Wat kosten je borsten?

nov 9, 2020

Vrienden en vriendinnen. Het zijn barre tijden voor een heleboel mensen. Virussen, angst voor recessie en ander episch onheil maken de markten en de mensen onrustig. Over de hele wereld wordt collectief de broekriem aangehaald. De optimisten onder ons denken dan: “Mooi, mijn broekriem kan best strakker, ik draag toch een stringetje. Zie je niks van.” Aan u zeg ik: petje af, blijf vooral positief denken. Maar voor veel anderen is de financiële toekomst niets om luchtig over te doen.

 

Borsten-batenanalyse

Dat sentiment zien we ook in de lingeriewereld opkomen. Aan de ene kant goed voor Dutch Designers Outlet, want wij proberen alles toch al betaalbaar te houden. Aan de andere kant merken we hier toch ook dat onze klanten prijsbewuster worden. Een belangrijke vraag die we van veel dames krijgen is dan ook: waarom kosten bh’s eigenlijk wat ze kosten? Als ik bij de prijskraker een T-shirt koop kost die vijf euro: waarom is een bh dan zes keer zo duur? Da’s toch veel minder stof?

 

Terechte vraag. Als man had ik er zelfs nooit zo bij stilgestaan geef ik toe. Ik heb immers nul designer bh’s per jaar nodig. En ja, als je zo dicht bij een designer lingerie outlet zit als ik, dan ga je misschien ook te makkelijk denken dat alles voor iedereen betaalbaar is. Blijkbaar niet dus. Okay, dan steekt de wetenschapper in mij dus de kop op. Ik ben het eens gaan uitzoeken voor jullie, geëerd publiek. Waarom is een bh duur? Een snoeiharde kosten-batenanalyse leek me op zijn plaats. Mijn onderzoeksvraag was als volgt: wat kosten je borsten – en wat voor winst staat daar dan tegenover? Ik ging op onderzoek uit.

 

Eerst de pluspunten van je pluspunten

Laten we beginnen bij de baten. Altijd mijn favoriete onderwerp. Onwetenschappelijk geformuleerd is de vraag als volgt: wat heb je nou aan je tieten? Komen we toch al gauw weer bij de evolutionaire functieleer uit. Ik zei het al eerder: borsten worden niet voor niets oneerbiedig ‘koplampen’ genoemd. Toen we rechtop gingen lopen als soort werkte de signaalfunctie van onze damesbipsen niet meer goed. Oplossing: dan gaan we toch gewoon de hele dag naar elkaars memmen lopen staren? Zoals de Amerikanen het zo mooi zeggen: the rest is history.

 

Maar er zitten natuurlijk meer voordelen aan je buste. Borstvoeding geven zou verdomd lastig worden zonder lijkt me. En dan is er natuurlijk nog het seksuele aspect: leuk om mee te spelen voor de liefhebbers, en voor de draagsters – als het goed is – minstens zo prettig. Ze zitten vol met gevoelige zenuwen die een flinke dosis seksueel genot kunnen opleveren. Laatste voordeel: ze zijn misschien af en toe lastig om mee te sjouwen (en daar is een goede bh dus een oplossing voor), maar ze zijn ook best leuk om mee te showen. Het maakt je toch zelfverzekerd als vrouw, twee van die stralende middelpunten waar je af en toe gewoon even je vrouwelijke charme concreet mee in de strijd kunt gooien!

 

Hoe hangen de nadelen erbij?

Okay, na deze korte lofzang gaan we het over de nadelen hebben. Ja, ze zijn af en toe lastig. Hardlopen, op je buik liggen, pijnlijke borsten rond de menstruatie, noem maar op. Zoals een mede-professor het treffend samenvatte: soms zijn borsten gewoon kut. Niet mijn woorden hè, maar er zit iets in. Ik verklapte het net al: een goed zittende en liefst ook nog mooie bh ondervangt letterlijk de meeste van deze problemen. Maar daarmee komen we dus terug bij het oorspronkelijke probleem: waarom zijn die krengen zo duur?

 

De prijsjes van je meisjes

Let op, want we gaan een klein beetje hoofdrekenen. Denk terug aan dat shirtje van vijf euro bij de prijsconcurrent. Weet je wat? Leg er ook maar zo’n goedkope spijkerbroek bij, vers geïmporteerd uit een Bengaalse sweatshop. Daar ga je dus al: de arbeidskosten zijn minimaal omdat ze onder erbarmelijke omstandigheden in elkaar worden gezet in lagelonenlanden. Vooruit, datzelfde geldt voor sommige lingerie, maar daar komt vaak toch zoveel skill bij kijken dat het niet zomaar door iedereen gemaakt kan worden. Dat is al een factor in de prijs.

 

Minder stof, meer kwaliteit

Dan de bouw van de bh. Telt u even mee? In een T-shirt zit meer stof dan in een bh, da’s waar. Maar de kwaliteit van de stof bepaalt de p[rijs. Jouw designer bh zit vol met hoogwaardige textielsoorten, elastische materialen en misschien nog wat kant voor de leuk. Vaak meer dan twintig verschillende materialen zelfs. Andere koek dan je simpele broek. En ook duurder dus.

 

Complex

Maar een bh is ook oneindig veel complexer dan een simpel T-shirt of die doodordinaire jeans. Je T-shirt bestaat uit slechts een paar grote stukken stof. Twee? Voorpand en achterpand? Misschien zes, als de mouwen nog uit twee losse stukken bestaan? Nee, dan een goede bh. Reken maar op minimaal 50 onderdelen, en ook nog eens allemaal perfect op maat gesneden en zorgvuldig in elkaar gezet tot een kunstwerkje van comfort. Die spijkerbroek: enig idee hoelang het duurt om er eentje te maken? Vijf minuten tot een kwartiertje. Bam. Een goede bh? Minstens drie kwartier: vaak langer. En dus alweer duurder.

 

Mateloos

Dan nog de verschillende maten en modellen. Hoeveel maten T-shirts hingen er in dat rek toen je ‘m kocht? Vijf? Zes? Vaak niet meer dan drie zelfs. Die spijkerbroek hoeft ook maar in een maatje of zeven tot tien te worden geproduceerd. Makkie. Nee, dan de bh. Een goede bh serie is met alle cupmaten en omvangsmaten al gauw een kwestie van 70 modellen ontwerpen en produceren. Goedkoop? Nee dus: duur!

 

Is groter dan toch niet beter?

Goed. We zien dus al dat een goede bh duur is. En met reden! Het zijn gewoon wondertjes van techniek, waar veel arbeid, denkwerk en dure materialen in gaan zitten. Maar nu we toch bezig zijn ga ik nog een ander vermeed onrecht aanboren: is het echt waar dat grotere borsten (nog) meer kosten dan kleinere tietjes? Het zal toch zeker niet!

 

Ehm, nou, wel dus. Sorry, ik kan er ook niets aan doen en ik schrok er zelf ook van. Totaal oneerlijk dit: dames met grote dames moeten sowieso al meer met zich meesjouwen. Extra betalen voelt dan toch echt als een trap na. Hoe het komt? Vooral door marktwerking. Het ligt niet per se aan meer materiaal, of een moeilijker ontwerp voor grotere maten dan cup D. Het grootste probleem is dat merken vaak een ideale borstomvang kiezen als standaardmodel en daar en collectie omheen bouwen. Wijk je af van die norm, vooral aan de bovenkant van het spectrum, dan is alles moeilijker om te krijgen. En dus vaak ook duurder, als je al iets vindt dat je mooi genoeg lijkt.

 

Outlets helpen

Kijk, daar kan Dutch Designers Outlet dus wel weer uitkomst bieden. We zijn niet voor niets de grootste outlet in designer lingerie van de Lage Landen! Bij ons vind je zo’n groot aanbod dat er ook in de grotere maten meestal wel iets voor je bij zit. Ook als je iets bijzonders zoekt, of iets om extra sexy mee voor de dag te komen.

 

Het sommetje

We kunnen dus vrij kort zijn over het antwoord op mijn oorspronkelijke onderzoeksvraag, lieve borstenbezitsters. De kosten van een goede bh zijn fors, maar dat komt vooral omdat ze van die geraffineerde stukjes techniek zijn. Als je echt een perfecte bh wilt vinden kom je vaak ook nog bij de betere merken uit: die zijn vaak fors duurder dan gewone, tenzij je bij ons shopt dan hè... Ingewikkeld design, dure materialen en veel onderdelen plus snijafval maken het sommetje compleet.

 

Wat doen we met die wetenschap?

Wat kunnen we dan doen met deze wetenschap? Ik denk dat we sowieso kunnen vaststellen dat het slim is dat je hier bent. Met mijn wijze woorden in je achterhoofd begrijp je dat het des te belangrijker is om een paar euro extra te betalen voor iets waar je boobies zich echt senang in voelen. Niet een paar tientjes dus hè – daarvoor ben je dus bij Dutch Designers Outlet! Een ander punt is de zorg voor je lingerie. BH’s verdienen liefdevolle behandeling: bij het dragen, maar vooral ook bij het wassen. Hier lees je mijn tips voor de beste bh TLC. Da’s gewoon pure winst, want zo gaat al dat moois langer mee en blijft het op en top comfortabel.

 

De oplossing: genieten van die tieten!

Daarnaast is mijn belangrijkste tip voor alle dames: focus je op de pluspunten van je pluspunten. Wees bewust van het moois dat je met je meedraagt en druk de baten dicht aan je boezem! Dus ja: speel met dat decolleté, gooi die wapens maar in de strijd. Ze zijn van jou, ze zijn uniek en de wereld mag er graag (stiekem) naar kijken, dus flaunt ‘em if you got ‘em, ladies! Datzelfde geldt nog sterker voor de gevoelige kant van je dametjes. Laat minnaars en minnaressen weten wat jullie lekker vinden, doe voor hoe het moet en haal al het genot uit je tietjes dat er maar in zit! Ik kan dit laatste punt echt niet genoeg benadrukken, want inmiddels weten we: ze kosten je al met al genoeg. Dan is het toch niet zo gek dat je daar maximaal rendement uit wilt halen? 

 

Ik zeg komen op meiden: duik die webshop in, koop voordelig zo’n technisch wondertje van vernuft en laat je borsten voor je werken! Ik weet zeker dat de hele wereld je positieve keuze uit volle borst zal toejuichen...

Geheel de uwe en met welgemeende kwispel,

Sir Sebastian
Lingeriegoeroe extraordinaire

Copyright ©️ 2010-2023 Dutch Designers Outlet ®️. Alle Rechten Voorbehouden.


Volg mij op Facebook, wie weet deel ik naast tips, tricks en trends ook wel mijn smakelijke botje met je. Je kunt ook mijn blog delen op social media:

Dutch Designers Outlet

Je bezoekt onze website buiten Nederland, dat is geen probleem hoor
want wij verzenden bestellingen wereldwijd!