Designerlingerie op je lijf geschreven: wat is de vorm van je lichaam?

mrt 16, 2020

Welkom in de collegebanken van Professor Sir Sebastian! In mijn allereerste college over lingerie en badmode gaan we in op de vorm van je lijf. Dit zijn de pure basics: ieder lichaam heeft een unieke shape. Als je jouw lichaamsvorm kent wordt het een stuk simpeler om perfect passende designer lingeriebikini’s of badpakken te kopen. Opgelet dus, want we gaan meteen van start!

 

Curves

Laat ik beginnen bij het begin. In de lingeriologie onderscheiden we twee categorieën: vorm en functie. Met functie bedoelen we: “wat kan ik ermee?” Met vorm – en daar draait het om vandaag – bedoelen we: “hoe ziet het eruit?” Dit college gaat over de vorm van je lichaam: je ‘figuur’, ‘curves’, of ‘silhouet’. Wat je aantrekt (of juist uittrekt in sommige situaties) hangt af van je figuurtje. Sommige ontwerpen passen perfect bij jouw lichaamsvorm, andere juist weer niet. Wat je kunt dragen (functie) hangt dus af van je lijf (vorm).

 

Strippen voor de wetenschap

Voordat je op Dutch Designers Outlet die wulpse bikini of dat blitse slipje aanschaft, is het goed om de spiegel te raadplegen. Er zijn namelijk net zoveel lichaamsvormen als er mensen zijn. Jawel, ook jouw eigen lijfje is compleet uniek. Zet de verwarming hoog en trek al die kleren uit! Neenee, geen gemor, doe het nou maar: dit is allemaal voor de wetenschap. Ook dat bh’tje ja, en die onderbroek mag ook weg. Hup!

 

Basisvormen

Kijk eens door je wimpers naar de vorm van je lijf. Wat zie je? In grote lijnen hanteert de modewereld drie basisvormen: driehoeken, ovalen en rechthoeken. We lopen er even samen langs voor een eerste indruk.

 

Ovaal

Bij een ovaal figuur ligt de nadruk van je curves rond je middel. Heb je smalle schouders, dunne benen en brede heupen? Dan is ovaal jouw lichaamsvorm. Een vollere buik maakt je lijf ook al snel ovaal van vorm. Als je volle borsten hebt, maar wel smalle schouders, dan draagt dat ook bij aan een ovale shape.

 

Driehoek

Als je figuur iets wegheeft van een driehoek is het omdat je schouders breed zijn en je heupen en taille smal, of precies andersom. Bij een driehoek met de punt omhoog is je taille/heupgebied juist breder dan je schouders: de peervorm. De derde ‘driehoeksverhouding’ is het zandloperfiguur: normale of bredere schouders, normale of volle heupen en een smalle (wespen-)taille.

 

Rechthoek

Een rechthoekige basisvorm heb je als zowel je schouders, je taille en je heupen ongeveer even smal of breed zijn. Deze lichaamsvorm is het minst ‘curvy’, maar geen zorgen: ook voor je rechthoekige basisvorm zijn prachtige stijltips aanwezig!

 

 

Lingeriedesigns op je lijf geschreven

Nu je weet wat je basisvorm is heb je stap 1 al gezet. Vanaf hier kunnen we gaan uitdokteren wat jouw beste matches zijn als het gaat om lingerie- en badmodedesigns. Voor alle duidelijkheid: er zijn hier geen ‘goede’ of ‘slechte’ vormen, dus ga niet heel kritisch naar jezelf kijken! We zijn allemaal mooi op onze eigen manier. Als lingeriegoeroe beloof ik dat ook bij jouw lijf ideale lingerie past. Het gaat erom de juiste accenten te leggen: je sterke kanten benadrukken dus.

 

Cliffhanger

....Maar daarmee wacht ik natuurlijk wel tot het volgende college, want ik zou niet stout genoeg zijn als ik hier geen cliffhanger van maakte. Volgende keer gaan we dus van de vorm naar de functie: wat werkt het beste voor de lichaamsvormen die we hebben ontdekt?

Tot heel gauw bij Sir Sebastian’s stoomcursus “Ondermode voor de Bovenbouw’!

Geheel de uwe en met welgemeende kwispel,

Sir Sebastian
Lingeriegoeroe extraordinaire

Copyright ©️ 2010-2023 Dutch Designers Outlet ®️. Alle Rechten Voorbehouden.


Volg mij op Facebook, wie weet deel ik naast tips, tricks en trends ook wel mijn smakelijke botje met je. Je kunt ook mijn blog delen op social media:

Dutch Designers Outlet

Je bezoekt onze website buiten Nederland, dat is geen probleem hoor
want wij verzenden bestellingen wereldwijd!