Retour- en Annuleervoorwaarden

Annuleren

  • Het annuleren van een bestelling is, zolang deze door Dutch Designers Outlet nog niet is verzonden, kosteloos.
  • Annuleert u de bestelling, nadat deze aan u verzonden is, dan dient u het pakket bij bezorging te weigeren. Designers Outlet, zal het aankoopbedrag van de door u bestelde artikelen, na goede ontvangst van de retourzending, aan u terug storten. Dit geldt alleen indien u het pakket aan de deur weigert en ongeopend laat meenemen door de bezorger. Na ontvangst kunt u zich beroepen op het herroepingsrecht.

 

Ik heb een kapot, of ander artikel of andere maat dan besteld ontvangen

  • indien er sprake is van fabricagefouten;
  • of wanneer een artikel niet conform uw bestelling wordt geleverd, mailt u dit binnen 24 uur na ontvangst van uw bestelling aan klantenservice@dutchdesignersoutlet.com Meld uw klacht, en vergeet hierbij niet het ordernummer van uw bestelling te vermelden.
  • Meldt u dit niet binnen 24 uur gaan wij er van uit conform uw wensen te hebben geleverd.

 Retourneren

We zouden heel graag willen dat al onze producten voldoen aan je verwachtingen, maar dat is helaas onmogelijk. Soms zit het artikel niet lekker en soms valt het 'live' gewoon tegen. Ruilen & retourneren hoort nu eenmaal bij shoppen. Wij respecteren je besluit en hopen dat we je met een ander artikel wel blij (hebben) kunnen maken.

Je kunt je producten heel gemakkelijk terugsturen via het Postkantoor. Hieronder staan de voorwaarden beschreven.

 Ons adres is,

Dutch Designers Outlet

Lindenhoutseweg 57a
6545AH Nijmegen
Nederland

Retourneren

Om producten te retourneren zijn een aantal voorwaarden verbonden welke hieronder zijn opgesomd. Verder vragen wij om zorgvuldig met onze producten om te gaan en de verpakking niet te beschadigen, en bh's niet ineen te vouwen om schade aan de cups te voorkomen. 

De wettelijke bedenktijd is veertien dagen. Deze 14 dagen gaan in op het moment dat u als consument het pakket ontvangt.

Na ontvangst van uw retour zending zullen we het aankoopbedrag z.s.m. (binnen 14 dagen) overmaken op het rekening nr waarmee is betaald. Paypal en creditcard betalingen worden op deze rekening retour voldaan.

De retourzending is voor eigen rekening. Heeft u portokosten betaald bij de aankoop (aankopen onder de euro 65,00) dan worden deze portokosten ook vergoed. Stuurt u echter van uw bestelling een deel van de aankopen retour dan worden bij bestelling betaalde portokosten niet vergoed.

  • De retour moet binnen de gestelde termijnen zijn aangemeld en retour gestuurd. Deze termijn is 14 dagen ingaande op de dag van ontvangst. De retour moet dan ook binnen deze 14 dagen door ons worden ontvangen en de retour moet eerst zijn voorgemeld via onze website.
  • De retour moet ongebruikt, ongedragen en indien mogelijk in de originele verpakking retour gezonden worden. De artikel kaartjes moeten nog aan het product zitten en er mogen geen sporen aanwezig zijn die erop wijzen dat het product te ver gebruikt is om te retourneren.
  • De retourzending moet voldoende zijn gefrankeerd en naar het juiste retour adres verstuurd worden.

De verantwoording en de kosten voor het retourneren zijn geheel voor de klant. Wanneer een retourzending kwijt raakt of te laat door ons ontvangen wordt zullen wij deze retour niet behandelen en kunnen hiervoor ook niet onze verantwoordelijkheid nemen.De wetgeving omtrent het onderwerp kopen op afstand is vanaf 13 juni 2014 Europees vastgelegd en onze voorwaarden zijn aangepast naar deze regels. Wij vinden het belangrijk dat onze klanten zeker kunnen zijn dat de hygiënische producten nieuw zijn wanneer deze geleverd worden. Omdat wij ondergoed en lingerie verkopen moeten wij strenge retour voorwaarden hanteren om deze hygiëne te waarborgen.