Sir Sebastian geeft een gratis slipcursus!

sep 14, 2020

Zo, daar waren we weer. Ik hoop dat jullie je voordeel hebben gedaan met de recente wetenswaardigheden over bh’s, want we moeten in sneltreinvaart verder naar het volgende onderwerp. Als ik zo even vlug de collegezaal rondkijk zie ik dat alle dames keurig rechtop in de collegebanken zitten, dus ik geloof dat jullie je lesje wel hebben geleerd. Fijn. Dan kunnen we nu met een gerust hart de blik een beetje laten afdalen, want er is veel meer moois dan alleen borsten om onze lingerie overheen te draperen.

 

Billen, billen, billen!

Ik wil het met jullie gaan hebben over billen, en dan met name de manieren waarop we die billen kunnen verblijden en versieren met de mooiste, meest elegante en meest buitengewoon comfortabele lingerie. De bips is de laatste jaren in opmars. Dat is opvallend vanwege de toch wat ongelukkige of zelfs ondergeschikte positie van de derrière. Billen leven buiten het blikveld, daar kunnen ze ook niks aan doen. In een eerder college heb ik erop gewezen dat de borsten tijden de evolutie een extra rol als seksuele signalen kregen toe we rechtop gingen lopen. Dat moment in onze geschiedenis was een zwarte bladzijde voor de kontjes van onze wereld, want juist van dat lichaamsdeel ging de aanlokkende werking een beetje verloren toen we van vier pootjes overgingen op twee. Inmiddels is er dus een kentering zichtbaar. Niet dat we weer op handen en voeten gaan lopen, maar dankzij promotors als Kim Kardashian, Nikki Minaj en bijvoorbeeld Shakira staat de derrière niet langer achterop en op een bodempositie.

 

Billenrenaissance

Die heropleving is dus heel goed nieuws voor ons als lingerieliefhebbers. Er is namelijk zo veel moois gemaakt waarmee we onze booty er compleet bootylicious uit kunnen laten zien. We gaan alle modellen eens even vluchtig de revue laten passeren. Voordat we daaraan beginnen moet me wel iets van het hart. Ik ben namelijk al jaren een tegenstander van de naam ‘onderbroek’. Weet je, ik vind dus dat de bil het al moeilijk genoeg heeft door de ongelukkige plaatsing op het lichaam. Als we het billenmode-item bij uitstek dan ook nog eens zo’n inferieur klinkende naam als ‘onderbroekje’ geven is het natuurlijk op voorhand kansloos om ze lekker voor de dag te laten komen. Alsof het enige opvallende aan zo’n leuk stuk lingerie is dat het ónder een broek kan worden gedragen! Ik stel voor dat we het vanaf hier hebben over de slip, de string, de boxer, shorty, of wat voor soort onderb- ik bedoel broekje we ook bespreken. Grofweg verdeel ik de types in drie categorieën: de slip, de string en de short. Dat gezegd hebbende ga ik van start! We beginnen meteen maar bij het meest gangbare model billenlingerie: de slip.

 

Ons Begrip Van De Slip

De essentie van een goede slipcursus is natuurlijk de slip. In feite kunnen we de term slip gebruiken voor alle broekjes die zich niet als een string of een boxer laten wegzetten. Er bestaat eigenlijk niet zoiets als ‘de’ slip, want wat de meeste mensen zien als de normale slip is te verdelen onder maxislips, midislips en minislips. Het verschil zit hem – je raadt het nooit - in de grootte van het ontwerp. Let op: dit is iets heel anders dan de maat. Minislips heb je in grote maten, en je hebt maxislips voor minibipsjes. Als we alle categorieën bij elkaar op tellen is dit de meest gedragen vorm van billenlingerie, dus het is slim om hier te beginnen.

 

Minislip

De minislip is dus het kleinste modelletje. Het minimale zit hem er vooral in dat de minislip laag op de heup is toegesneden. Daardoor wordt de huid tot aan het schaambeen bedenkt, maar mee eigenlijk niet. Ideaal voor de lage modellen broek die nu populair zijn, zoals de low waist cut bijvoorbeeld. Van alle reguliere slips is dit voor veel mensen ook de meest uitfagende snit, maar dat is een kwestie van smaak.

 

Maxislip

De maxislip is dus logischerwijs de grootste vorm van de slip. Dit model kennen we ook onder de naam tailleslip, omdat de ‘maxi’ vooral zit in de hoge aansluiting net onder de taille. Aan de onderzijde loopt de maxislip tot helemaal over de billen. Erg comfortabel vinden veel vrouwen, want dit is grosso modo het meest gedragen broekje ter wereld. Misschien iets minder sexy, maar ja, er zijn meer zaken om aan te denken.

 

Midislip

Tussen deze twee uitersten zit de midislip. De midislip kiest dus de elegante gulden middenweg tussen minislip en maxislip. Misschien heb je deze nog nooit geprobeerd? In dat geval zeg ik geef ze een kansje, want die middenweg zit verrassend aangenaam.

 

Bijzondere slipjes

Dan hebben we nog de bijzondere varianten op de reguliere slip. De Brazilian maak je klaar voor plezier want dit broekje is onlosmakend verbonden met de Lambade de volgens mij leukste en bekendste Brazilliaanse dans. Het broekje lijkt op het eerste gezicht niet heel spannend, totdat de draagster zich omdraait... Op dat moment valt de liefhebber direct op dat de onderste lijn veel hoger is uitgesneden, wat leidt tot een schilderachtig uitzicht op de favoriete vrouwelijke spierbundel van heel veel mannen: de gluteus maximus dus! Bijkomend voordeel: door de sexy snit lijken je benen nog een stukje langer ook!

 

Tangaslip

Dan een nog net iets spannendere slipvariant: de tangaslip. Deze slip neigt richting de stringtanga die we zometeen bespreken, maar heeft toch iets meer stof om het lijf. Meer zicht op de bil dan een minislip, maar minder dan bij een stringetje. Het ontwerp valt ook lekker casual laag op je heup. Dit kan een aanrader zijn voor onder strakke broeken, dus een handig tussenmodel voor veel outfits.

 

French knickers

Als je van klassieke charme houdt is de French knicker iets voor jou. Deze Franse slip komt net als een midislip tot aan de heupen, maar valt losjes en lager over de dij en de bil, omdat er pijpjes aan zitten. Vaak is de French knicker met kant uitgevoerd, waardoor de iets zwoelere modellen een klassiek stoute vibe uitstralen – leuk om een beetje mee te spelen; zeker met een mooie bustier en een stel jarretels erbij!

 

Tai en Rio

Varianten op de maxislip zijn tenslotte nog de tai slip, waarmee je in alle comfort kunt werken, maar met de bijzonder hoog opgesneden lijn bij de benen en een hoge taillering geeft het toch net een andere look dan de ‘gewone’ slip. Dan is er nog de rio slip, waarbij het model van de tai is uitgevoerd met een iets lagere bovenrand: op de heup in plaats van op de taille. Daarmee is het hele scala aan slips wel zo’n beetje beschreven.

 

Van De Slip Naar De String

Van de ‘echte’ slips schieten we snel door naar een mateloos populair modelletje: de string. String betekent letterlijk ‘koordje’ of ‘touwtje’, en die term beschrijft het model heel aardig, Dit is de echte minimalist onder de broekjes: de zijkantjes zijn maar een centimeter of twee hoog, waardoor het zicht op je heupen en lendenen geweldig is. Wat natuurlijk pas ècht vol in de spotlights komt te staan is je bilpartij... Het achterpand ontbreekt bijna volledig, met een miniem draadje tussen de billen en een klein driehoekje stof bovenaan om de boel bij elkaar te houden. Strakke broeken of rokjes komen geweldig uit boven een stringetje, maar als ik eerlijk ben staat het nog mooier zonder...

 

Waar de gewone string laag uitgesneden is, is de zogenaamde boxerstring de hogere variant. Hierin lever je maar een heel klein beetje sexy in voor een heleboel aangenaam. De zijkanten van de boxerstring of ‘hoge string’ zijn meer dan vijf centimeter hoog. Dat draagt niet alleen heel lekker, maar het drukt ook je billen in een nog aantrekkelijkere vorm. Een prima compromis tussen uitzicht en draagcomfort dus.

 

It takes two to tanga

In het land van de strings kan er maar een de spannendste zijn, en dat is zonder twijfel de tanga, stringtanga of tanga string. Deze kleine krachtpatser windt er totaal geen doekjes om. Het is de laatste stap voordat je met de billen bloot gaat – minder gaat echt niet lukken. Aan de achterzijde moet je de tanga echt zoeken tussen je wangetjes. Aan de zijkant is ook alleen het broodnodige aanwezig, wat natuurlijk prima zicht op je heupen en dijen geeft. Aan de voorkant bevindt zich slechts een hele minimale ‘gevarendriehoek’, die niet verder komt dan je lies. Ga je voor ultrasexy? Dan is de stringtanga je beste vriendin, tenzij je liever iets aan de verbeelding overlaat. Onder die strakke witte broek zie je ‘m trouwens ook niet zitten, dus ook als slimme modeaccessoire heeft de tanga een belangrijke rol.

 

Ondermode-emancipatie

We sluiten de reeks af met een prachtig stukje emancipatie. De boxer was jarenlang het domein van de man. Tenminste, tenzij die man een dame toegang verschaft natuurlijk, maar dat is een ander verhaal. Een boxershort heeft een kort pijpje waardoor deze je lies en billen bedekt. Dit model geeft lekker veel vrijheid. Het geeft ook een klein beetje een jongensachtige uitstraling, waar heerlijk mee te spelen valt als je je vrouwelijke rondingen in de strijd gooit. Heb je een lekker dagje vrij in je joggingbroek en je slobbershirt? Spring in een boxershort en je relaxte gevoel is compleet!

 

Brazilian short

Shorts zijn tegenwoordig strakker van model dan vroeger, toen ze meer op van die korte sportbroekjes van de schoolsport leken, of natuurlijk op de broeken die boksers dragen, want daar komt de naam vandaan. Wil je wel een short, maar toch iets meer bil in het zonnetje zetten? Geen probleem, want daar is de Brazilian short voor bedacht. Je gaat het in elk geval nauwelijks onder je bovenkleding zien. Extra leuk van dit model is kleurenpracht waarin je ze kunt vinden. We hebben ze trouwens ook met een toefje kant hoor, voor als het toch net even ietsje meer ladylike mag zijn.

 

Hipsters

Het sluitstuk van deze billentour is de variant op de boxer die hipster wordt genoemd. Met een hipster (niet te verwarren met de knotjesdragende, racefiets rijdende hippe vogels in de koffietentjes) ga je voor je het lekkere van de boxer, maar dan met een lagere band, waardoor ze op je heup vallen in plaats van daarboven, richting je taille. Je hipster knuffelt de ronding van je bil ook iets eleganter dan bij de dames boxershort. Iets frivoler dus, voor wie dat wil. Toch een stapje sexy erbij? Bekijk eens een hipster in kant – kanten bh’tje erboven en deze boxer ehh sorry poedel gaat voor de volle knockout!

 

Slipgevaar vermijden

We hebben met deze korte slipcursus het grootste slipgevaar wel besproken. Nu jullie een algemeen beeld hebben van de mogelijkheden, kunnen we verder inzoomen op de details. Hallo? De jongeman daarachter? Ja, jij ja. Ik zei inzoomen, niet staren! Bedankt. Misschien moeten we het volgende keer maar eens over de mannenbil hebben. Waar dames de herenboxer vakkundig naar zich toe hebben getrokken, moeten mannen tegenwoordig ook werken aan een representatieve bips voor de dames. Daar hoort natuurlijk passende aankleding bij, dus heren, voor de volgende keer: it’s your ass on the line!

Geheel de uwe en met welgemeende kwispel,

Sir Sebastian
Lingeriegoeroe extraordinaire

Copyright ©️ 2010-2022 Dutch Designers Outlet ®️. Alle Rechten Voorbehouden.


Volg mij op Facebook, wie weet deel ik naast tips, tricks en trends ook wel mijn smakelijke botje met je. Je kunt ook mijn blog delen op social media:

Dutch Designers Outlet

Je bezoekt onze website buiten Nederland, dat is geen probleem hoor
want wij verzenden bestellingen wereldwijd!