Wasvoorschriften

De juiste manier van wassen, drogen en opbergen van je lingerie en badmode zorgt voor een lange levensduur. Zo blijft je favoriete setje in topvorm:

 

BH's
Het beste voor je bh is handwas. Gebruik louw water en een mild wasmiddel. Houde de lingerie een paar minuten in beweging en spoel uit onder stromend water. Liever niet te enthousiast wassen en uitwringen. Dit beschadigd de elastische vezels. Ook kunnen de cups gaan rimpelen en de beugels vervormen.

Alleen handwas Niet bleken Wasadvies Niet strijken Niet in de droger

 

Slips.
Wij adviseren je om slips op 30°C. te wassen. Bekijk het care-label op je artikelen of je op een lagere temperatuur of met een apart programma moet wassen. Was slips met kraaltjes of steentjes altijd in een waszakje. Een print blijft altijd het mooist als je de slip binnenstebuiten wast.

Alleen handwas Niet bleken Wasadvies Niet strijken Niet in de droger

 

Badmode.

 • Na elk gebruik de badkleding met de hand goed uitspoelen in lauw water evt een geringe hoeveelheid vloeibaar fijnwasmiddel gebruiken. Zorg dat het wasmiddel goed uitgespoeld is en spoel het met azijnwater na voor de badmode te drogen wordt gehangen.
 • Gebruik geen wasverzachter na het wassen van badmode.
 • Badkleding in de openlucht maar nooit in de zon maar alleen in de schaduw laten drogen.
 • Nooit uw badkleding in de droogtrommel of andere warmtebron drogen.
 • Nooit nat of vochtig opbergen, of lang in een tas laten zitten (kleuren kunnen dan doorlopen en de groei van micro organismen die het materiaal aantasten is dan groot).
 • Vermijd contact met ruwe oppervlakten bv beton vloeren, tegelwanden of ruwe stoep tegels. Denk aan uw badkleding als aan kostbare nylons en u zult  automatisch de juiste zitplaats zoeken. Overigens kunnen ook niet uitgespoelde zandkorrels de stof beschadigen
 • Pas op bij het gebruik van glijbanen, dit zorgt voor een snelle slijtage van de badmode, en door de wrijving kan de stof zelfs verbranden waardoor zwakke plekken of zelfs gaten kunnen ontstaan.
 • Bescherming voor de zon is onontbeerlijk. Smeert u in voordat u uw badpak aantrekt en laat het 20 minuten inwerken (aanbeveling Cosmetica experts). Als u in de zon weer crème gebruikt, vermijd dan zoveel mogelijk contact met de badkleding. U krijgt niet alleen vlekken, ook tast de crème de stof aan.
 • Gebruik geen shampoo of andere haarverzorgingsproducten die uitgespoeld moeten worden wanneer u de badkleding draagt.
 • Extreme situaties, zoals het zoutgehalte in de zee, chloor in het zwemwater, zonnestralen, zand of scherpe wasmiddelen hebben allemaal hun invloed op o.a de kleurintensiteit van de badmode. Witte en zilverkleurigebadmode verkleuren door ijzerhoudend water, chloor en zout water. 
 • Hoge concentraties hiervan verkleuren elastomeer maar ook katoenvezels.
 • Wordt de badkleding lange tijd achter elkaar gedragen, adviseren wij u  regelmatig te wisselen i.v.m. de invloed die transpiratie op de stof kan hebben.
 •  Accessoires, indien mogelijk, altijd vóór het wassen van je zwemkleding verwijderen.

Alleen handwas Niet bleken Wasadvies Niet strijken Niet in de droger

 

Opbergen.
De meeste vrouwen vouwen de cups in elkaar. Bij de voorgevormde bh's adviseren wij dit niet te doen, omdat de vulling van de cups dan sneller beschadigt. Tip: leg je bh's in de volle lengte in je kast.

Dutch Designers Outlet

Je bezoekt onze website buiten Nederland, dat is geen probleem hoor
want wij verzenden bestellingen wereldwijd!