Welk badpak past bij mijn figuur?

mrt 23, 2020

Vooruit, daar gaan we: direct van start met Les Twee uit de collegereeks van Professor Sir Sebastian! In mijn vorige college heb ik de basisvormen van ons lichaam behandeld. Vandaag gaan we kijken hoe je precies de badmode uitkiest waarmee jij jezelf op het strand optimaal in het zonnetje zet.

 

Nu we af en toe het zonnetje weer voorzichtig tevoorschijn zien piepen gaat het onherroepelijk kriebelen: iedereen is toe aan een weekje bakken op een strand. Het is een instinct: juist als het overal alleen maar gaat over enge virussen is een onbezorgd dagje zonnen een vooruitzicht waar je helemaal van opleeft. Zie je jezelf al liggen? Okay, dan gaan we er nu voor zorgen dat je er straks ligt in de best matchende badmode zodat ook alle andere badgasten je graag zien liggen!

Vandaag nemen we drie shapes onder de loep: het peersilhouet, het appeltje en de klassieke zandlopervorm.

 

Fruitige peervorm

We hebben het gehad over de ‘peervorm’: volle heupen en bovenbenen met smalle schouders. Lekker curvy dus; zeker als je de juiste accenten legt. We gaan je heupen downplayen en je borsten meer nadruk geven dan je billen. De beste match daarvoor is een lekkere tankini: dat sexy streepje blote buik trekt de aandacht weg van je heupomvang. Op de verdieping daarboven gaan we je borsten prominenter laten zien: niet per se door topless te gaan, hoewel ik je niet tegenhoud, maar met ruches, felle prints, knallende kleuren en andere eyecatchers op je tankinitop! Kies niet voor shorts om je bips, want die trekken de aandacht juist weer weg van wat jouw peervormpje zo fruitig maakt.

 

Ovale appeltjes

Met een brede taille en juist mooie slanke benen ben je meer appel dan peer: de ovale lichaamsvorm dus. Ook dat is schoonheid, zolang je het maar goed aankleedt! De nummer 1 beachwear tip voor ovale appeltjes is een riempje of ceintuur als stijldetail voor je badpak. Een monokini kan trouwens ook heel goed werken; deze badtoppers benadrukken je vorm veel beter dan de meeste normale bikini’s. Ook tankini’s laten je buik groter lijken, dus laat die lekker links liggen. Met een riempje om je taille slank je de boel visueel mooi af en leg je een slim aandachtspunt op precies de juiste plek.

 

Prints en panden

Jouw appeltjesfiguur kan heel goed uitkomen met de juiste prints op je badmode. Belangrijk daarbij is wel dat je niet kiest voor een kleine print, maar juist gaat voor grote opvallende opdrukken en durft te spelen met mooie grote kleurvlakken in je favoriete tinten. Ook een goede zet voor jouw ovale verschijning: kies voor een badpak met een gevoerd voorpand. Stijltips genoeg om snel even het Dutch Designers Outlet assortiment in te duiken dus!

 

Zandlopers zijn strandlopers

Als jij het klassieke zandloperfiguurtje hebt, dan kun je met een beetje tact elk strand op z’n kop zetten. Misschien ben jij niet dol op jouw smalle taille en volle rondingen, maar als je goed kijkt zie je vanachter je zonnebril de blikken over je curves glijden... Je hebt geluk, want met jouw figuur staat eigenlijk alle badmode geweldig. Pas daarom vooral op dat je badpak of je monokini niet door schreeuwerige prints en all-over kleurexplosies al dat moois camoufleert. Misschien moet je shorts niet dragen, want een focus op die billen van je is bijna zonde van al je andere vormen. Balans is hier key: zorg dat je topje en je bottom in harmonie zijn, dan komen alle elementen van je silhouet optimaal uit de verf. Als je echt even wilt knallen stel ik de collectie tankini’s voor. Met dat kleine stukje blote buik trek je de blik naar het middelpunt, waardoor je heupen en borsten een nog betere verhouding geven. Halters en triangels zijn ook magische ingrediënten om de aantrekkelijke lijnen van jouw zandloperfiguur nog sterker te benadrukken.

 

...Zo laat alweer! Voor mijn gevoel ben ik nog maar net begonnen, maar ik zie dat ik het college alweer af moet sluiten. We gaan gewoon volgende week verder met meer strandweetjes en beach body knowhow. Hou die figuurtjes strak in de gaten – ik kom hierop terug!

Geheel de uwe en met welgemeende kwispel,

Sir Sebastian
Lingeriegoeroe extraordinaire

Copyright ©️ 2010-2023 Dutch Designers Outlet ®️. Alle Rechten Voorbehouden.


Volg mij op Facebook, wie weet deel ik naast tips, tricks en trends ook wel mijn smakelijke botje met je. Je kunt ook mijn blog delen op social media:

Dutch Designers Outlet

Je bezoekt onze website buiten Nederland, dat is geen probleem hoor
want wij verzenden bestellingen wereldwijd!