Mannen zorgen voor zeven uur extra aan huishoudelijke klusjes per week!

Mannen zorgen voor zeven uur extra aan huishoudelijke klusjes per week!
nov 16, 2016

gesjouw met kratten bier, stoppels in de wasbak en wasgoed dat her en der verspreid ligt? 

​En dat – zodra de boodschappen opgeruimd moeten worden – meneer is vertrokken naar de mancave, alias het toilet, met zijn telefoon? 

Onderzoekers claimen nu het antwoord te hebben gevonden op de berg aan huishouding waar getrouwde vrouwen mee kampen: MANNEN!

Tja, heel verbazingwekkend is het niet dat een extra persoon in huis voor extra taken zorgt, maar een nieuw onderzoek van de Universiteit van Michigan laat zien dat mannen goed zijn voor een extra zeven uur in de week aan huishoudelijke klusjes voor de vrouw. 
En dat terwijl, hoe krom, een vrouw de man juist een uur aan klusjes in de week bespáárt zodra ze een relatie hebben.

Frank Stafford die het onderzoek leidde: ‘Het is een bekend patroon. Er zit nog altijd een groot verschil in de taakverdeling in het huwelijk. Mannen werken meer buitenshuis, vrouwen doen vaker het huishouden. En die situatie wordt alleen maar erger voor vrouwen wanneer ze kinderen krijgen.’

De cijfers zijn gebaseerd op onderzoek dat al sinds 1968 jaarlijks wordt uitgevoerd. De onderzoekers bestuderen dagboeken waarin mensen vastleggen hoe ze hun tijd besteden en interviewen ze over de tijd die ze besteden aan koken, schoonmaken en andere klusjes in en om het huis.
28 uur bezig met het huishouden?

Jonge, single vrouwen doen het minste in het huishouden, gemiddeld 12 uur per week. Getrouwde vrouwen tussen de zestig en zeventig jaar zijn er bijna het dubbele aantal uren (24) mee bezig. En vrouwen met meer dan drie kinderen spenderen gemiddeld 28 uur in de week aan schoonmaken, koken en de was.
Het positieve aan dit verhaal? In 1976 werkten vrouwen gemiddeld 26 uur in het huishouden, terwijl mannen maar zes uur per week bezig waren. Dan verdelen we het nu toch een stuk eerlijker.
Hoe staat het met de taakverdeling bij jullie thuis? Laat het ons weten.

Heb je iets aan dit artikel gehad? Help anderen (en ons) en deel deze op Social Media:

Dutch Designers Outlet

Je bezoekt onze website buiten Nederland, dat is geen probleem hoor
want wij verzenden bestellingen wereldwijd!