Welk seizoen ben jij? Ontdek je kleurtype met Professor Sebastian

mei 12, 2020

Welk seizoen ben jij? Ontdek je kleurtype met Professor Sebastian

Zo, lieve studenten, tijd om de draad eens even stevig op te pakken. Nu de eerste basisscholen weer voorzichtig nadenken over een nieuwe start van de lessen mogen mijn modecolleges ook wel weer een tandje bijschakelen vind ik. Zijn we allemaal bij de les na mijn onthullingen over lichaamsvormen en kleurschakeringen? Uitstekend! Vandaag ga ik van start met een ander kleurrijk thema: kleurtypes. Altijd al willen weten welke plek jij krijgt op de regenboog? Let dan even goed op, want hier leer je hoe je jouw persoonlijke kleurtype optimaal tot bloei laat komen zodra de stranden straks weer lonken...

 

Kies altijd jouw perfecte kleur door je kleurtype te (be-)kennen

Ken je dat? Je koopt online of in de winkel de perfecte bikini. Helemaal blij ga je ‘m passen, of erger nog: je propt ‘m snel in je koffer en vliegt de zon tegemoet. Vol verwachting trek je je aanwinst aan. Zodra je naar je puntgaaf gepresenteerde beach body kijkt bekruipt de twijfel je. Huh? Dit was toch de ideale match waar je jezelf al helemaal in zag liggen zonnebaden? Wat is er gebeurd? Heb je de verkeerde op de kop getikt? Dikke kans dat je geen rekening hebt gehouden met je kleurtype. Daar gaan we nu dus verandering inbrengen. Voortaan weet jij precies hoe je op het strand een prachtig kleurtje krijgt – en niet weer voor de spiegel staat met een bleke neus en het schaamrood op de kaken.

 

De Vier Jaargetijden

Je bent natuurlijk uniek, laten we daar vooral mee beginnen. Iedereen heeft zijn of haar sterke punten en beauty uitblinkers, maar toch. Ondanks al die verscheidenheid helpt het als we kleurtypes verdelen volgens de ordening van de Quattro Stagioni – de Vier Jaargetijden. Je type bouwen we op met je haarkleur, de kleur van je ogen en de teint van je huid. Als je weet of jij een herfst, winter-, lente- of zomertypje bent wordt het ineens een stuk gemakkelijker om de juiste kleuren te kiezen. Of het nou om badmode gaat, om lingerie, make-up of bovenkleding: jij weet voortaan precies waarin je het beste uit de verf komt. We lopen de seizoenen samen langs, maar we pakken niet ineens het hele jaar. We beginnen bij de herfst- en lentetypes, een mooi stelletje tegenhangers. In het volgende college pakken de we de zomer en de winter erbij.

 

De Herfst: Jouw gloed is je natuurlijke charme

Heb je mooie bruine of groene ogen? Is je haar bruin, van medium cognac tot een donkere houttint, of met een volle gloed van goud- of koperkleur? Gloeit je huid met een goudgele, gebronsde, diepbruine, of beige teint? Dan ben jij een echt herfsttype. Goed nieuws, want zelfs als het buiten koud en guur wordt blijf jij warmte uitstralen. Die uitstraling kun je versterken door te werken met natuurlijke, warme herfsttinten. Je bent genuanceerd en zwoel als een warme septembermiddag als je speelt met bruintinten: van gouden honingkleuren tot diep donkerbruin en de tinten van leer en herfstbladeren. Ga ook voor groen, maar niet felgroen: olijfkleuren en donkere smaragdtinten zijn je vriend! 

Ook het diepe blauw van een heldere oktoberavond en de koele tinten van een meer in het najaar zijn goede keuzes. Contrasteer dit met de kleur van amber of de warme stralen van een krachtige herfstzon. Brons- en roestkleuren zijn ook heerlijk om mee te spelen. Let wel op met felblauw en vermijd hardroze en al te rode kleuren.

 

De Lente: Straal die warmte maar uit!

Ah, de Lente! Als dit jouw seizoen en kleurtype is, dan ben jij door de eeuwen heen de muze geweest van generaties kunstschilders en muzikanten. Jouw huid is licht, maar niet ijzig koeltjes: een beetje zoals die eerste zachte zonnestralen van het voorjaar. Op jou zit iedereen de hele winter te wachten, dus laat je lentekracht maar zien!

Lentetypes hebben een lichte huidskleur, maar daar straalt wel een aanstekelijke warmte doorheen. Je bent wat kwetsbaar voor de zon, maar je hebt wel kans op gouden sproetjes, wat jouw kleur weer een heel eigen dimensie geeft. Je haarkleur neigt naar het blonde deel van het spectrum: van glanzend goudblond tot koperkleurig, maar ook de subtiel rossige tinten horen bij de lente. Ook je oogkleur zit aan de lichte kant: zachtblauw of grijsblauw, fonkelend lichtgroen, of stralend lichtbruin. 

De lente is de voorbode van de zomerse warmte. Daarom moet je als lentetype proberen om zoveel mogelijk warmte en zonlicht in jouw garderobe te verzamelen. Kies voor warme tinten waar het maar kan, want daarmee wordt de lentekracht van jouw huids- haar- en oogkleur tien keer zo sterk. Bruintinten werken goed, maar dan vooral warm bruin zoals je dat ziet in pure chocola, koffie met een wolkje melk e diep glanzend mahoniehout. Beige en camelkleuren zijn op het randje, maar als jouw rossige haarkleur je iets meer speelruimte geeft mag je ze proberen. 

Verrassend genoeg kan ook navy blue een warme toon zetten, zeker als je die weer versterkt met de bruine tinten die we hierboven bespraken. Blijf uit de buurt bij rood, want die kleur trekt alle hitte uit jouw zonnige lente looks. Fletse roze kleuren laat je lekker links liggen, want die heb je nergens voor nodig. Kies liever voor warm paars of turquoise. Als je even wilt variëren zijn alle warme tinten geel ook de moeite waard. Je ziet: de lente verrast met een duizelingwekkende waaier van kleuren: jij kunt dat dus ook!

 

Op naar de Winter en Zomer!

Heb je jouw type al ontdekt? Mooi zo, dan kun je meteen aan de slag met je nieuwe collectie. Herken je jezelf niet in deze twee kleurschetsen? Niet erg, want in mij volgende college bespreek ik de Winter en de Zomer, dus ook jij weet heel binnenkort welk kleurtype bij je past!

Geheel de uwe en met welgemeende kwispel,

Sir Sebastian
Lingeriegoeroe extraordinaire

Copyright ©️ 2010-2023 Dutch Designers Outlet ®️. Alle Rechten Voorbehouden.


Volg mij op Facebook, wie weet deel ik naast tips, tricks en trends ook wel mijn smakelijke botje met je. Je kunt ook mijn blog delen op social media:

Dutch Designers Outlet

Je bezoekt onze website buiten Nederland, dat is geen probleem hoor
want wij verzenden bestellingen wereldwijd!