Reviewbeleid

Reviews zijn bij het online shoppen niet meer weg te denken. Ze zijn voor ons als webshop waardevol omdat we van de ervaring van consumenten kunnen leren en onze service kunnen verbeteren. Ze zijn tevens waardevol omdat ze jou - als potentiële nieuwe consument - kunnen informeren over ons: ons product maar natuurlijk ook (soms uitbestede) service.

Zo hebben wij Gastenboekberichten en Productreviews.

 

Gastenboekberichten

Deze berichten circuleren als een carrousel op onze voorpagina en zijn over het algemeen Nederlandstalig. Toch zal een anderstalig bericht niet onwaarschijnlijk zijn. Wij versturen namelijk wereldwijd en een ieder kon hier een bericht achterlaten. Het verzamelen van gastenboekberichten doen wij al niet meer sinds 2018 omdat er veel spam binnenkwam en het gastenboek ook veel werd gebruikt als contactmethode. De feitelijke gastenboekberichten waren summier en daardoor is besloten het boek te sluiten. Het boek is daarentegen nog wel inzichtelijk omdat het een weergave geeft van ervaringen die teruggaan tot 2008.

 

In de periode dat we gastenboekberichten ontvingen werden deze gemodereerd. We laten de volgende zaken niet toe:

 

  • Klantvragen over verzending, voorwaarden, maathulp of wat dan ook.
  • SPAM - voor zover niet al wordt voorkomen.
  • Ongepaste taal (bijvoorbeeld, maar niet uitsluitend: scheldwoorden, racistische uitlatingen, ziektes of verbasteringen) werd het bericht op niet-publiek gezet.
  • Verwijzingen - wel of niet als URL - naar andere websites. Kortingen, kortingswebsites, acties, campagnes of prijsverschillen ten opzichte van andere aanbieders of winkels.
  • Commerciële inhoud en/of een commercieel doel.

 

Het systeem maakt het ons niet mogelijk om anders te scoren in zoekmachines zoals Google. De impact was dus gering en het waren authentieke reacties. Van ieder ontvangen bericht zijn ons voornaam, achternaam en e-mail adres van de auteur bekend.

 

Productreviews

Product reviews verzamelen wij sinds 2010 en worden hedendaags nog steeds actief - maar geautomatiseerd - verzameld. Alle productreviews zijn authentiek en van echte consumenten die het specifieke product daadwerkelijk hebben gekocht op Dutch Designers Outlet. Het is de consument niet mogelijk een productreview te plaatsen over een product die hij of zij niet bij Dutch Designers Outlet heeft besteld. Zo zijn wij er zeker van dat productreviews zijn geschreven door ervaringsdeskundigen.

 

Het systeem is zo ingericht dat de consument een uitnodiging per e-mail krijgt een beoordeling te schrijven over één of meer bestelde artikelen. De consument kan alleen een beoordeling geven op producten wanneer die ook daadwerkelijk zijn toegezonden. Bij niet afgemaakte bestellingen wordt er dus ook niet gevraagd om een productreview.

 

De consument kan ook via zijn of haar account naar de bestelgeschiedenis gaan en een verzonden bestelling openen. Een productoverzicht wordt dan getoond met daarbij de optie een review te schrijven per product. Het is dezelfde pagina waar de klant naar wordt verwezen als hij of zij ingaat op het verzoek die per e-mail is verzonden.

 

Productreviews zijn direct zichtbaar en worden niet eerst door ons of een derde partij beoordeeld. Ze zijn geen van alleen op enige wijze door ons aan te passen zonder tussenkomst van een derde partij: de webdeveloper. Het betreft dan zowel de aantal gegeven sterren als de eventuele tekst die door de consument is ingevoerd.

 

Wel kunnen wij productreviews verwijderen. Dit doen wij in de volgende gevallen:

 

  • Als één of meerdere voorwaarden (zie gastenboekberichten) niet zijn nageleefd of als wij hier een redelijk vermoeden van hebben.
  • Als de review gaat over productinformatie die fout was op het moment van aankoop, maar ondertussen is aangepast. Dit om te voorkomen dat nieuwe klanten in de war raken.
  • Wanneer de module wordt gebuikt voor het stellen van klantvragen.

 

Een negatieve ervaring is voor ons nooit een reden om een review af te keuren of te verwijderen. Als de review voldoet aan de voorwaarden, dan komt deze online. Hoe negatief of positief die ook is.

 

Reviews uitnodiging door derde partij

Wij zijn aangesloten bij Webwinkelkeur waarmee wij onder andere 'algemene reviews' verzamelen. Deze reviews gaan veelal over onze diensten en service en niet zo zeer over een enkel product. De door ons actief geworven reviews zijn op basis van feitelijk verzonden bestellingen. Wij nodigen alleen die consumenten uit omdat zij de volledige ervaring hebben meegemaakt: van het bezoeken van onze website tot het uitpakken van de goederen.

 

Het systeem is niet alleen beperkt tot de benaderde consumenten. Iedereen kan en mag hier zijn of haar bericht achterlaten maar wij hanteren wel de eerder genoemde voorwaarden. Wanneer wij vermoeden dat hier niet aan wordt voldaan vragen wij moderatie aan. Die moderatie verloopt altijd via Webwinkelkeur en met een onderbouwing vanuit onze kant.

Dutch Designers Outlet

Je bezoekt onze website buiten Nederland, dat is geen probleem hoor
want wij verzenden bestellingen wereldwijd!