De lingeriewereld kan een door en door doortrapte wereld zijn!

apr 8, 2019

De Lente barst los! Bloemetjes, bijtjes en parmantige poedels in Sir Sebastian’s uitdijende lingerie-imperium.

Jawel, zeer geëerde lezersschare, daar was ik weer! Het is weer de hoogste tijd voor een messcherpe update over de altijd spannende onderwereld van de designermode: de lingeriebranche. Er beweegt van alles onder onze kleding dit voorjaar Mijn recente avonturen hebben ervoor gezorgd dat steeds meer fashionista’s en fashionisto’s mijn blog zijn gaan volgen. Dat is natuurlijk geweldig nieuws, maar het schept ook een zware verantwoordelijkheid. Ik voel het nu echt als mijn persoonlijke missie om jullie op de hoogte te houden van alles dat er beweegt onder de kleding van onze medemens. Dat is deze lente meer dan alleen een beetje lentekriebels en wat vlinders in de buik, kan ik jullie verzekeren. De alsmaar uitdijende collectie van Dutch Designers Outlet is daarvan het levende bewijs.

 

Trending topics

De ontwerpers van de binnen- en buitenlandse lingeriehuizen hebben niet stil gezeten deze winter, want de voorjaarscollectie is werkelijk een lust voor het oog. Geraffineerde kanten details, verrassend speelse setjes en hemelse kleurcombinaties vechten om de aandacht van een steeds breder publiek. Ja, lieve mensen, het lijkt er toch echt op dat steeds meer van ons hebben ontdekt dat het loont om echt uit te pakken met de lingerie waarmee we ons inpakken. Heerlijk! De Hollandse nuchterheid laten we gewoon lekker varen, want het leven is al zo kort, dus waarom zouden we niet proberen om te schitteren en te shinen waar en wanneer we maar kunnen? Het doet me goed om te merken dat ik de bevolking van de Lage Landen een duwtje in de goede richting geef. Zegt het voort, zegt het voort: hoe meer mensen we kunnen bereiken met mijn stortvloed aan kennis en inzicht, hoe beter we met z’n allen uit de verf en uit de kleren komen!

 

Spin-offs

Toch zijn er af en toe ook onverwachte spin-offs en zijeffecten te bespeuren op mijn vakgebied. Zelfs met mijn weelde aan expertise zie je niet alles aankomen. Achteraf zijn dat soort verrassingen dan vaak goed te verklaren, maar ja, wijsheid achteraf is natuurlijk waardeloos als je juist zo avant garde voor de muziek uit probeert te lopen als ik. Aan de andere kant is het ook wel weer nuttig om je soms te laten verrassen, want dat houdt een verheven goeroe als ik met alle vier de pootjes op de grond. Anders zou ik maar naast mijn mandje gaan lopen, nietwaar?

 

Kritisch neusje

Toch is het maar goed dat er een kritische geest als de mijne waakt over de juiste informatie die het grote publiek bereikt. In deze tijden van fake news en designer-desinformatie kun je niet achterdochtig genoeg zijn. Geen zorgen, gewaardeerd publiek, want ik zit er met mijn fijngevoelige neusje bovenop. Misschien is het op dit punt goed om even stil te staan bij je eigen leesgedrag, want ook achter de schermen van de modewereld wordt een stille oorlog uitgevochten. Op dit modieuze slagveld zijn de slachtoffers modebewuste schepselen zoals jij – en de frontsoldaten bestaan uit onverschrokken oorlogsreporters zoals ik. Wie geloof jij? Facebook? De Vogue? De laatste nieuwsbrief van je favoriete fashionlabel? Wat maakt zo’n bron dan precies geloofwaardig? Wat zijn de tekenen van bedrog? Stuk voor stuk belangrijke vragen voor de moderne drager van de beste lingerie – bij dezen zijn jullie gewaarschuwd!

 

Zonnig nieuws

Nu het zonnetje zich weer wat vaker van haar beste kant laat zien en de bloemetjes de bijtjes weer naar buiten weten te lokken, gaan ook in lingerieland de hartjes weer sneller kloppen. De lente is van nature het seizoen van de liefde en de verleiding - en daarmee vanzelfsprekend ook van de prikkelende setjes en sensuele ondergoedjes, omdat fenomenen als rokjesdag de kriebels weer tot grote hoogten laten stijgen. Dat klinkt misschien wat eenzijdig, hoor ik jullie denken. Nou dames, sta me toe dat even recht te zetten: ook aan de mannelijke kant van het land worden de boxers net even strakker gedragen als de vogeltjes weer gaan fluiten hoor. Een slip voor een string verwisselen is natuurlijk zo gepiept en bovendien kan nu eindelijk dat guitige bloemetjesmotief weer uit de onderbroekenla worden gevist. Reken maar dat wij het hier merken, want zodra de zon zich laat zien is de stap van short via shorter naar microshort heel snel gezet, zo blijkt uit de bestellingen.

 

Doggy Style

Datzelfde geldt overigens voor de opleving van interesse in badmode. Logisch ook, want wie kijkt er nou niet halsreikend uit naar de eerste duik in de lokale plas of dat prille dagje strandplezier? Tijd om iets leuks uit te zoeken dames en heren, want we hebben allemaal dapper aan onze beach body gewerkt, toch..? Onze schappen zijn er in elk geval op voorbereid kan ik bevestigen. Tijdens een rondgang door het magazijn en een praatje met de dames hier heb ik me op de hoogte laten brengen van alle nieuwe beach fashion trends voor 2019 en geloof me – dat gaat een heerlijke warme zomer worden! Toch kwam de grootste verrassing voor mij uit onverwachte hoek, want als trouwe viervoeter moet ik het qua modekeuzes meestal zien te redden met zo’n truttig dekentje of – erger nog – van die achterlijke hondenjasjes waarmee onze baasjes ons nog wel eens willen martelen. Dit jaar is er echter licht aan de horizon, want als het om doggy style gaat leek er vorige week plotseling iets prachtigs te gebeuren!


Verrassend passend

Omdat ik altijd overal van op de hoogte wil blijven zit ik natuurlijk tot mijn oren in de nieuwsbrieven, speciale aanbiedingen een hete modenieuwtjes. Welnu, wat bereikte mijn hondsvolle inbox een week geleden? Het volgende filmpje, verzorgd door niemand minder dan één van de ondermodegiganten des lands: https://www.youtube.com/watch?v=s_fmB4ud-aI Eindelijk!! Zou het puur door mijn rijzende faam en reputatie komen, of zijn er meer activistische modehonden actief in badmodeland? Ik was door het hondsdolle heen kan ik jullie vertellen! Ik zag mezelf al helemaal gaan, flanerend langs de boulevards van de Côte d’Azur, gehuld in deze smakelijke setjes. Ik nam natuurlijk onmiddellijk contact op met de firma in kwestie om hier het fijne van te weten te komen.

 

Een illusie armer, een ervaring rijker

Een allervriendelijkste persvoorlichter stond me te woord, maar ja, ook daar krijgen ze niet elke dag zo’n invloedrijke influencer over de vloer natuurlijk. Kwispelend van de voorpret pakte ik mijn aantekeningenboekje er vast bij. Wat stond me allemaal te wachten? Hou je vast... het was allemaal een – Pure deceptie! List en bedrog! Ik had natuurlijk in mijn enthousiasme helemaal niet op de kalender gekeken... Had ik dat wel gedaan, dan had ik gezien dat het 1 april was. Een grap! Over de ruggen van mijn soort! Misselijkmakend gewoon! Ik voelde me vreselijk beet genomen, zoals jullie ongetwijfeld begrijpen. Zien jullie nu wat ik bedoel met het belang van kritisch naar het modenieuws kijken? Ik was er even goed kapot van, maar zoals altijd deed ik het allemaal voor jullie, mijn hondstrouwe publiek. Samen zijn we een illusie armer, maar een ervaring rijker. Komende zomer lig ik dus weer gewoon au naturel aan het strand. Het is niet anders!

 

Bijkomen

Jullie perspoedel is aan zenuwinzinking ontsnapt, maar ik ben wel even aan het bijkomen van de schok hoor. Gelukkig word ik hier bij Dutch Designers Outlet getroost door het hele team, met wat extra lekkere brokken en een piepklein glaasje voor de trillende pootjes. Wees niet bang hoor, want mij krijgen ze hiermee niet klein. Ik ben heel snel weer bij jullie terug met nieuwe nieuwtjes, heet van de naald en vers uit de ateliers. Tot die tijd druk ik jullie op het hart: vertrouw niemand tot het tegendeel bewezen is, want de lingeriescene kan een door en door doortrapte wereld zijn!

Ik duik mijn mandje in. Tot heel snel mijn modemedemensen!

Met een licht gekrenkte doch hartelijke woef,

 

Julie eigen Sir Sebastian | Badmode Bad Boy zonder weerga

 

Geheel de uwe en met welgemeende kwispel,

Sir Sebastian
Lingeriegoeroe extraordinaire

Copyright ©️ 2010-2022 Dutch Designers Outlet ®️. Alle Rechten Voorbehouden.


Volg mij op Facebook, wie weet deel ik naast tips, tricks en trends ook wel mijn smakelijke botje met je. Je kunt ook mijn blog delen op social media:

Dutch Designers Outlet

Je bezoekt onze website buiten Nederland, dat is geen probleem hoor
want wij verzenden bestellingen wereldwijd!