Zomercarnaval in je badpak

Zomercarnaval in je badpak
jul 28, 2023

Hallo lieve lingerievriendinnen en -vrienden,

We zijn er weer. Zwetend, liggend, snakkend naar water. Van de regen naar de zweet. Nu moet ik wel zeggen dat Nederlanders graag klagen: over het weer, over de regen, over de regering (hoewel dat op dit moment van schrijven even niet meer kan) of over de pasvorm van lingerie en beha’s. Maar, we genieten ook meer dan ooit. De vliegvakanties reizen de pan uit, de badpakken en bikini’s vliegen de deur uit bij mijn buurtjes. Als lingeriegoeroe en deskundige op het gebied van velerlei rondingen ben ik echter ook van het vooruit kijken. Jullie kennen het, de stress van een nieuw schooljaar, met dito kleding erbij. En hoe hou je het allemaal mooi en schoon, zodat je er nog ietsjes langer van geniet. Dus het topic van deze maand is: Hoe draag, was en bewaar je je mooie ondergoedjes en badmode nu het best?

 

Laat maar lekker draaien die bh

Als je jezelf zou moeten omschrijven, ben je dan een draaier of een rekker? Hoe ik dat bedoel? Afijn mes amís, ik doel op de manier waarop jij je parmantige dames in het netje legt. Want de manier van aantrekken van een bh zorgt ervoor dat, zeker als het gaat om bijvoorbeeld een voorgevormde bh met beugels, of je lingerie langer of korter meegaat. Want, als jij een zogenaamde draaier bent en je de bh eerst aan de voorkant sluit en dan ratsss je beha rond je middel omdraait en omhoog trekt, dan komt er behoorlijke spanning op je beugels te staan. Waardoor die ondersteunende factoren er zomaar uit kunnen knallen. Want je draait dan de cups als het ware elke dag een keertje extra rond.

 

Lenigheid oefenen met lingerie

“Maar hoe dan?”, vraag jij je natuurlijk nu af. Wel dames, het is zaak de bh aan te trekken met de cups al voor de borsten. Vervolgens trek je je cups over de borsten, buigt een beetje voorover en schud de dames er rustig in. Dus je hoeft niet te headbangen, tenzij je dat prettig vindt in de vroege morgen, ga dan vooral je gang. Als de dames op hun plek zitten, dan haak je het oogje door het haakje op de rug. Dat vereist enige lenigheid van de armen. Maar…dames dat is ook gelijk een prima oefening in lenig blijven. Want als je iets ouder wordt, zoals ondergetekende harige vriend, is het belangrijk te blijven rekken en strekken. Echt, als je eenmaal je bh’s op deze manier aantrekt, ben je het zo gewend.

 

Swingende billen, van string tot boxer

Nu je dames goed verpakt aan de dag kunnen beginnen, trek je er ook een prettig zittende slip, string of boxer bij aan. Dat is dan weer een kwestie van smaak. Waar de een niet zonder een fijne string kan, is het voor de ander een gruwel. Zoveel mensen zoveel wensen zeg ik altijd maar. Ik persoonlijk houd van swingende billen, of die nu te zien zijn of juist bedekt, maakt voor mijn uitzicht niets uit. Behandel ook je onderbroekjes met liefde en aandacht. Zorg dat je katoenen kruisjes goed heet zijn uitgewassen om bacteriën te voorkomen. Jeuk op deze en gene plaatsen is voor niemand een plezierig vooruitzicht. Maar hoe doe je dat, als je alles op de hand wast? Welnu, geef met je laatste wasspoeling alleen het kruisje een plensje kokend water. Dat doodt alles direct. Daarna goed uitspoelen weer met handwarm water en alles is weer fris en kuis in het kruis.

 

Kleine wasjes, grote wasjes lingerie

Zo zijn we op volkomen natuurlijke wijze aangekomen bij het snuffelen aan het wassen van je mooie ondergoed. Daarbij zeg ik direct: dames en heren, de wasmachine is niet de plek voor je mooie Marlies Dekkers ondergoed, of je fijne After Eden lingerieset! Een wasmachine draait te lang, te hard en is te grof voor die mooie kantjes en bandjes. Niet doen dus. Als je vaak gevulde en beugelbeha’s draagt, is de wasmachine een vijand. Beugels prikken dan snel door de stof omdat het centrifugeren veel te veel druk geeft. En de stof slijt altijd harder in de machine. Dus altijd je lingeriewasje met de hand doen. Ik zie mijn lieve buurtjes van Dutch Designers Outlet de lingeriewasjes vaak gelijk even doen als zij de wasmachines aanzetten. En…met deze warme zomer waaien je setjes zo weer droog aan de lijn. Hebben de buren ook een keertje een leuk wasuitzicht.

 

Hou je badpak mooi en vrolijk

Naast je mooie ondergoed en lingerie is in deze tijd je badpak, bikini of andere swimwear de meestgedragen items van de week. En zeg nou zelf, een bikini wil je de hele dag wel aan als het zweet door de spreekwoordelijke bilnaad loopt. Lekker luchtig en prettig. Echter lieve mensen, het zweet bevat zout en allerlei andere stofjes die niet best zijn voor je badpak. Ook de zon en daarmee de zee, met al het zout of het chlorige water van het zwembad bij je resort is niet zo best voor je swimwear. Hebben we het nog niet over al dat schurende zand gehad. Wat overigens ook niet fijn is voor je body, met als enige voordeel dat je huidje weer heerlijk gescrubd is.

En dan gooien we er ook nog eens best wel wat zonnebrandcrème tegenaan. Je leest het al, ook je badmode moet je door een sopje gooien aan het eind van de dag.

 

Geef je ondergoed eens wat lucht

Wat voor ondergoed geldt, is ook voor badmode waar. Dus laat je spullen niet in de strandtas zitten, maar lucht het door. En was het daarna met een beetje fijnwasmiddel voor lingerie, of als je dat niet voorhanden hebt op je vakantieadres, is shampoo ook prima. Let wel op dat er geen siliconen of andere gladmakers inzitten, dat is dan weer slecht voor je elasticiteit. En voor al je fijne goedjes geldt: niet-in-de-droger! Echt dat is zo slecht. Je elastiek knalt eruit als de snorharen van uw weledelgestrenge hondenvriend. En je stof slijt harder dan je zou willen. Laat je setjes heerlijk aan de lucht drogen, niet in de volle zon (want dat verkleurt dan, net als jij in de zon…) en niet bij een verwarming.

 

Bewaren en nieuwe setjes sparen

Awel fijne luitjes, volgens mij heb ik je nu alle tips gegeven om je mooie lingerie, ondergoed en badmode een fijn leven te geven en er langer van te genieten. Echter is het ook altijd weer fijn om je zo in de loop van de vakantie in iets nieuws te steken. Dus bewaar je mooie setjes goed en ondertussen kijk je met een schuin oog naar de lingerie en badmode uitverkoop die her en der al aan het doordenderen is.

 

Dan heb ik volgende maand weer wat antwoorden op prangende vragen die je zo aan het eind van de zomer weleens kan hebben. Laat het maar horen als je iets wil weten!

Geheel de uwe en met welgemeende kwispel,

Sir Sebastian
Lingeriegoeroe extraordinaire

Copyright ©️ 2010-2023 Dutch Designers Outlet ®️. Alle Rechten Voorbehouden.


Volg mij op Facebook, wie weet deel ik naast tips, tricks en trends ook wel mijn smakelijke botje met je. Je kunt ook mijn blog delen op social media:

Dutch Designers Outlet

Je bezoekt onze website buiten Nederland, dat is geen probleem hoor
want wij verzenden bestellingen wereldwijd!