Ruilen en Retouren

We zouden heel graag willen dat al onze producten voldoen aan je verwachtingen, maar dat is helaas onmogelijk. Soms zit het artikel niet lekker en soms valt het 'live' gewoon tegen. Ruilen & retourneren hoort nu eenmaal bij shoppen. Wij respecteren je besluit en hopen dat we je met een ander artikel wel blij (hebben) kunnen maken.

 

Om producten te retourneren zijn een aantal voorwaarden verbonden welke hieronder zijn opgesomd. Verder vragen wij om zorgvuldig met onze producten om te gaan, de verpakking niet te beschadigen en bh's niet ineen te vouwen om schade aan de cups te voorkomen.

 

Wij vinden het belangrijk dat onze klanten zeker kunnen zijn dat de hygiënische producten nieuw zijn wanneer deze geleverd worden. Omdat wij ondergoed en lingerie verkopen moeten wij strenge retour voorwaarden hanteren om deze hygiëne te waarborgen.

 

De retour moet binnen de gestelde termijnen zijn aangemeld en retour gestuurd. Deze termijn is 14 dagen ingaande op de dag van ontvangst. De retour moet dan ook binnen deze 14 dagen door ons worden ontvangen en de retour moet eerst zijn voorgemeld via onze website.

 

De retour moet ongebruikt en de retourgezonden artikelen dienen ongedragen indien mogelijk in de originele verpakking retour gezonden worden. De artikel kaartjes moeten nog aan het product zitten en er mogen geen sporen aanwezig zijn die erop wijzen dat het product te ver gebruikt is om te retourneren.

 

Ga voor volledige 100% restitutie.

Onderstaande zaken leiden tot waardevermindering:

  • beschadiging (dubbel gevouwen cups), viezigheid of plooien in het product 

Deze zaken kunnen leiden tot een restitutie van 75% van het bedrag of zelfs 0% indien het artikel niet meer als nieuw te verkopen is.

 

De retourzending moet voldoende zijn gefrankeerd en naar het juiste retour adres verstuurd worden. De verantwoording en de kosten voor het retourneren zijn geheel voor de klant.
Wij adviseren je de retourzending per standaard pakketpost of brievenbuspakket retour te zenden. Bewaar jouw Track&Trace code zorgvuldig.
Wanneer een retourzending kwijt raakt of te laat door ons ontvangen wordt zullen wij deze retour niet behandelen en kunnen hiervoor ook niet onze verantwoordelijkheid nemen.

 

Krijg ik na mijn retourzending automatisch een nieuw artikel? (ruilen)

Nee, wanneer u een artikel heeft geretourneerd, ontvangt u niet automatisch een vervangend exemplaar. Ruilen via de webshop is helaas niet mogelijk.
Wil je een artikel omruilen voor bijvoorbeeld een andere maat, dan geldt dit als een nieuwe bestelling. Je retourneert je oude bestelling binnen de zichttermijn en geeft je nieuwe bestelling door via de website zoals je gewend bent.

Wanneer deze volledig en juist is ingevuld kunt u deze printen door te klikken op het printer icoontje.

Geen printer? Vermeld dan het retournummer op de factuur en stuur deze met de retour zending mee.

 

Het aanmelden van een retour in enkele eenvoudige stappen:

Stap 1
Log in op je account en druk op de knop 'Retour aanmelden'.
Selecteer vervolgens het ordernummer van de bestelling waaruit je een artikel wenst retour te sturen en druk op de knop 'Retour aanmelden'.

Stap 2
Selecteer de retour te zenden artikelen, vul enkele gegevens in en druk op 'Retour aanpassen' om je retour aanmelding te bevestigen.

Stap 3
Druk het retour formulier af door op het printer icoontje te drukken, voeg dit formulier bij de retourzending.

Stap 4

Voorzie het pakket van voldoende frankering en verzend dit naar het volgende adres:

Dutch Designers Outlet
Lindenhoutseweg 57 a
6545 AH Nijmegen
Nederland

De verantwoording en de kosten voor het retourneren zijn geheel voor de klant. Wanneer een retourzending kwijt raakt kunnen wij hiervoor niet onze verantwoordelijkheid nemen.

 

Als u de volledige bestelling retour stuurt, dan ontvangt u de kosten van de bestelling en de verzendkosten (van de webwinkel naar u)  teruggestort. 
 
 
Let wel dit is enkel wanneer u bij het plaatsen van de bestelling ook zelf deze verzendkosten heeft betaald (aankopen onder de euro 65,00) bij aankopen boven 65 euro betaald DDO deze verzendkosten en ontvangt u ook geen verzendkosten retour wanneer u de gehele bestelling retour zend.
 
 
Als u een of meerdere artikelen uit de bestelling behoudt, dan krijgt u alleen de kosten van het retour gezonden artikel van de bestelling terug, niet de bij de bestelling betaalde verzendkosten 
 
 
U betaalt zelf de kosten van de retourzending (van u terug naar de webwinkel).