Wat zijn Samples

Samples zijn producten die gediend hebben ter presentatie van toekomstige collecties aan retailers of ontworpen voor speciale opdrachten. Vaak ontbreken dan ook de maat en/of waslabels in deze producten (ze worden verwijderd voor de fotoshoot zodat deze op foto's niet perongeluk zichtbaar zijn) en zijn vaak nog voorzien van handgeschreven labels.

 

Samples kunnen afwijken in kleur en detail van het latere 'originele' model, zoals deze voor de consumentenmarkt is bedoeld. Houd hier rekening mee als je een sample combineerd met een 'origineel'. Bovendien kunnen samples onderling* ook afwijken waardoor deze niet altijd exact overeenkomen met de getoonde foto. Dit, plus het feit samples niet altijd als 'origineel' worden geproduceerd, maakt een sample écht uniek.

 

*Veel sample modellen wijken af van de getoonde foto's; getoonde extra bandjes of accessoires kunnen om diverse redenen verwijderd zijn of zijn niet aanwezig bij alle sample modellen. In enkele gevallen staan er geen bandjes of accessoires op de foto, maar zitten deze er wel aan. Soms is een bandje breder of juist smaller of anders bevestigd dan op de getoonde afbeelding; is een gesp of andere decoratie anders van maat, vorm kleur of ontbreekt deze in zijn geheel. vaak zijn er bij het vervaardigen van sample modellen meerdere soorten elastiek of kant gebruikt, waardoor afwerkingen per sample kunnen verschillen van de getoonde foto. Een sample model kan ook anders zitten dan het 'origineel' doordat is besloten de productielijn bijvoorbeeld te vervaardigen uit andere materialen of een andere pasvorm. 

 

De maatvoering is over het algemeen beperkt. De maten die wij vermelden, zijn de maten die op labels of kaartjes vermeld staan die aan de samples zitten wanneer wij deze ontvangen, dit is een fictieve maat, waar nog allerlei aanpassingen aan kunnen worden gedaan voor een model winkelklaar is.

 

Doordat sample artikelen niet voor doorverkoop worden vervaardigd, doorlopen deze artikelen ook geen standaard kwaliteitscontrole. Hierdoor kan dan ook geen aanspraak worden gemaakt op fabrieksgarantie zoals die geldt voor 'normale' lingerie of badmode.

Dutch Designers Outlet

Je bezoekt onze website buiten Nederland, dat is geen probleem hoor
want wij verzenden bestellingen wereldwijd!