Love is in the air

Love is in the air
nov 16, 2016

Lingerie en liefde… het zijn twee begrippen die onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden. Met Valentijn in zicht doen de lingeriewinkels dan ook weer gouden zaken. Meteen weer de aanzet voor hilarische taferelen. Want tijdens bijvoorbeeld de Valentijn periode zijn het vooral de mannen die bij de lingeriezaken over de vloer komen. Wat het uitzicht van de setjes betreft, weet het mannelijk publiek zich aardig uit de slag te trekken. Maar zodra vragen worden gesteld over maten, materialen, prijsklasse... gaan de meeste mannen finaal de mist in. De vraag is natuurlijk: hoe geef je als vrouw je lieveling een duwtje in de goede richting? Of hoe voorkom je als man dat je met een draak van een setje naar huis trekt? Dutch Designers Outlet geeft enkele handige tips die bij de aankoop van lingerie heel wat misverstanden kunnen voorkomen.

 

Lingerie draag je rechtstreeks op je huid.

Een levensbelangrijk criterium waar het gros van de mannen te weinig aandacht aan besteedt. Want in de zoektocht naar een pittig stukje lingerie laat menig man zich vooral leiden door zijn eigen fantasie, wat steevast resulteert in weinig verhullende niemendalletjes of uitdagende modelletjes die niet altijd uitblinken op het vlak van comfort. Een sexy stukje lingerie mag er best wezen. Maar als datzelfde setje ook nog eens lekker aanvoelt, zal vrouwtje lief er des te meer plezier aan beleven.
Een hint: neem de lingerie in de hand en betast de gebruikte stof. Voelt alles lekker zacht aan en zijn er nergens harde randen of onafgewerkte kantjes te bespeuren, dan is er weinig kans op problemen. Fluweel, zijde, satijn, katoen, flanel of andere stofjes met een knusse ‘touch’ zijn meestal een schot in de roos.

 

Een beetje fantasie kan nooit kwaad.

Kant, zwoele kleuren of zelfs een tijgerprintje zijn niet enkel een plezier voor het oog van de man. Voor de vrouw is het een geducht wapen in het verleidingsspel en de ultieme bevestiging van haar eigen seksualiteit. Veel vrouwen voelen zich kiplekker in sexy lingerie en genieten volop van de aandacht en de bewonderende blikken van hun man. Schaamrode kaakjes zijn dus nergens goed voor... durven is de boodschap!


Mannen kiezen al te graag setjes waar een kolonie motten lijkt in te zitten.

‘Honey I shrunk your underwear’ zou misschien een leuk vervolg zijn op die bioscoopkraker van weleer, maar te veel bloot is bij de keuze van lingerie absoluut af te raden. Zeg nu zelf: het is en blijft leuker als er ook nog wat verbeelding aan te pas komt. Bovendien voelen heel wat vrouwen zich een stuk comfortabeler in lingerie die niet alles blootgeeft. Ook een string of doorkijkmodelletjes vallen niet bij elke vrouw even goed in de smaak.
Een hint: welke plekjes van haar lichaam vindt je vrouw zelf het mooist? Kan ze prat gaan op een stel eindeloze benen, dan is een kort nachthemdje ideaal. Legt ze graag de nadruk op haar boezem, dan doe je haar beslist plezier met een gewaagde decolleté. Kortom, zet haar vrouwelijkheid extra in de verf en het zal je niet berouwen.

 

Bij de kleurenkeuze wordt best rekening gehouden met de haarkleur en de tint van de huid.

Blondines zijn het meest gebaat met zachte pastelkleuren terwijl brunettes beter staan met fellere kleuren als purper, felgroen, of andere heldere schakeringen. Vrouwen met rood staan dan weer goddelijk met zacht groen, blauw of aardtinten.

 


Speelsheid is de sleutel voor een geslaagde relatie.

Ook bij de keuze van lingerie is een speels tintje mooi meegenomen. Lingerie met grappige diertjes of koddige tafereeltjes werken misschien op de lachspieren, ze kunnen als geen ander vertederen en de aanzet zijn tot eindeloos geknuffel.

 


Het struikelblok van heel wat mannen.

Hoe vind je de juiste maten? De enige manier om zeker te zijn dat de lingerie zal passen, is door even in de kleerkast van je partner te duiken en de exacte maten af te kijken op een ander stuk lingerie. Lukt dit niet, gebruik dan je verbeelding en probeer de juiste maten in te schatten. Niet zeker van je stuk? Vraag de lingeriezaak in kwestie of het setje eventueel kan worden ingewisseld.
Gevonden wat je zocht? Zorg als het even kan voor een feestelijke verpakking. Het oog wil ook wel wat


Veel mannen schenken vandaag de dag lingerie aan hun partner. Om meester te worden in het geven van een geschenk dat haar ontroert en verrast, hier enkele gouden tips!

Wat zou ze zelf nooit kopen maar juist heel erg leuk vinden als ze het kreeg. Beide vragen die je vrouw/vriendin alleen kan beantwoorden als ze het setje voor zich heeft en kan passen.
Maar toch zijn er vooraf stappen te nemen die de keuze makkelijker maakt en de kans op succes vergroot.

Als je twijfelt over de maten kun je de volgende manieren gebruiken om toch succesvol een prachtig lingerie setje te kopen.
Je kunt haar niet opmeten want dan is de verrassing weg. Het makkelijkst is om even in haar lingeriekast te snuffelen. In de lingerie zitten namelijk etiketjes.


Op de meeste etiketjes staat het volgende:
EU = Europese maat
FR = Franse maat
UK/USA = Engelse maat

In Nederland houden wij de Europese maat aan, dus de EU maat. Inwoners van Belgie houden de Europese (EU) of de Franse (FR) maat aan. Achter het land van de maat staat een getal, 75 bijvoorbeeld. Dit getal staat voor de borstomvang in centimeters.
je weet nu dus dat haar omvang 75 is. Let op: Vaak zul je zien dat zowel de Franse als de Europese maat wordt vermeld. De Franse maat is altijd 15 meer dan de Europese. Als je twee getallen ziet staan, gebruikt je de laagste. Europese maten zijn altijd deelbaar door vijf.

Nu moet je alleen nog haar cupmaat weten. Dit staat op het etiket aangegeven met een letter, bijvoorbeeld B. Nu weet je dus dat haar bh maat EU 75B is.

String, slips en shorts

Als je niet op het etiket van een slip of string kunt kijken, kun je het beste de confectiemaat van haar rok of broek aanhouden. Let op! Niet de maat van haar jeans want daarvan is de maatstelling anders!

In de volgende tabel kunt je zien welke maat slip of string je nodig hebt.

Confectiemaat:
maat 34  XS,  36/38 S,  38/40 M,  40/42 L,  42/44 XL,  46 XXL

Of maak haar nieuwsgierig en leg eens een briefje neer op haar bureau of e-mail haar met de vraag of ze de gegevens op wil schrijven en verder absoluut geen vragen mag stellen over het doel (hoewel het natuurlijk overduidelijk is).

Gegarandeerde nieuwsgierigheid en lol vooraf aan het cadeau en voor jou een makkelijkere keuze met de juiste gegevens achter de hand.
Denk eens over de strategie na en probeer het gewoon, waarom niet?! Je hebt een grote kans dat het bestelde setje past en zeker in de smaak valt.

Heb je iets aan dit artikel gehad? Help anderen (en ons) en deel deze op Social Media:

Dutch Designers Outlet

Je bezoekt onze website buiten Nederland, dat is geen probleem hoor
want wij verzenden bestellingen wereldwijd!