Sir Sebastian eindelijk terug van vakantie!

sep 13, 2019

Jahaa!! Eindelijk, lieve vrienden en vriendinnen... Ein-de-lijk was het dan zover: na een jaar keihard zwoegen in mijn functie als lingeriegoeroe was jullie bloedeigen Sir Sebastian aan een welverdiende vakantie toe! Misschien vroegen jullie je al af wat er was geworden van jullie immer betrouwbare richtsnoer en onfeilbaar kompas in het land van de mode onder de mode, maar wees gerust: ik was er gewoon even héér-lijk tussenuit.


Mijn modeneus achterna

Waar bracht mijn reis me dan naartoe, hoor ik jullie al vragen? Welke exotische oorden heb ik aangedaan? Welke nieuwe vergezichten hebben mijn toch al zo brede horizon weten te verrijken? Nou, lieve volgers, dat zal ik jullie eens even in geuren en kleuren vertellen. Ik kan alvast een tipje van de sluier oplichten door te onthullen dat mijn vakgebied een inspiratie was voor mijn reisje – zoals de lingeriewereld trouwens mijn muze is bij alles dat ik onderneem.


Lingerie, mais oui!

Jullie begrijpen het vast al: ik liet me leiden door mijn hartje, en dat modieuze tikkertje van mij, dat klopt voor La Douce France. Modieus, elegant, chique... allemaal Franse woordjes, net als het woord lingerie zelf, naturellement. Wie van echt mooie ondermode houdt, die kan niet om Frankrijk heen, dus op dat land richtte ik mijn pijlen. Wel met een beetje zon graag, uiteraard, en wat palmboompjes om mijn cocktails onder te drinken, s’il vous plaît! Ik kwam al gauw uit op de kusten van de Méditerranée, dus drie weekjes geleden vertrok deze jonge hond richting Schiphol, koffertje gepakt, voor een rechtstreekse vlucht naar de Côte d’Azur. Mijn vakantie-avontuur kon beginnen!


Mile High Club

Ik moet eerlijk bekennen dat ik nog geen honderd kilometer af wist te leggen zonder dat de lingerievragen me alweer naar de keel vlogen. Was het beroepsdeformatie? Was het misschien de champagne die mij in de businessclass zo rijkelijk werd toegeschonken? Ik weet het niet precies, maar ik merkte al snel dat ik mijn ogen niet kon afhouden van de alleraardigste stewardessen die op en neer door het gangpad bleven paraderen. Leuk hoor, zo’n uniformpje. Dat weet ik sowieso wel te waarderen, maar ik begon me zo zoetjes aan toch af te vragen waar zo’n uniform dan eigenlijk ophoudt... Ik nam de proef op de som. Toen de leukste dame in kwestie op het punt stond om langs mijn stoel te lopen, liet ik me op slinkse wijze uit de zitting glijden om zogenaamd een luchtje te scheppen. Och – wat onhandig van mij! Loop ik toch zomaar geheel per ongeluk onder de beste mevrouw door. Tja, nu we daar toch waren kon ik maar beter in het belang van de wetenschap een schalkse blik omhoog werpen. Grondig onderzoek vraagt om persoonlijke opoffering, nietwaar? Het experiment heeft me niet teleurgesteld kan ik jullie bezweren. Geen uniform hoor, oh nee! Een prachtig kanten hipstertje, helemaal niet in koel KLM-blauw, maar in een gewaagde felrode stof. Ik zal maar eerlijk zijn: toen de stewardess doorkreeg wat ik deed kleurde haar wangen al snel prachtig bij haar lingeriekeuze. Ik gaf haar een schalkse knipoog en deed of er niets aan de hand was. Ik wilde haar natuurlijk niet in verlegenheid brengen, maar ik zal bekennen dat ik ineens enorme zin kreeg om ter plekke lid van de beroemde Mile High Club te worden...

Foei! Sir Sebastian, in je mand jij! Ik bestelde een frisje tussen de bubbels door, want de vakantieliefde begon me nu al naar het hoofd te stijgen. Gelukkig verliep de reis verder zonder noemenswaardige incidenten, dus een paar uur later bracht een snikhete Franse taxi me naar een zonovergoten strand aan de Middellandse Zee. Ik was op mijn bestemming gearriveerd en dus besloot ik direct eens mijn ogen goed de kost te geven. Ik begon aan een uitgebreide analyse van de Franse badmode à la maintenant... van nu, met andere woorden.


Strandobservaties

Heerlijk! Zalig! Magnifique! Wat een stijlvol volkje is het toch ook daar in omgeving Cannes! Met name de dames maken er echt een sport van om de mooiste mademoiselle van het strand te zijn. Gebruinde benen, keurige bikinilijntjes en – vraag me niet hoe het kan – perfect verzorgde coiffures, ook na drie keer een plonsje te hebben gewaagd. Chapeau! Dat betekent trouwens ‘hoed’, en speaking of which: fenomenaal om te zien hoe men in Frankrijk nog de kunst van een sierlijke zonnehoed verstaat. Aux sérieux, dames, mijn tip van deze zomer: investeer volgend jaar eens in een mooie casual chic strohoed voor op het strand of aan het zwembad, want die maken je beach look zo geweldig af. Een ware toevoeging op je nieuwste Sapph Beach setje of je exquise designer bikini. Jawel, dames en heren, we kunnen op modegebied nog een boel leren van onze charmante zuiderbuurtjes...


Vakantielooks

Nog zo’n fantastische accessoire voor je strandleven: een sarong, zo’n lekkere los vallende omslagdoek in de vrolijkste kleurtjes. Geweldig hoe je met zo’n simpel lapje stof een koninklijke look kunt creëren voor dat onvermijdelijke terrasmoment na je duik in het azuurblauwe water. Ik zeg ga niet meer op vakantie zónder: zoek meteen een mooie uit voor bij dat nieuwe badpak als je er eentje op de kop tikt. De laatste strandtip is misschien nog wel belangrijker, en in ieder geval minstens net zo praktisch: een mooie, stijlvolle strandtas! Liefst een lekkere grote uit gevlochten materiaal, want dat geeft zo’n fijne luchtige en zomerse vakantielook. Kun je meteen mooi al die handige spulletjes en accessoires meenemen voor je strandavonturen. Zei ik accessoires? Okay, nog eentje dan: denk ook aan een mooie zonnebril als je gaat bakken, dobberen en flaneren. Een stijlvolle zonnebril hoeft echt geen duur merkartikel te zijn – daar ga je toch binnen no-time per ongeluk op zitten. Nee, bespaar liever door een lekkere goedkope op de kop te tikken in een stijl die je normaal niet aan zou durven: het is vakantie! Zo bespaar je nog mooi op je vakantiebudget ook. Dat komt wel op als ’s avonds de wijntjes en de andere heerlijke drankjes beginnen te vloeien!


Toujours l’amour

Sacre bleu! Kijk mij nou... Ik ben weer een echte spraakwaterval merk ik. Ik ben nog niet halverwege mijn vakantieverhaal en ik heb al mijn blogruimte voor vandaag al opgebruikt. En ik wilde net gaan vertellen over mijn amoureuze verwikkelingen daar aan die Franse zuidkust... Vakantieliefdes, wat een feest! Weten jullie wat? Ik hou het nog even spannend... Ik rond hier even af, ga rustig mijn koffertje uitpakken en kom in mijn volgende post terug op de zwoele zomeravonden die mijn vakantie voor me in petto had... Fijne cliffhanger hè? Ik beloof dat ik snel verder vertel – toedels de poedels maar weer!

À bientôt – Monseigneur Sebastian | Connaisseur de la Lingerie

 

Geheel de uwe en met welgemeende kwispel,

Sir Sebastian
Lingeriegoeroe extraordinaire

Copyright ©️ 2010-2023 Dutch Designers Outlet ®️. Alle Rechten Voorbehouden.


Volg mij op Facebook, wie weet deel ik naast tips, tricks en trends ook wel mijn smakelijke botje met je. Je kunt ook mijn blog delen op social media:

Dutch Designers Outlet

Je bezoekt onze website buiten Nederland, dat is geen probleem hoor
want wij verzenden bestellingen wereldwijd!