Surprise Royale - en een spannende moederdag

mei 9, 2019

Zo, fijne mensen – en nieuwsgierige viervoeters als jullie meelezen – daar is jullie hondsbrutale onderbroekenpaparazzo weer, met een nieuw avontuur om verslag van te doen. Zoals aangekondigd heb ik me zonder blikken of blozen op de Oranjefeesten van Koningsdag en -nacht gestort. Nou, dat heb ik geweten! Van feloranje maxislips onder rokjes in nationale driekleur tot strakke microshorts met afbeeldingen van de complete koninklijke familie erop: niets bleef mijn gevoelige oogjes bespaard terwijl ik de feesttenten en dansvloeren van de nationale vieringen aan een grondig onderzoek onderwierp.

 

Niet alleen voetbalshirtjes

We blijken als volkje niet alleen oranje voetbalshirtjes en opblaasbare kroontjes in de kast te hebben liggen, zo wees mijn studie uit. In heel Nederland hebben we door dat oranje lingerie best heel leuk kan staan. Misschien ook iets voor jullie? In de collectie van Dutch Designers Outlet is eigenlijk in alle kleuren van de regenboog wel iets feestelijks te vinden, dus het zou best eens kunnen dat je daar je nieuwe colour match gaat vinden. Een leuke bijkomstigheid voor de dames onder ons met voetbalverslaafde mannen in huis: je gaat hem met speels gemak van de bank en achter de tv vandaan lokken wanneer jij dat wilt. Gewoon dat nieuwe sinaasappelkleurige negligeetje aantrekken en schalks vanuit de slaapkamer roepen dat Oranje speelt vanavond!

 

Een ware bevrijding

Minstens net zo’n openbaring trouwens waren de feestelijkheden op Bevrijdingsdag het afgelopen weekend. Gelukkig heb ik het eventjes rustig aan gedaan als het om de alcoholische consumpties gaat, want ik stond nog een beetje na te bruisen van de oranjebitter. Ik heb genoten van de heerlijke muziek op de vele festivalletjes. Helaas was het wat de weersomstandigheden betreft behoorlijk ondermaats allemaal. Ik heb dus meer regenjassen en poncho’s gezien dan hot items op ondermodegebied, maar dat mocht de pret niet drukken. Als je het mij vraagt is het vieren van vrijheid blijheid ook niet aan de bovenkleding gebonden.

 

Vrijheid vier je samen, toch?

De ware bevrijding schuilt er volgens mij in dat we tegenwoordig allemaal lekker zelf mogen weten wat we doen met ons leventje. Dat betekent automatisch ook vrije keuze als we voor onze kledingkast staan, elke dag opnieuw. Als ik het zo bekijk is het bijna onze nationale plicht om iedere ochtend onze eigen bevrijding te vieren door onze gevoelens van vrijheid blijheid uit te dragen met de kleren die we kiezen. En dan bedoel ik dus niet alleen je jurkje en dat lekkere losse paartje sneakers – waarom niet gewoon een keer de boxer van je vriend aantrekken voor een ultieme bevrijdende sensatie? Of andersom natuurlijk: laat manlief eens een dagje in jouw meest comfortabele kanten hipstertje rondlopen. We vieren de vrijheid toch voor een belangrijk deel door ons te verplaatsen in de ander? Nou, dan verplaatsen we ons ook gewoon eens lekker in elkaars onderbroek: wie weet wil je wel nooit meer anders, of sta je straks samen te kissebissen over wie vandaag die nieuwe Marlies Dekkers meeneemt naar het werk...

 

Royaal rendez-vous

Nou zou ik door al die feestelijkheden toch haast vergeten te vertellen hoe het is afgelopen met mijn koninklijke rendez-vous vlak voor Koningsdag zeg! Jullie herinneren je vast nog uit mijn eerdere anekdotes dat ik door Hare Máxima was uitgenodigd voor een persoonlijk onderonsje op het paleis. Over openbaringen gesproken! Ik heb er nooit een geheim van gemaakt dat onze eigen Koningin een ware fashionista is, zowel wat betreft de prachtigste jurken en pakjes als op het gebied van designer lingerie vol Zuid-Amerikaanse passie. Het verbaasde me dus geenszins toen er een bestelling aan haar adres bij ons lag te wachten. Wat me wel verraste was dat ik werd uitgenodigd om het pakketje in mijn hoogsteigen poedelpersoontje te komen bezorgen. Mij was gevraagd om discreet te handelen, en dat deed ik uiteraard, in naam van Oranje. Máx stond me al op te wachten in de deuropening, en zo keuvelden we bij het invallen van de schemering over ditjes en datjes, terwijl ik haar geheel belangeloosde laatste lingerienieuwtjes influisterde. Jullie snappen dat ik brandde van nieuwsgierigheid om uit te vinden wat er nou in dat mooie kleine pakje zat... Ik besloot het gewoon hondsbrutaal te vragen. “Zeg, Majesteit, u zei dat er een verrassing in zou zitten voor Wim-Lex... Om zijn eigen eh, Koningsnacht een beetje op te fleuren, nietwaar? Ik eh, ik durf het bijna niet te vragen, maar mag ik om een piepkleine sneak peek vragen?”

 

Surprise Royale

Met een ondeugende knipoog haalde ze het pakketje tevoorschijn en met haar lieflijke accent zei ze: “Mondje dicht hè, lieve Sebas – in ieder geval tot na het Koningsweekend!” Ik trok mijn meest onschuldige snuitje en verzekerde haar: “Nee maar, Majesteit, u kent mij toch beter dan dat? Zou ik ooit zomaar roddelen of iets verklappen dat tot het allerdiepste staatsgeheim behoort? Ik zal zwijgen als het graf, maar ik snak ernaar om te weten wat u straks voor onze vorst aan zal trekken!” Daarop schoot ze in de lach. “Maar mijn kleine honderdaan, je vergist je!” Ze knipperde koket met haar wimpers en vervolgde: “Dit cadeautje moet de koninklijke sponde wel een beetje opwarmen, maar het is niet voor mijn koninginnenfiguurtje bedoeld.” Ik was uit het veld geslagen kan ik jullie verzekeren. “Maar Majesteit, zit er dan helemaal geen pikante lingerie in?” “Jazeker wel, kijk maar eens even hier”, antwoordde ze terwijl ze een elegante heren string in knaloranje satijn tevoorschijn toverde. “Wat denk jij, Sir Sebastian: zou dit niet énig staan bij Zijne blonde haardos en zijn mooie blauwe ogen?” Totaal uit het veld geslagen droop ik af, alweer met de spreekwoordelijke staart tussen de benen. Lachend zwaaide Máxima me uit. “En onthoud: mondje dicht hè – dit ligt vele malen gevoeliger dan de kleren van de keizer!”

 

Flabbergasted

Helemaal flabbergasted verliet ik het terrein. Onze eigen vorst, gehuld in slechts luttele vierkante centimeters van de fijnste stof die we bij Dutch Designers Outlet in huis hebben... Het beeld staat nog steeds op mijn netvliezen gebrand. Gelukkig bedacht ik me net op tijd dat ik nog een kans had om mijn zinnen te verzetten, want ik had mezelf eerder die dag voorgenomen om nog even bij Koninginmoeder Prinses Beatrix langs te wippen voor een vorstelijk kopje thee op het hoogste niveau. Hopen dat ze thuis was natuurlijk, want deze kwieke oude dame heeft nog altijd een overvolle agenda. Ik snelde naar Lage Vuursche, waar ze tegenwoordig haar opwachting maakt op kasteel Drakensteyn.

 

Koninginmoederdag

Ik had geluk. Direct nadat ik me meldde bij de poort werd ik binnengelaten – ook hier kennen ze mij inmiddels wel. De Prinses van Oranje deed zelf de voordeur open, gehuld in een sportief oranje velours trainingspak, maar dan wel met een elegant zilveren kroontje achterop geborduurd. Dat noem ik nou casual chic! Ze had net thee gezet en hoewel ze eigenlijk naar bed wilde gaan, had ze nog wel even tijd voor een babbeltje. Jullie snappen dat ik Beatrix niet ga vermoeien met praatjes over lingerie. Dat is ongepast voor een bescheiden poedel zoals ik. Niet dat ze er te oud voor is hoor – oh nee. Jullie moesten eens weten hoeveel vijftig-, zestig- en zeventigplussers er bij ons de meest uitbundige bestellingen plaatsen! Het punt is eerder dat ik onze prinses niets nieuws hoef te vertellen over mijn branche, want als het om design en lingerie gaat weet ze werkelijk het naadje van de kous, al jaren. We smikkelden gezellig van een oranje tompouce die ze nog in de koelkast had staan en keuvelden wat over de kleinkinderen en andere aardigheidjes. Ineens vroeg ze me wat ik eigenlijk ging doen voor Moederdag. Van schrik liet ik mijn vorkje rinkelend op mijn schoteltje vallen.

 

Lingerie op Moederdag?

Ik had er helemaal niet aan gedacht dat het binnenkort alweer zover was. Wat te doen? Ik zag dat de Prinses wat zat te knikkebollen en besloot dat het mooi was geweest. Ik bedankte voor de thee en haar kostbare tijd en vertrok richting mijn mandje. Ondanks de avonturen van die dag kon ik de slaap niet vatten. Wat moest ik kopen om mijn moedertje mee te verrassen? Wat geef je een teef die alles al heeft?
Huh? Wat is er? Ik zie jullie ineens zo vragend kijken... Mijn moeder is toevallig wel de allerliefste teef van de hele wereld, ja? En dat jullie die term nou als scheldwoord zijn gaan gebruiken, betekent toch nog niet dat ik haar niet meer zo mag noemen? Ach ja, laat ook maar. Soms vergeet ik dat we hier en daar van elkaar verschillen. Lieve lezertjes, Laten we maar terugkeren naar de prangende vraag die me bezighield: kun je je moedertje op lingerie trakteren voor Moederdag?

 

Conclusie van Sir Sebastian

Het antwoord laat zich wat mij betreft raden. Natuurlijk kan dat! Hoe dacht je dat je moeder überhaupt je moeder is geworden? Door in een lange wollen onderbroek keurig bij haar ouders thuis op de bank te blijven zitten? Ik dacht het ook niet! Sterker nog: ik weet bijna zeker dat iedere moeder het waardeert wanneer je haar met Moederdag even op en top vrouw laat zijn met een prachtig en elegant setje designer lingerie. Je hoeft er niet eens per se een lief kaartje bij te doen met: “Mam, bedankt dat je zo-en-zoveel jaar geleden je onderbroekje uitdeed”, maar wat mij betreft mag je haar best laten weten dat je blij bent met het levenslicht dat ze jou liet zien. Weet je wat? Laten we het gewoon als volwassen mensen en dieren met elkaar bespreken. Kom maar op met die meningen! Wat vind jij: mooie lingerie voor Moederdag – No-Go of Yes-We-Can??!

Laten we het interessant maken: voor de leukste reactie en redenering stel ik een voucher van DDO beschikbaar. Kun je meteen een setje voor je moedertje uitzoeken, of lekker zelf houden, afhankelijk van je mening!


Kom maar op met die meningen, dames en heren!

Geheel de uwe en met welgemeende kwispel,

Sir Sebastian
Lingeriegoeroe extraordinaire

Copyright ©️ 2010-2022 Dutch Designers Outlet ®️. Alle Rechten Voorbehouden.


Volg mij op Facebook, wie weet deel ik naast tips, tricks en trends ook wel mijn smakelijke botje met je. Je kunt ook mijn blog delen op social media:

Dutch Designers Outlet

Je bezoekt onze website buiten Nederland, dat is geen probleem hoor
want wij verzenden bestellingen wereldwijd!