Tips om thuis je bh maat te controleren

Tips om thuis je bh maat te controleren
jan 21, 2015

Heb je jouw nieuwe lievelingslingerie van DDO via de post ontvangen? Dan kun je er bijna van gaan genieten! Want voordat je jouw nieuwe aanwinst aan je partner showt, is het verstandig om even te controleren of de beha goed past. Je behamaat verandert namelijk een aantal keer tijdens je leven en bovendien valt elke beha anders. En mocht je beha toch niet helemaal goed zitten? Geen probleem! Bij DDO kun je de bh's binnen 14 dagen na je bestelling retourneren mits deze ongebruikt en onbeschadigd zijn.

Controleer in 8 simpele stappen of je de juiste maat beha hebt:

 

Stap 1

Allereerst: trek de beha aan. Zorg ervoor dat je borsten als het ware in de beha vallen. Dit kan eenvoudig door voorover te buigen en lichtjes te schudden. Zo vinden je borsten vanzelf de juiste plaats.

 

Stap 2

Controleer vervolgens het rugpand wanneer je de beha aanhebt. Het rugpand is verantwoordelijk voor de meeste steun van je beha en dus erg belangrijk! Het rugpand moet horizontaal op je rug zitten en niet hoger dan de beugels aan de bovenkant.

 

Stap 3

Draag je beha op het laatste haakje (dus de grootst mogelijk omtrekmaat). Controleer vervolgens of je beha zo strak genoeg zit. Is dit niet het geval? Dan heb je een kleinere omtrekmaat nodig. Want door je beha regelmatig te dragen, rekt het rugpand van de beha uit waardoor de omtrek groter wordt. Op dat moment kun je dus overschakelen naar een strakker haakje. Zo heb je het langst plezier van je beha!

 

Stap 4

Span de schouderbandjes aan tot je beha perfect zit. Doe dit terwijl je de beha aan hebt. Zo kun je meteen het effect zien. Vind je het een lastig klusje? Vraag dan even of je partner of een vriendin wil helpen. Houd er ook rekening mee dat geen enkele vrouw twee identieke borsten heeft en dat de schouderbandjes dus waarschijnlijk allebei anders bijgesteld moeten worden.

 

Stap 5

Controleer nu het middenstuk van je beha. Dit bevindt zich tussen je borsten. Het middenstuk moet plat op je huid rusten. Wanneer dit middenstuk tussen je borsten zweeft, is de maat niet goed.

 

Stap 6

Ga na of de beugels goed zitten. Wanneer ze ergens prikken of een onaangenaam gevoel veroorzaken, is de maat niet goed.

 

Stap 7

Tot slot controleer je de overgang tussen de cups en je borsten zelf. Deze overgang moet geleidelijk en onopvallend verlopen. Wanneer je borst over de stof heen puilt, is de maat niet goed of heb je de bandjes te strak aangespannen.

 

Stap 8

Wanneer je alle stappen hebt doorlopen en je beha op alle punten goed scoort, heb je een goede beha én de perfecte behamaat te pakken. Geniet van je nieuwe aanwinst!

Heb je iets aan dit artikel gehad? Help anderen (en ons) en deel deze op Social Media:

Dutch Designers Outlet

Je bezoekt onze website buiten Nederland, dat is geen probleem hoor
want wij verzenden bestellingen wereldwijd!