Wat voor een bikini maakt je slank?

Wat voor een bikini maakt je slank?
SYST - Author - Monique van Beek

Monique van Beek

Lingerie en Badmode expert

Ik ben al bijna 20 jaar trotse eigenaar van ons familiebedrijf Dutch Designers Outlet waarbij we met betaalbare lingerie jouw persoonlijke garderobe verrijken. Ik heb grote ambities en grote dromen, en soms komen deze gelukkig ook nog uit.

Ik draag het liefste sneakers, Ook onder een feestjurk. Niet omdat ik hoge hakken niet mooi vind, maar omdat het zo moeilijk danst en ik graag door het leven huppel en dans.

Helemaal mezelf zijn en een vrouw een goed en positief gevoel bezorgen door haar de juiste en goed passende lingerie te laten ervaren bezorgt mij het ultieme gevoel van YES!

Verrijken kun je breed zien; in modellen, kleuren en kwaliteit. Dit omdat we nauw contact hebben met onze leveranciers zoals Marlies Dekkers, LingaDore en After Eden. Maar ook in verrijking van comfort. Kom je er niet uit, help ik je graag persoonlijk op weg via de telefoon of mail. Ik spar graag met je wanneer je er niet uitkomt bij het uitzoeken van jouw maat of model bh of badmode.


Veelgestelde Vragen

Welke badkleding bij dikke buik?

Als je een wat vollere buik hebt en op zoek bent naar badkleding die flatteus en comfortabel is, zijn er verschillende opties om te overwegen. De meeste dames zijn blij met een badpak of een tankini. Liever een bikini? Combineer die dan met een hoge taille slip. Denk ook aan donkere kleuren maar ook aan stevige materialen en ingebouwde ondersteuning zoals beugelcups, verstelbare bandjes en elastische materialen om je figuur te acccentueren en ondersteunen. Het belangrijkste is om badkleding te kiezen waarin je je zelfverzekerd en comfortabel voelt.

Wat slankt af badkleding?

Als je zoekt naar badkleding om je wat slanker te doen lijken zul je moeten kijken naar donkere kleuren zoals zwart, donkerblauw of diep paars. Deze kleuren hebben over het algemeen een afslankend effect en kunnen oneffenheden minder opvallend maken. Vertale strepen helpen door je figuur langer te laten lijken waardoor je slanker oogt. Horizontale strepen maken je juist weer breder. Badkleding met ruches of plooien kan helpen om eventuele oneffenheden te verbergen en de aandacht af te leiden van bepaalde gebieden van je lichaam. Als je jextra controle wil kun je overwegen om corrigerend badpak te dragen. Bomain is een merk die daar erg sterk in is.

Welke bikini kopen?

Het kiezen van de juiste bikini is zo eenvoudig niet. Het hangt af van verschillende factoren waaronder je lichaamstype en natuurlijk jouw persoonlijke voorkeur. Halter bikini, triangle top of een beugel bikinitop. Ook de gelegenheid waarin je het draagt speelt een rol: comfortabel dagje aan het strand of sportieve activiteiten.

Waar bikini kopen?

Bikini's kun je zowel online als offline kopen. Beide hebben natuurlijk voor- en nadelen. Zo kun je online niet met je eigen vingers voelen wat voor een stof het is en welke kwaliteit die heeft. Ook kleuren komen soms iets anders over maar daartegenover staat wel dat je makkelijker prijzen kunt vergelijken tussen verschillende webwinkels, het assortiment vaak groter is en je niet gebonden bent aan openingstijden. Zoals gezegd; beide hebben zo hun charme en het is maar net wat jouw voorkeur betreft. Wij zijn absoluut fan van online shoppen en heten je van harte welkom in onze online bikini outlet.

Waar bikini kopen in de winter?

In de winter kan het wat uitdagender zijn om fysieke winkels te vinden die nog steeds een uitgebreide selectie bikini's aanbieden, omdat veel winkels zich vaak richten op seizoensgebonden kleding. Hier zijn echter enkele opties waar je nog steeds bikini's kunt kopen, zelfs in de winter. Gelukkig zijn er outletwinkels, gespecialiseerde badmode winkels en online winkels waar je vaak wel een slag kunt slaan. Hoe toevallig dat Dutch Designers Outlet het alle drie is! Wij verkopen bikini's in de winter van alle merken tegen hele zonnige prijzen.

Wat trek je over je bikini aan?

Het antwoord is simpel; een tuniek. Dat is als een lekker licht, luchtig strandhemd waarmee je jezelf tegen de zon beschermt maar ook wat meer bescheiden op een terrasje kunt zitten. Een tuniek is tot net over de billen. Liever een lang model, dan kun je kijken naar een kaftan wat als een lange jurk is. Met een pareo kun je alle kanten op; die knoop je zelf tot een korte rok, lange rok, halter jurk of als omslagdoek.

service
mrt 20, 2024

Goedendag fijne lezer, fijn je hier te verwelkomen bij een nieuw college van Dutch Designers Outlet haar Lingerie en Badmode expert. Dit blog wil je zeker lezen als je de vraag "Welke bikini maakt slank?" in je hoofd ronddwaalt. Goed nieuws, want ik heb een antwoord op die vraag en weet welke bikini voor een buikje geschikt is.

Ik schreef eerder al meerdere tips waarbij curvy dames slim kunnen omgaan met hun badmode - lees: de wat vollere buik verdoezelen en de curves van het lichaam tot een mooier silhouet uit laten komen. Lees bijvoorbeeld over welk badpak je slank maakt of over hoe je bikini jouw buikje onzichtbaar kunt maken.

Dit blog is anders. Ik heb nog wel wat te vertellen over de vele voordelen van mooie badmode die je slank maakt.

De bikini die je slank maakt bestaat niet

Er ligt een behoefte om een bikini te vinden die je slank maakt. Nu is het zo dat je heus niet slanker wordt van het dragen van een bikini. Maar we kunnen natuurlijk wel optische trucjes toepassen waardoor het líjkt dat je slanker bent. Als het ware houden we de ogen een beetje voor de gek, waardoor de hersenen iets anders denken te zien dan ze zien. En dat allemaal zonder Instagramfilters of bikini-modus filters. Hoe dan?!

Wat voor bikini bij welk figuur

Zoals ik al in eerdere colleges aangaf, zijn alle dames in verschillende vormen onder te brengen. Dat is iets anders dan dat ik je in een of ander hokje plaats, laten we dat niet vergeten. Het is zo dat ondanks ieder lichaam anders is en of je nou een buikje hebt of niet, er in grote lijnen ook gelijkenissen zijn. Zo onderscheiden we het appelfiguur, het perenfiguur, het rechte figuur en het zandloperfiguur. Dat heb ik niet zelf bedacht, hoor! Maar om juist te zorgen voor een optische truc om de appel meer als peer of zandloper te zien is deze vergelijking wellicht handig.

Brede taille en slanke benen

We beginnen met de bikini die je slank maakt voor de appeltjes. Je hebt een brede taille en slanke benen, waardoor je een heel klein beetje op een appelvorm lijkt. Daarbij kan je zowel kleine mandarijntjes als een paar mooie volle meloenen hebben als borsten. Kortom een fruitmand vol, maar wel met heerlijke dingen.

Om je buikje wat minder op te laten vallen raad ik je af om een tankini te kopen. Daarin lijkt je buik namelijk groter. Nee, je moet de nadruk naar je benen verplaatsen, dat zijn je sterke punten. Hou het daarom rustig. Kies met een appelfiguur ook geen bikini met kleine prints, ook dat benadrukt juist de uitdagingen die je wil verdoezelen. Ga voor grote kleurvlakken, effen kleuren en grote prints. Wat je wel kan doen is kiezen voor een bikini met een high waist bikinibroekje. Dat is trouwens ook helemaal weer in de mode, en bij Dutch Designers Outlet vind je heel veel van die high waisted bikini's in de collectie! Let ook op de uitsnede van het broekje, kies liever voor een iets hoger gesneden broekje om de lengte van je benen te benadrukken.

Slankmakende bikini’s voor een peerfiguur

Ben je meer een dame met smalle schouders en volle billen en bovenbenen? Dan noemen we dat het peerfiguur. Jouw figuur komt het mooiste uit met een tankini, omdat dát de aandacht verlegt van je benen naar je taille. Hallo zandloper! Verder is voor jou, zeker als je smalle schouders hebt, de bandeau bikinitop helemaal een fantastisch topje. Kies een bikinitop met veel frutsels, versieringen, franjes et cetera. Dat verlegt de aandacht naar je bovenkant en zo is je figuur optisch in balans. Laat vooral je borsten shinen als peer en kies voor een fel bikinitopje en mooie prints. Voor een bikinibroekje voor het peerfiguur: hoog opgesneden is voor jou het beste model.

Slankmakende bikini voor de korte dame

Ben je kleiner dan gemiddeld? Kies dan een bikini met een strikslip en hoog opgesneden broekje, dan lijk je langer. Hele hoge retro bikini broekjes zijn hiervoor ook een goede optie. En kies voor stevige en effen kleuren. Want kleine dessins als bloemenprint, stipjes en streepjes laten je nog kleiner lijken. In onze collectie zwemkleding filter je zo een geschikt badpak of bikini boven water.

Bikini die het rechte en zandloper figuur slanker doet lijken

Ben je niet gezegend met vrouwelijke rondingen, maar eerder een dame met mooie lijnen en een taille die net zo breed -of smal- is als je schouders en heupen? Grote kans dat je dan een zogenaamd recht figuur hebt. Dan zeg ik: creëer rondingen! Vooral met een bikini kan dat goed.

Kies niet voor een bikini in één kleur. Nee, voor jou zijn nu juist al die leuke dessins perfect. Je kan heel veel aan op bikini gebied. De monokini is perfect voor jou, of wat dacht je van een top met afgeronde lijnen? Zoals een haltertop of een mooie triangel bikinitoptop. Blijf wel een beetje weg van de bandeautop, want die zorgt er juist voor dat je weer rechter lijkt.

Een bikini met beugels is voor jou ook perfect. Kies trouwens wel voor patronen met vloeiende patronen, verticale streepjes of dessins, en ga voor franjes, ruches, touwtjes en accessoires. Alles wat beweegt is goed. Kies voor een bikinibroekje met een riem of driehoekige vorm. Jawel, je bent zo net de nieuwe Bond girl die uit de zee oprijst.

Ben je ook nog eens lang en heb je lange benen? Benadruk dat maar! Een bikini met een short staat je prachtig, en kies voor mooie golvende dessins. Prik een grote strik op je bikini en kies voor touwtjes in je bikinibroekje en oh lala, de strandgodin met een slankmakend figuur paradeert de vakantie in!

Zandlopers geven het strand bikini allures

Ben jij gezegend met billen, taille en borsten. Hoera! Dan heb jij een zandloperfiguur! Eigenlijk kan jij alles wel dragen als het gaat om bikini’s. Wat ik af zou raden is een short als bikinibroekje, ze maken de billen nog ronder. Als je dat wel wil, mijn zegen heb je gelijk! Ga niet voor een badpak of monokini, maar zeker wel voor de bikini of tankini. Dat kleine beetje bloot rond de taille geeft dat wauwie-effect. Hou alles fijn in balans door een bikini als setje te kopen. Mix and match is beter voor de lange lijzen. Laat de keuze ook niet vallen op een grote print, maar kies wel voor halterbikini’s en triangelbikini’s, dan is je figuur helemaal in balans. En lijk je dus slanker!

Mannen, buik in voor slankmakende zwembroekjes

Tot slot: wat mij hogelijk verrast, is dat er toch elke keer weer minpuntjes worden gevonden als het gaat om jullie eigen lijf. Volgens mij is uitstraling belangrijker dan maten en kun je met de pluspunten die je hebt (die je veel meer hebt, neem dat maar van mij aan) de eventuele minpuntjes prima verdoezelen. En laten we nu wel wezen, ik zie toch veel meer heren met vooruitgestoken buik, parmantig gestoken in een zwembroekje, trots over het strand paraderen. Dus shop jouw slankmakende bikini gerust bij, Dutch Designers Outlet. Oh en gooi er dan ook een zwembroekje bij voor de man, een slankmakende uiteraard.

Jouw buikje verdiend een collectie met stijl

Nu je weet op welke manier jij jouw buikje kan verdoezelen is het tijd om rustig in onze shop te snuffelen. Voor je het weet staat de zomer voor de deur en sta jij zonder badpak of bikini te stressen. Want hoewel onze collectie zwemkleding met stijl groot en divers is, de vraag wordt ook groter naarmate het seizoen nadert. Logisch ook.

Weet je nog welke zwemkleding het meest geschikt is? Was een high waist onderkant slim of toch niet? Leg je het accent nou juist wel of niet op de borsten en misschien wil je wat extra ondersteuning met een bikinitop met beugel. Welke keuze je ook maakt; zorg er voor dat jij je er prettig en comfortabel in voelt. Dat is misschien nog de beste tip die voor je heb.

Heb je iets aan dit artikel gehad? Help anderen (en ons) en deel deze op Social Media:

SYST - Author - Monique van Beek

Monique van Beek

Lingerie en Badmode expert

Ik ben al bijna 20 jaar trotse eigenaar van ons familiebedrijf Dutch Designers Outlet waarbij we met betaalbare lingerie jouw persoonlijke garderobe verrijken. Ik heb grote ambities en grote dromen, en soms komen deze gelukkig ook nog uit.

Ik draag het liefste sneakers, Ook onder een feestjurk. Niet omdat ik hoge hakken niet mooi vind, maar omdat het zo moeilijk danst en ik graag door het leven huppel en dans.

Helemaal mezelf zijn en een vrouw een goed en positief gevoel bezorgen door haar de juiste en goed passende lingerie te laten ervaren bezorgt mij het ultieme gevoel van YES!

Verrijken kun je breed zien; in modellen, kleuren en kwaliteit. Dit omdat we nauw contact hebben met onze leveranciers zoals Marlies Dekkers, LingaDore en After Eden. Maar ook in verrijking van comfort. Kom je er niet uit, help ik je graag persoonlijk op weg via de telefoon of mail. Ik spar graag met je wanneer je er niet uitkomt bij het uitzoeken van jouw maat of model bh of badmode.


Veelgestelde Vragen

Welke badkleding bij dikke buik?

Als je een wat vollere buik hebt en op zoek bent naar badkleding die flatteus en comfortabel is, zijn er verschillende opties om te overwegen. De meeste dames zijn blij met een badpak of een tankini. Liever een bikini? Combineer die dan met een hoge taille slip. Denk ook aan donkere kleuren maar ook aan stevige materialen en ingebouwde ondersteuning zoals beugelcups, verstelbare bandjes en elastische materialen om je figuur te acccentueren en ondersteunen. Het belangrijkste is om badkleding te kiezen waarin je je zelfverzekerd en comfortabel voelt.

Wat slankt af badkleding?

Als je zoekt naar badkleding om je wat slanker te doen lijken zul je moeten kijken naar donkere kleuren zoals zwart, donkerblauw of diep paars. Deze kleuren hebben over het algemeen een afslankend effect en kunnen oneffenheden minder opvallend maken. Vertale strepen helpen door je figuur langer te laten lijken waardoor je slanker oogt. Horizontale strepen maken je juist weer breder. Badkleding met ruches of plooien kan helpen om eventuele oneffenheden te verbergen en de aandacht af te leiden van bepaalde gebieden van je lichaam. Als je jextra controle wil kun je overwegen om corrigerend badpak te dragen. Bomain is een merk die daar erg sterk in is.

Welke bikini kopen?

Het kiezen van de juiste bikini is zo eenvoudig niet. Het hangt af van verschillende factoren waaronder je lichaamstype en natuurlijk jouw persoonlijke voorkeur. Halter bikini, triangle top of een beugel bikinitop. Ook de gelegenheid waarin je het draagt speelt een rol: comfortabel dagje aan het strand of sportieve activiteiten.

Waar bikini kopen?

Bikini's kun je zowel online als offline kopen. Beide hebben natuurlijk voor- en nadelen. Zo kun je online niet met je eigen vingers voelen wat voor een stof het is en welke kwaliteit die heeft. Ook kleuren komen soms iets anders over maar daartegenover staat wel dat je makkelijker prijzen kunt vergelijken tussen verschillende webwinkels, het assortiment vaak groter is en je niet gebonden bent aan openingstijden. Zoals gezegd; beide hebben zo hun charme en het is maar net wat jouw voorkeur betreft. Wij zijn absoluut fan van online shoppen en heten je van harte welkom in onze online bikini outlet.

Waar bikini kopen in de winter?

In de winter kan het wat uitdagender zijn om fysieke winkels te vinden die nog steeds een uitgebreide selectie bikini's aanbieden, omdat veel winkels zich vaak richten op seizoensgebonden kleding. Hier zijn echter enkele opties waar je nog steeds bikini's kunt kopen, zelfs in de winter. Gelukkig zijn er outletwinkels, gespecialiseerde badmode winkels en online winkels waar je vaak wel een slag kunt slaan. Hoe toevallig dat Dutch Designers Outlet het alle drie is! Wij verkopen bikini's in de winter van alle merken tegen hele zonnige prijzen.

Wat trek je over je bikini aan?

Het antwoord is simpel; een tuniek. Dat is als een lekker licht, luchtig strandhemd waarmee je jezelf tegen de zon beschermt maar ook wat meer bescheiden op een terrasje kunt zitten. Een tuniek is tot net over de billen. Liever een lang model, dan kun je kijken naar een kaftan wat als een lange jurk is. Met een pareo kun je alle kanten op; die knoop je zelf tot een korte rok, lange rok, halter jurk of als omslagdoek.

service

Dutch Designers Outlet

Je bezoekt onze website buiten Nederland, dat is geen probleem hoor
want wij verzenden bestellingen wereldwijd!