als tegenprestatie vragen, nietwaar? Ik heb zelf al jaren een bakje hondensnoepjes bij de deur staan, dat werkt ook prima, want ik zie zelden twee jaar achter elkaar dezelfde kinderen terug. Maar los daarvan kan ik met ‘een trucje of een traktatie’ dus wel iets verzinnen voor een ludieke lingerie actie: begint er bij jullie ook al iets te borrelen?

 

Vergeet griezelen

Ik denk dat we het als volgt moeten aanpakken: vergeet het griezelige gedeelte van Halloween even. We concentreren ons dit jaar even helemaal op het thema van de lange donkere herfstavonden. Je bestelt snel online een leuk nieuw setje lingerie – of, helemaal ideaal, eetbaar ondergoed - en je wacht gewoon tot manlief of vrouwlief aan het begin van de avond terugkomt van een lange dag op de zaak. Doe alle lichten uit, ga muisstil achter de bank liggen en hou je goed verborgen tot de deur van de gang opengaat. Net op het moment dat je geliefde in opperste staat van verwarring de lichtknop heeft gevonden, spring jij achter dat bankstel vandaan en roep je keihard: ”TRICK OR TRIEHIEET!!” Nou, en dan kijk je gewoon of je levenspartner stomtoevallig een snoepje bij zich heeft (- winst -), of niet, en dan wordt het dus een trucje doen (- veel meer winst als het goed is -). Goed idee? Dat dacht ik toch! Oh ja, klein tipje van mijn kant: mochten er toch kinderen aan de deur komen, schiet dan snel even in een badjas terwijl je achter die bank vandaan stuift, want anders kon je er nog wel eens scheve blikken, getraumatiseerde kleuters, of boze ouders aan overhouden dit jaar.

 

Dubbel feest

Okay, misschien is het Halloween thema niet mijn allersterkste idee ooit, maar geen nood! Het zou een beetje karig zijn als we deze week alleen een oud Amerikaans feestje konden vieren, toch? Gelukkig maar dat ik zo goed op de hoogte ben dus, want anders zou je misschien helemaal niet weten dat het de dag vóór Halloween ook nog eens de Dag van het Decolleté is! Ik dacht heel even dat we die twee dagen konden combineren door een verkiezing uit te schrijven voor het griezeligste decolleté ooit, maar dat vind ik bij nader inzien toch niet zo chic. Wel een sympathieke actie wat mij betreft: een dag in het jaar waarop alle dames hun cleavage zo prominent mogen laten zien als ze maar willen (zou natuurlijk gewoon elke dag moeten kunnen – het is een vrij land), maar het bijzondere aan deze dag is dat alle mannen (en vrouwelijke geïnteresseerden) er onbeschaamd naar mogen staren. Is dat een verademing in deze tijden van #metoo, vraag ik me af, of is het juist een kant die we niet op moeten willen met z’n allen?

 

Pompoenen

Ik neem het zekere voor het onzekere en ga de keuze lekker aan jullie overlaten, lieve lezertjes. Ik zie het zelf liever zo: als je een decolleté hebt waar je trots op bent, dan mag je dat van mij gewoon lekker elke dag laten zien. Als je juist een decolleté hebt waar je eigenlijk best een beetje ‘ooomph!’ aan toe wilt voegen, dan hebben we de mooiste style tools en ondersteunende hulpjes hier voor je klaarliggen. Ik zal de push-up bh’s en de voorgevormde cups snel even prominent in de schappen leggen. Misschien wil je jouw decolletédag extra feestelijk inkleden met een mooie kanten band aan je nieuwe bh, als een soort sierlijst voor je eigen kunstwerkje? We hebben keuze genoeg, dus wat mij betreft stoppen we met die ene dag per jaar en doen we hetzelfde als met dierendag... Net zoals je eigenlijk gewoon elke dag extra lief voor dieren zou moeten zijn (poedels inbegrepen uiteraard) is een mooi decolleté iets om het hele jaar te mogen vieren. Zullen we in plaats daarvan gewoon een jaarlijkse loop-niet-zo-dom-te-staren-dag invoeren? Lijkt me veel zinniger – en nog veel leuker voor een eenvoudige lingerie-influencer ook. Om met een op Halloween geïnspireerde oneliner af te sluiten: veel plezier met deze herfstige feestdagen en wees niet bang om je mooiste pompoenen prominent op je vensterbank te zetten!

 

Succes met jullie Tricks or Treats!

Sir Sebastian, decolleté -pleitbezorger van het eerste uur.

Geheel de uwe en met welgemeende kwispel,

Sir Sebastian
Lingeriegoeroe extraordinaire

Copyright ©️ 2010-2022 Dutch Designers Outlet ®️. Alle Rechten Voorbehouden.


Volg mij op Facebook, wie weet deel ik naast tips, tricks en trends ook wel mijn smakelijke botje met je. Je kunt ook mijn blog delen op social media:

Dutch Designers Outlet

Je bezoekt onze website buiten Nederland, dat is geen probleem hoor
want wij verzenden bestellingen wereldwijd!