Welk seizoen ben jij? Zomer Winter Kleurtypes.

mei 20, 2020

Lieve mensen, ik weet niet hoe het met jullie zit, maar deze Weledelgestrenge Hooggeleerde Sir Professor Sebastian is er helemaal klaar mee. Ik hou het gewoon niet meer. Al die lentekriebels beginnen langzaam op te bloeien tot volrijpe zomervibes. Als ik m’n ogen dicht doe zie ik blije gezichten, parasols, wuivende palmen, iets te sterke cocktails en bikini’s – heel veel bikini’s. Het kan allemaal wel zo zijn met virussen, social distancing en alleen samen dit of dat, maar ik wil nog maar één ding: STRAND!!

 

Badass Bikinibaas

Jullie weten dat ik de switch richting stout heb gemaakt dit jaar: van poezelig poedeltje naar badass bikinibaas. Tja. Vanuit die stoere houding kan ik natuurlijk niet heel honds en braaf blijven doen. Daarom heb ik al m’n vliegtickets voor dit jaar uit de la gepakt en pardoes in de prullenbak gegooid. Ik hoef mijn geld niet terug en tegoedbonnen mogen ze houden van mij daar op Schiphol. Ik doe het anders. We kunnen er niet op vertrouwen dat we naar Frankrijk, de Costa of verre Thaise paradijsjes mogen vliegen deze zomer. Daarom ga ik zodra het zonnetje weer schijnt hier in Nederland bruin liggen bakken. Gewoon lekker in eigen land. Meertjes, de rivierstrandjes, kreekjes en vennetjes: ik ga ze allemaal af. De hele Hollandse kustlijn ligt voor het grijpen! Ik fleur helemaal op nu ik weer houvast krijg en een alternatief vakantieplan maak merk ik. Nu nog een setje passende Dutch design badmode uitzoeken...

 

Die andere twee seizoenen

Jullie kunnen het wel raden aan mijn altijd zonnige humeur: ik ben een zomers typje. Ik laat me het hele jaar graag van mijn zonnige kant zien en mijn warme karakter straalt je zelf in januari nog tegemoet. Da’s dan een mooi bruggetje naar deel twee van het college over de kleurtypes die we bespraken, want we hebben allen het lente en herfsttype nog besproken. Daarom nu, without further ado, de twee resterende seizoenstypes. Ben jij een zomertype net als ik? Of ben jij een ijskoningen of koele kikker en past het winterype beter bij jou? Je gaat het nu uitvinden, dus pennen erbij en notitieblokken op de banken: daar gaan we!

 

Het zomertype

Ik begin lekker bij mezelf: het zomertype zet zichzelf nu eenmaal graag in het zonnetje. Zomerse types worden gekenmerkt door lichte kleuren: blonde haren, van goudblond en neigend naar diep caramelbruin tot aan platinablond haar zie je bij ons het meest. Daarbij past vaak een lichte huidteint, een beetje zoals die van het lentetype, maar dan vaak met een guitig roze blosje op de wangen. Ook kan de kleur van onze huidjes een beetje richting beige lopen. Dan is je uitstraling iets warmer, maar kan je huid net wat valer aandoen. Geeft niets, want als zomertype is jouw kleur- en stylingadvies heel simpel: geef alle ruimte aan die sunny summer shine door de donkere tinten op te zoeken.

 

Summer type: living = easy

Je hebt geluk, want een zomers mens kan een hele duidelijke scheidingslijn trekken door het Dutch Designers Outlet assortiment. Bikini’s tankini’s, badpakken en zwemshorts: alles dat koel, donker en gedistingeerd is benadrukt jouw zonnige zomerlook. Pak er maar eens een elegant zwart bikinitopje bij, of een chique donkerblauwe zwembroek voor de heren die het graag strak op hun plek houden. Zomertypes worden niet zo snel bruin – blijf goed smeren – en daarom blijft jouw perfecte kleurcombo de hele zomer doorwerken. Paars is trouwens ook een mooie om te proberen, of een meer navyblauwe look. Zin om te variëren? Er kan nog veel meer...

 

Zonnig stralen

Wat dacht je van een diep zee- of mosgroene combi bijvoorbeeld? Je kunt er prima mee spelen door je badpak uit te kiezen op een dessin. Laat bijvoorbeeld zwart lekker knetteren met een print of patroon in pasteltinten, of juist een lekkere felle knalkleur als contrast. Zolang je jouw eigen koele aspect maar naar buiten brengt is elke combinatie met een donkere contrastkleur de moeite waard. Kun je dan echt alles maken als zomertype? Bijna. Zolang je de gelige tinten vermijdt, en uit de buurt blijft bij oranje (toch geen voetbal dit jaar, dus da’s al winst) en rode, koper- en goudtinten links laat liggen, ben jij dit jaar het zonnigste type van de hele playa! Nog een tipje van een typje zoals jij: probeer je beach outfit ook eens te matchen met een mooie donkere zonnehoed – een beetje die klassieke stijl van het Cannes filmfestival dus. Reken maar dat je prijzen in de wacht gaat slepen, ook hier in onze Nederlandse vakantieparadijsjes!

 

Wintertypes

Last, but definitely not least, nemen we het wintertype onder de loep. Je denkt misschien dat je als wintertype een probleem hebt als je wilt stralen in de zomer, maar zo simpel is het niet. Gelukkig maar. Herken jij jezelf in de volgende omschrijving? Jouw huid is aan de bleke kant: voor de lichtste huidtypes komt dat neer op die Scandinavische look met zo’n koele, beetje blauwe ondertoon eronder. Je lichte tintje neigt eerder naar grijs dan naar het gelige dat andere seizoenstypes laten zien. Ben je gezegend met een meer getinte huid? Ook dan kun je een wintertype zijn: veel licht getinte dames en heren mogen zich rekenen tot de winterkoninkjes en -koninginnen. Wintertypes herken je namelijk aan kleurcontrast: bij die lichte huid hoort een donkere haardos. In dat spanningsveld zit jouw grote winterse kracht verborgen.

 

Keep it cool

Jij kunt naar hartenlust spelen met bijna het hele scala aan kleuren dat Dutch Designers Outlet in huis heeft, dus leef je uit. Het enige dat je hoeft te onthouden is: keep it cool. Ware kleuren zijn niet jouw ding: bruin, rood, oranje, diepgeel en pastel kun je aan de andere seizoenen overlaten. Kies juist voor koelere tonen.

 

Afhankelijk van je smaak kun je richting donker en koel gaan, dus vanaf zwart en donkerblauw naar de koelere groene tonen, of paars, zolang daar maar niet te veel rood in zit. Maar koel kan ook licht zijn. Denk aan ijsblauw bijvoorbeeld, of limegroen. Wit is ook een fijne optie, wat dan weer mooie contrastcombi’s kan opleveren met navy, polkadots, of klassieke zwartwit patroontjes. Zebraprintje? Dacht het wel! Als er echt een uit wilt springen kun je zelfs met zilveren metallics aan de haal gaan, zeker als je echt zwart of heel donkerbruin haar hebt. Het enig dat je nog hoeft te doen is er een coole zonnebril bij te pakken en jouw winterse zomerlook is ready to hit the beach!

 

Let’s Goooo!!!!

Foei! Ik zie dat ik mijn spreektijd alweer helemaal vol heb geblaft. Het zal mijn zomerse enthousiasme wel zijn. Enfin. We hebben nu in elk geval alle seizoenstypjes van het jaar besproken, dus je weet nu bij welk deel van de beachbodies jouw eigen strandlijf hoort. Ik zeg laten we vol optimisme de zomer tegemoet huppelen. Ik duik snel in de collectie badmode van eigen bodem voor jullie alle zomertoppers eruit hebben gevist. Zie ik jullie snel op onze eigen Hollandse stranden? Ik voel het zand al tussen m’n billen schuren – let’s gooooo!!!!!

 

Geheel de uwe en met welgemeende kwispel,

Sir Sebastian
Lingeriegoeroe extraordinaire

Copyright ©️ 2010-2023 Dutch Designers Outlet ®️. Alle Rechten Voorbehouden.


Volg mij op Facebook, wie weet deel ik naast tips, tricks en trends ook wel mijn smakelijke botje met je. Je kunt ook mijn blog delen op social media:

Dutch Designers Outlet

Je bezoekt onze website buiten Nederland, dat is geen probleem hoor
want wij verzenden bestellingen wereldwijd!