BH Bijsluiter

 Het wassen en onderhouden van je nieuwe BH

Het beste voor je BH is om op de hand gewassen te worden, om beschadigingen en vroegtijdige slijtage te voorkomen. In de wasmachine slijt het materiaal sneller wat de levensduur van je BH aanzienlijk verkort. Ook kan wassen in de wasmachine zorgen dat de beugel eruit komt, of de beugel kan de stof van de BH
beschadigen, zelfs als de BH in een wasnetje gewassen wordt. Een BH op de hand wassen doe je door deze een 20 minuten in een emmertje met lauw of koud water en een klein beetje fijnwasmiddel te laten weken. Daarna goed uitspoelen en te drogen hangen. Een BH mag nooit in de droger. Let op: een bh met een combinatie van donkere en lichte tinten kun je het beste in beweging houden om doorlopen van kleuren te voorkomen 
Wanneer de BH regelmatig op de hand gewassen wordt, om de twee á drie keer dragen, gaat deze het langste mee. Was je de BH
toch in de wasmachine, dan is dit op eigen risico en kan eventueel ontstane schade niet verhaald worden op Dutch Designers Outlet of de producent.
Wissel bij het dragen je BH’s af, zodat je niet twee dagen achter elkaar dezelfde BH draagt. Zo kan het elastiek van de BH na een dag dragen weer zijn oorspronkelijke vorm aannemen. Bewaar voorgevormde BHs niet met de cups in elkaar gevouwen.
Een BH die goed onderhouden is, heeft een levensduur van ongeveer 90 “draagdagen”, daarna zal de rek uit het elastiek gaan en is het normaal dat de BH tekenen van slijtage zal vertonen.


Het aantrekken en afstellen van je nieuwe BH
Het is zeer belangrijk om de BH op de juiste manier aan te trekken. Dit voorkomt beschadiging en voorkomt dat de BH onflatteus of oncomfortabel zitten omdat de beugels op de verkeerde plek zitten.

- Stap 1: band
Plaats de BH voor je, met de cups over je borsten heen. Leun naar voren zodat je borsten in de cups ‘bungelen’. Doe de BH vervolgens achter dicht, op het ruimste haakje. Lukt het niet op deze manier? Trek dan de BH aan door de band aan de voorkant dicht te maken en zorg dat de cups op je rug al met de goede kant omhoog staan. Zo voorkom je het omklappen, wat slecht is voor de beugel. Draai de BH voorzichtig rond je lijf zodat de cups weer aan de voorkant zitten. Als het draaien niet gaat omdat de band te strak is en/of aan je huid blijft ‘plakken’, kan je proberen een glad hemdje te dragen tijdens het draaien, dat je dan vervolgens weer uittrekt als je verder gaat met het aantrekken van de BH.
Als de band erg strak aanvoelt bij deze stap, helpt het om je borsten al zoveel mogelijk in de cups te trekken (zie ook stap 3) om alvast ruimte te maken in de band.
- Stap 2: schouderbandjes
Steek je armen door de schouderbandjes en trek ze omhoog over je schouders. Zitten ze te strak of te los? Doe de schouderbandjes dan weer naar beneden en verstel de bandjes.
- Stap 3: swoopen
Tijd voor het belangrijkste gedeelte; swoopen en scoopen (stap 3 en 4)! Stop je hand kruislings in de cup, (verder dan de beugel) en haal grondig zoveel mogelijk borstweefsel omhoog en naar voren. Herhaal dit bij de andere borst.
- Stap 4: scoopen
Pak met je rechterhand het buitenste uiteinde van de rechterbeugel vast. Leg je linkerhand onder de rechtercup vlak op je lichaam om je huid tegen te houden. Trek nu de beugel met je rechterhand met een kort rukje omhoog, zodat deze een klein stukje over je huid schuift en perfect in de borstplooi valt. Trek de band aan de achterkant juist naar beneden.
- Stap 5: Check of alles goed zit:
- Zit al het borstweefsel in de cup en niet onder de beugel?
- Vult de borst de cup aan de onderkant goed op en zit er geen vouw in de cup omdat de beugel niet hoog genoeg in de borstplooi zit?
- Loopt de band aan de achterkant horizontaal met de voorkant?
- Zitten de bandjes goed (niet te los of te strak)?

Het indragen van je nieuwe BH
Draag je nieuwe BH altijd op het meest losse sluitingshaakje. De BH zal uit gaan rekken en zo heb je de optie om deze in verloop van tijd op een strakker haakje te dragen voor meer steun.
Wanneer je een nieuwe BH hebt gekocht, dan zal deze in het begin nog behoorlijk strak voelen. BH’s zijn net als schoenen; het materiaal is nieuw en ze moeten ingedragen worden voordat ze optimaal comfortabel zitten. Na een aantal keer dragen en wassen wordt het materiaal soepeler. Het kan dus zijn dat je BH tijdens het indragen wat oncomfortabel strak aanvoelt, dit is normaal!
Wanneer je dat oncomfortabele erg onprettig vindt, kun je de BH eerst een paar uur per dag dragen in plaats van de gehele dag, of je kan eventueel de eerste paar keer de BH met een extender (tussenstukje, bij ons te koop) dragen die de band iets ruimer maakt.


“Ik heb (rode) afdrukken in mijn huid van de BH”

Dit is heel normaal bij een goed passende BH. Een BH staat op spanning wanneer deze gedragen wordt om zo optimale steun te kunnen bieden. Deze afdrukken zijn vergelijkbaar met de afdrukken van een paar nieuwe sokken. Deze afdrukken trekken vanzelf weer weg wanneer je de BH uit hebt gedaan.
Het is niet de bedoeling dat een BH pijnlijke diepe rode striemen achterlaat. Als dit wel het geval is bij een nieuwe BH, doe deze zo snel mogelijk uit en kom dan terug naar de winkel , dan kunnen wij je er verder mee helpen.
Wanneer je pijn op je ribben ervaart van de BH, let er dan op dat je de BH op de goede plek op je lichaam draagt. De beugel van de BH hoort echt in de borstplooi aan te sluiten en niet te laag te zitten, er mag dus geen ruimte tussen de borst en de beugel zitten.


“Zit mijn BH niet te strak?”
Je moet twee vingers onder de band van de BH kunnen doen, zo weet je zeker dat je BH niet te strak zit. Wij adviseren de band zo strak mogelijk te kiezen als nog comfortabel is, omdat dan de BH de maximale steun aan de borsten kan geven.


Retourneren
Ongedragen producten met de kaartjes er nog aan mogen binnen twee weken  geretourneerd worden 
Twijfel je na aanschaf van de BH of hij comfortabel zit? Bewaar dan de evt doosjes of zakjes waarin de bh is geleverd. Laat dan de kaartjes eraan en draag de BH thuis een kwartiertje om nog even goed te kunnen voelen hoe hij echt zit. Gedragen producten kunnen wij helaas niet retour accepteren.


We wensen je heel veel draagplezier van je nieuwe aankoop!
Hopelijk helpt deze informatie je optimaal te profiteren van je
nieuwe BH! Bij vragen kun je ons altijd mailen (klantenservice@dutchdesignersoutlet.com)
of bellen : +31 (0)24 377 31 03 (ma t/m vr van 10.00u tot 17.00u)