Zoekfilter

Veelgestelde vragen

Wat is de levertijd van mijn bestelling?

Dit is mede afhankelijk van de betaling, onze voorraad en de bezorger. Lees daar hier meer over.

Wat zijn de algemene leveringsvoorwaarden?

Kan ik mijn bestelling ophalen?

Nee, dit is momenteel niet mogelijk.

Wat gebeurt er met mijn persoonlijke gegevens?

Privacy en veiligheid zijn erg belangrijk. Je persoonlijke gegevens, die laat je bij ons achter. Dat moet nu eenmaal als je iets wilt bestellen. Maar we kunnen ons voorstellen dat je graag wilt weten waarom wij om jouw persoonlijke gegevens vragen en wat wij hier mee doen. Dat vertellen we je graag en daarom verwijzen we je naar onze Privacy Policy.

Wat zijn samples?

Niet alle ontwerpen zijn geproduceerd, dit maakt een 'sample' extra bijzonder, en uniek.

 

Doordat deze artikelen allen als sample  hebben gediend voor evt toekomstige collecties of speciale presentaties of opdrachten, ontbreken in de meeste gevallen de maat en of waslabels (deze worden verwijderd voor de fotoshoot zodat deze niet ergens op een foto zichtbaar zijn), meestal zijn deze labels met de handgeschreven. Ook kunnen de geleverde artikelen afwijken in kleur en detail van de originele later geproduceerde modellen en de geplaatste foto's, houd hier rekening mee als je wilt combineren, zeker met de normaal uitgebrachte collecties.


Soms is een bandje breder of juist smaller dan de getoonde afbeelding, is een gesp of andere decoratie anders van maat of vorm of ontbreekt. vaak zijn er bij het vervaardigen van sample modellen meerdere soorten elastiek of kant gebruikt, waardoor afwerkingen per sample kunnen verschillen van de getoonde foto. soms zijn er verschillende modellen gemaakt die allen afzonderlijk afwijkend zijn. en daardoor ook anders kunnen zijn dan de getoonde afbeelding in model print en kleurstelling.

 

Ook de maatvoering is over het algemeen beperkt, meestal zijn samples alleen verkrijgbaar in maat 75B, maat M voor de slips en kleding. Enkele merken hebben hierbij als sample ook maat 75D.

 

In enkele gevallen zijn er enkele andere maten dan 75B en 75D verkrijgbaar. Doorgaans is dit dan 1 exemplaar in de alternatieve sample maat, of betreft het samples voor grote maten collecties.

 

Een sample model zal na vele malen door passen, nog vele aanpassingen krijgen alvorens het model en pasvorm juist is voor het model mogelijk definitief op de markt zal komen. Hierdoor kan een maat van een sample afwijken van de maat waarvoor deze zou moeten doorgaan.
De maten die wij vermelden, zijn de maten die op labels of kaartjes vermeld staan die aan de samples hangen wanneer wij deze ontvangen, dit is een fictieve maat, waar nog allerlei aanpassingen aan kunnen worden gedaan.

 

Veel sample modellen wijken af van de getoonde foto's, getoonde extra bandjes of accessoires kunnen om diverse redenen verwijderd zijn. In enkele gevallen staan er geen bandjes of accessoires op de foto, maar zitten deze er wel aan.
Ook kunnen de geleverde artikelen afwijken in kleur materiaal en detail van de originele later geproduceerde modellen en de geplaatste foto's, houd hier rekening mee als je wilt combineren met de normaal uitgebrachte collecties. Soms ontbreken getoonde bandjes, of is een bandje breder of juist smaller dan op de getoonde afbeelding, is een gespje of andere decoratie anders van maat of vorm, kleur of is er een ander soort elastiek of kant gebruikt.

 

Bij aanschaf van twee dezelfde sample artikelen is het mogelijk dat deze onderling toch verschillend zijn in uitvoering, kleur, pasvorm, of andere details.

 

Daar deze sample artikelen niet voor verkoop worden vervaardigd doorlopen deze artikelen ook geen kwaliteit controle, en kan er bij sample modellen geen aanspraak worden gemaakt op fabrieks-garantie zoals bij de normale lingerie en badmode.

Ik heb een VIP Account maar krijg niet de extra korting?

Voor de voordelen van een VIP-account zul je voor je gaat shoppen eerst moeten inloggen. Onze website herkent je dan als VIP biedt je dan ook de extra aanbiedingen/kortingen die er op dat moment voor je zijn.

Wat moet ik doen als mijn giftcard niet werkt?

Heb je een kortingscode en werkt deze niet meer? Dat is vervelend. Voordat je contact met ons opneemt, vragen we je te controleren of de bestelling aan de gestelde voorwaarde doet. Je kan controleren op de verloopdatum, eventuele minimale bestedingsbedrag en of de product keuze wel hoort bij de kortingscode als deze uit een specifieke actie komt.

 

Als je twijfelt of van mening bent dat de code zou moeten werken mag je contact met ons opnemen. Vaak kunnen wij al snel vertellen wat er eventueel mis is.

Hoe weet ik wanneer jullie meer korting gaan geven?

Dit weet je niet van te voren. Maar restanten of oudere collecties worden regelmatig afgeprijsd om ruimte te creëren voor nieuwe collecties.

In de regel proberen we onze uitverkoop langzaam te starten met elkaar opvolgende acties. Dan is het logisch dat de actie die volgt, aantrekkelijker is dan de vorige. In het geval we tijdelijke kortingen geven of andere anbiedingen doen, kondigen wij dit altijd aan in onze nieuwsbrief.

Ik heb mijn bestelling net ontvangen en nu geeft DDO meer korting. Heb ik recht op verrekening?

Voor artikelen geldt altijd de prijs en de actie die op het moment van bestelling voor het artikel werd vermeld. Je hebt tenslotte de mogelijkheid gehad artikelen te bestellen, welke wellicht nu niet meer beschikbaar zijn op onze website. In de regel is binnen 24 uur na de start van een actie een groot deel van de artikelen en verschillende maten uitverkocht. Het is dus voor de klanten die deze artikelen besteld hebben, ook een kwestie van op het juiste tijdstip op de juiste plaats zijn.

Hoe weet ik wanneer jullie meer korting gaan geven?

Met ons doorlopend wisselende assortiment is ons aanbod altijd actueel. Dit betekent echter dat restanten of oudere collecties af en toe worden afgeprijsd om ruimte te creëren voor nieuwe artikelen. In de regel proberen we onze uitverkoop langzaam te starten met elkaar opvolgende acties. Dan is het logisch dat de actie die volgt, aantrekkelijker is dan de vorige. In het geval wij korting aanzienlijk verhogen, kondigen wij dit altijd aan in onze nieuwsbrief.

Een ondernemer is volgens de Nederlandse wet vrij om zijn producten af te prijzen. Je bepaalt als consument zelf wanneer je tot aankoop overgaat. Je hebt geen recht op teruggave van het prijsverschil, als korte tijd later een al aangeschaft product afgeprijsd blijkt te zijn, of andere aanbieding van toepassing is.

Hoe weet ik of mijn bestelling geplaatst is?

Als je succesvol een bestelling hebt geplaatst, ontvang je binnen enkele ogenblikken een bestelbevestiging. Dit zegt nog niets over de betaling, deze wordt nog gecontroleerd, maar de producten zijn in elk geval voor jou gereserveerd.

Heb je de bevestiging niet ontvangen maar is er al wel een bedrag van jouw rekening afgeschreven? Dan kun je er vanuit gaan dat de bestelling wel is geplaatst; misschien is onze bevestiging in jouw spamfilter terechtgekomen. Neem gerust contact met ons op als je twijfelt.

Kan ik aan een geplaatste bestelling nog een artikel toevoegen?

Ja, dat kan zolang de bestelling nog niet door ons is verwerking is genomen. Zodra je een betaalbevestiging hebt gehad, zal dit dus niet meer gaan.

Je kan een product toevoegen aan jouw bestelling door deze als gewoon te bestellen. Volg de bekende procedure en kies als verzendmethode 'Samenvoegen'. Je voegt nu twee bestellingen samen en betaald maar één keer verzendkosten.

Let op:

- Als de optie Samenvoegen niet beschikbaar is, kunnen wij hem niet meer samenvoegen.

- Als de aankoopsom van de eerste bestelling lager is dan € 65 , betaal je wel voor de verzendkosten; ook als de aankoopsom na samen voeging meer is dan. € 65.

Wanneer u aan een reeds geplaatste en afgeronde order een artikel wilt toevoegen, dient u het gewenste artikel zelf in een nieuwe order te bestellen. Bestelling kunt u laten samenvoegen met een reeds geplaatste bestelling om zo verzendkosten te besparen.

- De bestelling wordt pas verzonden zodra alle deelbestellingen zijn betaald.

Hoe kan ik mijn bestelling annuleren?

Een bestelling kun je het beste per telefoon annuleren. Dit is kosteloos zolang de bestelling nog niet is verzonden.

Als de bestelling al is verzonden kun je de levering aan de deur weigeren, het pakket komt dan vanzelf weer bij ons terug en jij zit niet met bijkomende kosten. Zodra het pakket terug bij ons is, wordt de annulering verwerkt en ontvang je spoedig jouw aankoopbedrag terug.

Hoe wordt mijn bestelling verzonden?

Jouw bestelling wordt in een neutrale verpakking verzonden. Aan de verpakking is dus niet herkenbaar dat deze bij ons vandaan komt. Als je wil weten wie jouw bestelling bezorgd verwijzen we je door naar deze pagina.

Is het mogelijk om mijn bestelling op een ander adres te laten leveren?

Ja hoor! Je kan bij het plaatsen van je bestelling het gewenste adres opgeven. Als je het pakket op je werk laat leveren, vul dan ook de bedrijfsnaam. Achteraf een adreswijziging doorgeven is in de meeste gevallen niet meer mogelijk.

Hoe kom ik aan een giftcard?

Een kortingscode kun je op verschillende manieren krijgen; zo reiken we ze uit ter promotie van ons assortiment of als een te winnen prijs. Ook kun je ze kopen (of ontvangen) als 'cadeaubon'.

Wat is een tegoed in mijn account?

Er is als het ware een 'bankrekening' in jouw account ingebouwd. Op die rekening kunt je jouw tegoed* bewaren en bij een toekomstige bestelling automatisch laten verrekenen met een nieuwe bestelling.

Wanneer je een tegoed laat verrekenen zal het resterende krediet in het account blijven staan voor een volgende keer. Wanneer je minder tegoed hebt dan zal moeten afrekenen, kun je het resterende deel via een betaalwijze naar keuze alsnog afrekenen.

In jouw account kun je altijd inzien óf en hoeveel tegoed er in het account staat.

Hoe weet ik of een product op voorraad is?

De op onze site aangegeven artikelen en maten zijn theoretisch allemaal op voorraad tenzij dit op de productpagina anders is aangegeven.

Als een artikel onverhoopt toch niet leverbaar is stellen wij jou hier van op de hoogte en doen we een voorstel voor een passende oplossing.

Welke maat moet ik kiezen?


Welkom in de hel van de maatvoeringen. We proberen je op weg te helpen!

In Europa hebben we te maken met verschillende kledingmaten. Zo hebben Frankrijk, Spanje, Italië en Engeland andere maten dan de Nederlandse. Het belangrijkste om te onthouden is dat de internationale maatvoeringen zoals de S, M, L of XL overal redelijk hetzelfde zijn. deze maatvoering hanteren wij in onze website.

Onderstaande een kleine uitleg over de maten, en hoe deze te lezen en te vergelijken.

Belangrijk: Maten en afmetingen kunnen variëren per fabrikant, merk en vorm.


Europese dames maten vergelijken

XS     = 34  = omvang 65
S       = 36  = omvang 70
M      = 38  = omvang 75
L       = 40  = omvang 80
XL     = 42  = omvang 85
XXL   = 44  = omvang 90
XXXL = 46  = omvang 95

Europese heren maten vergelijken

XS   =3   =46
S     =4   =48
M     =5   =50
L      =6   =52
XL    =7  =54-56
XXL  =8  =58-60
3XL  =9   =62
4XL  =10 =64
5XL  =12 =66
6XL  =14 =68


 

Wat is een 'Wensenlijst'?

Je kunt jouw favoriete producten opslaan op een Wensenlijstje. Je kunt aangeven welke maat of maten je zou willen hebben en hier de status van kunnen monitoren. De website geeft namelijk aan of deze op voorraad is of niet; je kunt zelfs een e-mail notificatie ontvangen als een eerder uitverkochte maat weer opnieuw leverbaar is.

Ik heb een verkeerd/kapot artikel ontvangen, wat nu?

Wij staan er voor in dat de producten die wij leveren voldoen aan de bij het desbetreffende product vermelde specificaties en dat deze in goede staat verkeren en bij normaal gebruik naar behoren functioneren. Wanneer je een artikel ontvangt waarbij dit niet het geval is, bieden we je zo snel mogelijk een passende oplossing. Afhankelijk van het artikel doen wij dit door reparatie, vervanging of terugbetaling van het aankoopbedrag.

 

Naast de wettelijke garantie geldt voor bepaalde artikelen de fabrieksgarantie. Een fabrieksgarantie is een extra garantie die wordt gegeven door de importeur of fabrikant. De fabrikant of importeur kan zelf voorwaarden stellen aan deze garantie. Ook is de garantieduur afhankelijk van de fabrikant.

 

Een defect product ontvangen? Meld dit binnen 24 uur na ontvangst via e-mail.

Hoe weet ik of de retour is aangekomen en wanneer is de retour betaling?

Zodra wij jouw retourzending hebben ontvangen en verwerkt, ontvangt je hiervan bericht via e-mail. De retourbetaling wordt zo spoedig mogelijk, maar uiterlijk binnen 14 dagen, teruggestort.

 

Lees hier meer details over Retourneren.

Ontvang ik automatisch een nieuw artikel als ik retourneer?

Ruilen via de webshop is helaas niet mogelijk. Als je iets wilt ruilen, dan dien je het onjuiste artikel te retourneren en een nieuwe bestelling te plaatsen voor het gewenste artikel.

Kan de kleur van het artikel afwijken van de kleur op mijn beeldscherm?

Jazeker! De kleuren van artikelen kunnen afwijken van de kleuren die je ziet op het beeldscherm. De kleuren die worden weergegeven zijn onder andere afhankelijk van de kwaliteit en instellingen van uw beelscherm.

Hoe meld ik mij aan of af voor de nieuwsbrief?

Even genoeg gehad van onze nieuwsbrief? Je kunt je via de nieuwsbrief zelf uitschrijven door daar op de 'uitschrijven' link te drukken. Deze staat helemaal onderaan in de nieuwsbrief. Dit werkt overigens vele malen effectier dan op 'spam' te drukken.

Ik heb een klacht, waar kan ik die kwijt?

Klachten omtrent onze producten en/of service kunnen heus besproken worden. Op deze pagina leggen we je uit hoe we jouw klacht willen kunnen ontvangen zodat we die kunnen proberen op te lossen.

Mijn vraag staat niet in de lijst, waar kan ik deze alsnog stellen?

Zit je met een vraag? Dan moet je die zeker stellen! Je mag ons mailen, bellen en schrijven. Op deze pagina vind je de juiste gegevens om ons te bereiken.