Wat zijn Samples

Niet alle ontwerpen zijn geproduceerd, dit maakt een 'sample' extra bijzonder, en uniek.

 

Doordat deze artikelen allen als sample  hebben gediend voor evt toekomstige collecties of speciale presentaties of opdrachten, ontbreken in de meeste gevallen de maat en of waslabels (deze worden verwijderd voor de fotoshoot zodat deze niet ergens op een foto zichtbaar zijn), meestal zijn deze labels met de handgeschreven. Ook kunnen de geleverde artikelen afwijken in kleur en detail van de originele later geproduceerde modellen en de geplaatste foto's, houd hier rekening mee als je wilt combineren, zeker met de normaal uitgebrachte collecties.


Soms is een bandje breder of juist smaller dan de getoonde afbeelding, is een gesp of andere decoratie anders van maat of vorm of ontbreekt. vaak zijn er bij het vervaardigen van sample modellen meerdere soorten elastiek of kant gebruikt, waardoor afwerkingen per sample kunnen verschillen van de getoonde foto. soms zijn er verschillende modellen gemaakt die allen afzonderlijk afwijkend zijn. en daardoor ook anders kunnen zijn dan de getoonde afbeelding in model print en kleurstelling.

 

Ook de maatvoering is over het algemeen beperkt, meestal zijn samples alleen verkrijgbaar in maat 75B, maat M voor de slips en kleding. Enkele merken hebben hierbij als sample ook maat 75D.

 

In enkele gevallen zijn er enkele andere maten dan 75B en 75D verkrijgbaar. Doorgaans is dit dan 1 exemplaar in de alternatieve sample maat, of betreft het samples voor grote maten collecties.

 

Een sample model zal na vele malen door passen, nog vele aanpassingen krijgen alvorens het model en pasvorm juist is voor het model mogelijk definitief op de markt zal komen. Hierdoor kan een maat van een sample afwijken van de maat waarvoor deze zou moeten doorgaan.
De maten die wij vermelden, zijn de maten die op labels of kaartjes vermeld staan die aan de samples hangen wanneer wij deze ontvangen, dit is een fictieve maat, waar nog allerlei aanpassingen aan kunnen worden gedaan.

 

Veel sample modellen wijken af van de getoonde foto's, getoonde extra bandjes of accessoires kunnen om diverse redenen verwijderd zijn. In enkele gevallen staan er geen bandjes of accessoires op de foto, maar zitten deze er wel aan.
Ook kunnen de geleverde artikelen afwijken in kleur materiaal en detail van de originele later geproduceerde modellen en de geplaatste foto's, houd hier rekening mee als je wilt combineren met de normaal uitgebrachte collecties. Soms ontbreken getoonde bandjes, of is een bandje breder of juist smaller dan op de getoonde afbeelding, is een gespje of andere decoratie anders van maat of vorm, kleur of is er een ander soort elastiek of kant gebruikt.

 

Bij aanschaf van twee dezelfde sample artikelen is het mogelijk dat deze onderling toch verschillend zijn in uitvoering, kleur, pasvorm, of andere details.

 

Daar deze sample artikelen niet voor verkoop worden vervaardigd doorlopen deze artikelen ook geen kwaliteit controle, en kan er bij sample modellen geen aanspraak worden gemaakt op fabrieks-garantie zoals bij de normale lingerie.