Heerlijk Avondje voor Sir Sebastian

dec 2, 2019

Hey dag lezertjes en lezeresjes! Hier is jullie eigen Spannende-Pakjespiet met een korte update rondom de Sinterklaaskoorts die in ons kikkerlandje in zijn greep houdt. Hoe staan jullie ervoor? Al tot over je oren in de kartonnen dozen en plakband tot achter je ellebogen voor de surprises? Of al dagen aan het rijmen tot je erbij neervalt? Al wel genoeg pepernoten gesmikkeld hoop ik in elk geval... Mij smaken ze weer prima dit jaar!

 

Spannende pakjesavond

Ik schrijf even snel dit krabbeltje tussen de bedrijven door, want het is lekker druk in de lingeriebranche. De bestellingen vliegen de buurtjes om de oren. Blijkbaar heeft mijn oproep om dit jaar extra veel designer lingerie in de zak te stoppen effect gehad – dat is altijd leuk om te merken voor een influencer met hart voor de zaak. Hebben jullie de inkopen al voor elkaar? Staan er al mooie setjes en fruitige boxers op jullie lijstjes? Nou, bij mij wel kan ik jullie vertellen. Het is trouwens maar goed ook dat ik dit jaar een vroege start heb gemaakt met de voorbereidingen voor pakjesavond, want er kwam deze week ineens een extra Heerlijk Avondje bij...

 

Daar wordt aan de deur geklopt...

Woensdagavond was het, een uur of half negen. Ik lag rustig bij de verwarming met een kop warme choco en een paar druppeltjes rum, te broeden op mijn gedicht. Wat rijmt er eigenlijk op ‘niemendalletje’...? Toen ineens: daar werd op de deur geklopt! Hard geklopt. Zacht geklopt. Je kent het wel. Wie zou dat zijn?

 

M’neer

Tot mijn grote verbazing zag ik een koninklijke bode in de regen staan toen ik de deur opendeed.

Compleet met oranje paraplu. Met een afgemeten “Goedenavond, m’neer S’bastiaan” drukte hij me een deftige envelop in de hand. Met een al even korte “Tot uw dienst, m’neer” draaide hij zich om en verdween in de nacht. Daar sta je dan, met een officieel schrijven van het Koninklijk Huis in je pootje geklemd. Rillend trok ik de deur achter me dicht, klaar om mijn nog warme drankje weerinnig te omhelzen.

 

Nieuwsgierig

Nu weten jullie dat ik me vaak heel goed kan bedwingen, maar ik was toch wel een beetje nieuwsgierig naar de inhoud van deze mysterieuze boodschap. Zou het een bedankje zijn voor mijn inspanningen op royalty gebied dit jaar? Misschien een kleine kerstbonus van de Kroon? Of toch een gebiedsontzegging vanwege de vorige keer dat ik onaangekondigd bij Máxima op de stoep stond... Ik besloot hard to get te spelen, zette de gesloten envelop op het dressoir, liep naar m’n chocolademelk en draaide me weer om – op een drafje terug naar het kastje om de brief gretig uit zijn papieren gevangenis te verlossen.

 

Dichtvorm

Het rijmde! Wie schetst mijn verbazing? In de envelop zat een keurig uitgeschreven uitnodiging op heel duur papier, met daarop de volgende boodschap in dichtvorm:


Beste Sir Sebastian,


Het zou de Sint enorm behagen
Als u de vijfde december op kwam dagen

Om uit naam van alle dieren
Het Koninklijk Sinterklaasfeest mee te vieren

U wordt verwacht op het paleis
Voor een avondje plezier met koek en spijs

Hopelijk zit u niet te mokken
Want we hebben voor u al een lootje getrokken

Van een persoon met grote klasse
Die u met een surprise mag verrassen

Bovendien bent u verplicht
Tot het schrijven van een mooi gedicht

Daar mag dan een presentje bij
Met iets kleins zijn we hier ook al blij


Hopelijk komt u onverwijld
Naar de Oranjes toe geijld

Voor het feest van de Goedheiligman
Wees op tijd – we zien u dan!

 

Hoogachtend, de Prinsessenpiet.

 

Surprise, surprise!

Oef! Jongens, wat een feest! Ik hield de envelop ondersteboven en er dwarrelde een klein handgeschreven briefje uit. Op het dubbelgevouwen papiertje prijkte een mij zeer bekende naam...
Ik mocht een surprise voor Máxima bedenken!

 

Knippen en plakken

Jullie begrijpen dat ik het kort moet houden, dus ik rond dit berichtje snel af. Kan ik meteen door met knippen en plakken, nadenken over een spectaculair cadeau en natuurlijk een zinderend gedicht voor erbij. Pakjesavond komt snel dichterbij, dus ik schiet lichtelijk in de stress hier, maar ik heb nog een weekje. Enfin, ik moet aan de slag... Ik hou jullie op de hoogte, lief publiek. Binnenkort meer over mijn koninklijke avonturen, maar nu snel nog een handje pepernoten voor de inspiratie...
Vooruit, en nog zo’n warme chocolademelk met een flinke scheut lekkers erin!

Met een warme groet en wild geraas,

Sir Sebastian

Geheel de uwe en met welgemeende kwispel,

Sir Sebastian
Lingeriegoeroe extraordinaire

Copyright ©️ 2010-2022 Dutch Designers Outlet ®️. Alle Rechten Voorbehouden.


Volg mij op Facebook, wie weet deel ik naast tips, tricks en trends ook wel mijn smakelijke botje met je. Je kunt ook mijn blog delen op social media:

Dutch Designers Outlet

Je bezoekt onze website buiten Nederland, dat is geen probleem hoor
want wij verzenden bestellingen wereldwijd!