Doe jezelf een plezier: ga voor de Wereldcup!

Doe jezelf een plezier: ga voor de Wereldcup!
sep 4, 2017

Stel je eens voor dat je de hele dag opgesloten zit in een veel te klein hokje. Het is benauwd, te warm, je bent aan alle kanten bekneld en je voelt je voelt je zo ellendig dat je jezelf niet aan de buitenwereld durft te laten zien... Als je denkt dat het hier gaat over de bio-industrie, dan heb je het mis: we hebben het over je hoogstpersoonlijke unique selling points. Precies - je borsten dus!

 

Geef je talenten de ruimte!

Misschien sta je er niet bij stil, maar waarschijnlijk hoor je bij de tachtig procent (!) van de Nederlandse vrouwen die met de verkeerde maat bh blijven rondlopen. Nergens voor nodig, zoals je hieronder zult zien, maar wel heel begrijpelijk. Het systeem van bh maten is ingewikkeld, het ene bh merk is het andere niet en vaak krijg je in winkels verkeerd advies, maar met de juiste kennis op zak laat jij je dametjes voor de dag komen op een manier waar jij en je toeschouwers letterlijk van op zullen kijken!

 

Denk aan je pluspunten

Te kleine cups, te grote omvangsmaten, te strakke bandjes en rode strepen op je schouders: geef maar toe dat je er zelf mee kampt, want dat is de eerste stap naar een bh die je op het lijf geschreven is. We beginnen met een stukje 'genieten met maten', want het systeem van cupmaat en omvangsmaat vraagt om wat nadere uitleg. De volgende afbeeldingen bieden je de houvast die je nodig hebt.

 

Cupmaat en omvangsmaat: een flinke bos wiskunde voor de deur

De cupmaat - de omvang van je borsten in de cups van je bh - verandert voortdurend. Je lichamelijke ontwikkeling, een goed dieet en je hormoonspiegel hebben allemaal hun invloed. Daarbij zijn geen twee exemplaren precies gelijk, ook die van jou niet, dus je bh maat hangt voor een belangrijk deel af van de juiste cupmaat. De maatvoering zelf is ook een flinke factor, of eigenlijk gewoon hogere wiskunde. We beseffen niet altijd dat een cup C heel anders is voor een 75C bh maat dan voor een 90C bijvoorbeeld. De volgende afbeeldingen laten dit zien.

 

Omvangsmaat en Cupmaat bepalen 

Dezelfde cupmaat C is voor elke omvangsmaat verschillend...

 

Omvangsmaat en Cupmaat bepalen

...want als de omvangsmaat een stap omhoog gaat, gaat de cupmaat juist een stapje terug! Of andersom, cup een maatje meer nodig, dan de omvang een maatje omlaag.

 

Je beste maatjes

Deze factoren maken het bloedlink om je volgende bh klakkeloos in dezelfde maat te kopen als degene die je hebt. En dan is er dus nog de omvangsmaat, waar we ook massaal de mist mee in gaan. De meeste vrouwen dragen een te kleine cupmaat en een te grote omvangsmaat. Gevolg: je figuur komt altijd minder goed uit de verf dan zou kunnen! Geef daarom je eigen vertrouwde lijf de aandacht die het verdient en wapen je met onze kennis voordat je je volgende bh of lingeriesetje afrekent.

 

Neem de zaak in eigen hand

Ondanks het topadvies dat een goede verkoper je kan geven, kun je voor je eigen perfecte bh maat nog altijd het beste uitgaan van je eigen kennis en gevoel. Jij kent je lijf als geen ander, en niemand kan jou vertellen wat het lekkerst aanvoelt of er het beste uitziet. Daarom is het tijd om je handen uit je zakken te halen en ze dapper in eigen boezem te steken. Met de onderstaande checklist weet je precies waar je op moet letten, dus neem je units ter hand en pak die spiegel er maar bij!

 

Stap 1: een diepe buiging voor jezelf

Pak uit je collectie de bh die jij het beste vindt zitten: dit is je referentie bh maat. Plaats de cups op je borsten, buig voorover en schud zacht met je schouders, zodat ze er als twee druppels water in kunnen nestelen. Kom rustig overeind en maak de sluiting vast op de strakste haakjes. Kijk goed of het rugpand helemaal horizontaal zit.

Stap 2: watch your back

De ondersteuning van je voorgevel begint aan de achterkant: het rugpand dus. Deze moet perfect aansluiten op de welving van je rug om je borsten optimaal te liften. Controleer de horizontale lijn: de onderkant van het rugpand mag niet hoger zitten dan de beugels. Zeker bij grote maten bh’s is de ondersteuning van je voorgevel een noodzaak.

Stap 3: de schouders eronder

Omdat geen twee borsten identiek zijn - ook de jouw niet - kun je de bandjes van je bh gebruiken om de boel goed uit te lijnen. Zorg dat ze niet over je schouders kunnen schuiven en stel beide kanten bij tot je een symmetrische boezem ziet. Maak niet de fout om je borsten naar een hoger plan te tillen met de schouderbandjes: negentig procent van de steun komt vanuit het achterpand!

Stap 4: meet me in the middle

Let even goed op het stukje stof dat je cups met elkaar verbindt. Deze verbindende schakel moet mooi aansluiten en precies in het midden rusten, maar vooral contact maken met de huid op je borstbeen. Als het zweeft, dan heb je de verkeerde maat te pakken.

Stap 5: de beugels laten vieren

De beugels zijn een prima indicatie om te voelen of je goed bezig bent. Als je je bh sluit horen ze zich een beetje te openen, zodat ze zich soepel schikken in de welving van je borsten. Let goed op wat je voelt: prikken ze in het vel onder je oksels? Je bh is te groot. Prikken ze in je borsten zelf, dan is je bh juist te klein.

Stap 6: eindelijk de cup in handen!

Je bent klaar om je wereldcup in je handen te nemen! Volg de cuplijn met je vinger en kijk goed of de bovencup niet insnijdt of juist een kier openlaat. Een vloeiende overgang van borst naar cup is wat we zoeken, want verlegen wegkruipen of plompverloren uitpuilen maakt juist weer minpunten van je pluspunten. Kijk goed of je tepels precies in het diepste puntje van de cups vallen, zodat de stof niet rimpelt en het design van je bh optimaal naar voren komt.

 

De dames op het balkon!

Gefeliciteerd jullie drie: vanaf nu hoeven jullie elkaar nooit meer in de weg te zitten! Je weet nu precies waar je op moet letten om je ultieme bh maat te vinden. Onthoud dat elk merk net weer even anders is, dus begin als het even kan voor je nieuwste exemplaar bij het merk dat je op dit moment het liefste draagt. Nu kun je vol vertrouwen je perfecte designer bh op maat online gaan scoren. Op naar het balkon dames: het is tijd om die wereldcup aan het publiek te gaan showen!

Heb je iets aan dit artikel gehad? Help anderen (en ons) en deel deze op Social Media:

Dutch Designers Outlet

Je bezoekt onze website buiten Nederland, dat is geen probleem hoor
want wij verzenden bestellingen wereldwijd!