Professor Sebastian Gaat Van Bil

okt 9, 2020

Ik weet het, ik weet het... In mijn vorige college gaf ik aan dat we het vandaag zouden hebben over één van de laatste echte mysteries van de moderne wereld. Vergeet de raadselen van de diepzee, kom niet met praatjes over de verre uithoeken van ons universum en laat het geklets over ‘de ultieme zin van het bestaan’ alsjeblieft achterwege. Dat soort details bespreek je maar op een late zaterdagavond met je vrienden en vriendinnen. Ik wilde de aandacht richten op de Final Frontier van mijn mooie vakgebied: mannenlingerie! Wat gaat er allemaal schuil onder de strakke spijkerbroek van die leuke collega? Draagt je net iets te leuke fitnessinstructeur stiekem shapewear om die staalharde bilpartij te liften? En, misschien nog belangrijker: zou je eigen man er niet tien keer lekkerder uitzien als hij eindelijk eens die vaalwitte jaren vijftig slip in de la zou laten liggen?

 

Allemaal zeer wezenlijke vragen, die absoluut een helder antwoord verdienen. Helaas moet ik jullie al die waardevolle antwoorden nog heel even schuldig blijven. Mijn nederige excuses daarvoor: ik kan er zelf ook weinig aan doen. Het ging afgelopen week helemaal mis toen één van mijn onderzoeksassistenten met de research voor het college bezig was.

 

Half Ontblote Mannenlijven

Het probleem was niet eens dat er te weinig informatie beschikbaar is om een fatsoenlijk en degelijk onderbouwd college op te baseren. Sterker nog: ik zou er een hele collegereeks mee kunnen vullen. Het probleem is juist dat er iets te veel boeiende weetjes te vinden zijn. En dan heb ik het nog niet eens over het beeldmateriaal dat er allemaal online te vinden is. Google maar eens ‘herenlingerie’ of ‘sexy designer lingerie voor mannen’ als je weer thuis bent. Wacht alleen wel even tot je kinderen naar bed zijn en manlief de hond uitlaat... Mijn assistent was zó ondersteboven van wat hij allemaal aantrof, dat hij nog wel een weekje of twee bezig is om het allemaal in kaart te brengen. Jullie lezen dus snel meer over de wondere wereld van de half ontblote mannenlijven. Ik moet alleen even alle jockstraps, spannende satijnen boxers en flinterdunne see-through bodysuits retourneren die mijn researchteam de afgelopen weken heeft besteld!

 

Gaten Vullen

Om het gat te vullen heb ik gelukkig altijd een handjevol reserve-onderwerpen paraat. Geen paniek dus: jullie gaan sowieso wijzer de collegezaal uit dan jullie erin stapten. We hebben de afgelopen maanden van alles geleerd over mooi designer lingerie zoals je die bij Dutch Designers Outlet kunt bemachtigen. De verschillende lichaamsvormen en kleurtypes hebben we uitgebreid besproken. Ook de beste manier om je ideale bh te vinden is in detail behandeld. Maar als je al dat moois eenmaal in huis hebt, wat dan? Hoe hou je je lingerie eigenlijk in topvorm? Hoe blijf je zo lang mogelijk genieten van die sneeuwwitte slipjes, die vuurrode beugel bh, of die heerlijke bontgeschakeerde shorty of boxer kleurexplosie?

 

Liefdeslessen Voor Je Lingerie

Het geheim ga ik jullie meteen maar verklappen. In de wereld van het meest verleidelijke ondergoed staat uiteraard de Liefde centraal. Met een hoofdletter ‘L’ ja. Wie liefde in zijn of haar lingerie steekt, krijgt dat dubbel en dwars terug wanneer het weer wordt gedragen, echt waar. Maar hoe doe je dat, liefde aan je ondermode geven? Lieve woordjes fluisteren in je halfopen onderbroekenla als er niemand kijkt? Tuurlijk, mag je zeker proberen. Toch geef ik de voorkeur aan liefde met een meer praktische insteek. Hier komen mijn lingerie liefdeslessen in willekeurige volgorde.

 

Wissewasjes

We beginnen met wissewasjes. Wist je dat niet de zedenpolitie, maar de wasmachine en de droogtrommel de grootste vijanden van mooie designerlingerie zijn? Misschien dacht je dat je juist goed voor je bh’s en slips zorgt door ze regelmatig in de machine te gooien, maar dat kon juist wel eens je grootste zonde zijn. Al dat schudden, draaien en verhitten is erg schadelijk voor de stof en voor de vorm van je lingerie. Nee, laat die apparaten liever links liggen. De beste manier om je lingerie te wassen is nog altijd met de hand. Ouderwets? Misschien. Tijdverslindend? Ligt eraan hoe je het bekijkt. Het kost even tijd, maar het is niet moeilijk, en als je daardoor twee keer zo lang doet met je favoriete lingerie is het de investering dubbel en dwars waard!

 

Handen Uit De Mouwen

Was met de hand gewoon in een wasteiltje of emmer, of in een schone wasbak. Gebruik lauwwarm water van ongeveer 30 graden en een heel klein beetje Fijn en zeker geen Wol wasmiddel. Niet knijpen, wringen en wrijven, maar gewoon onderdompelen en rustig door het water bewegen. Haal het eruit en dan uitspoelen met lauw water zonder wasmiddel tot er geen schuim meer uitkomt. Geen wasverzachter gebruiken, al die zachte en luxe stoffen blijven veelbeter zonder dit spul.

 

Als je echt per se met de machine wilt wassen, gebruik dan in ieder geval zo’n handig lingerie waszakje. Ook hier nooit warmer dan op dertig graden, op lage toeren en met een trommel die niet eens halfvol zit. Hoe je dat doet? Simpel: gewoon meer lingerie sparen, tot je genoeg hebt om steeds nieuwe setjes te dragen en alles van een week of zelfs twee weken samen in een lauw wasje te doen!

 

Weg Met Die Wasdroger!

De volgende tip komt na het wassen: drogen. De droogtrommel is nog dodelijker voor mooie lingerie dan de wasmachine, vooral voor bh’s. Gebruik je droger dus niet voor lingerie, maar hang het netjes op een lijn of wasrekje. Extra bh-tip: hang ze op aan het stukje stof tussen de cups, of leg ze uitgespreid neer op het droogrek.

 

Keep It Clean!

Dan nog een hele belangrijke lingerie liefdesles: keep it clean! Ja, je wilt dat je lingerie schoon en fris is, maar bedenk je dat die bh en die string je letterlijk de hele dag op de huid zitten. Zorg dus dat dat huidje ook schoon is. Het gaat niet per se om douchen, hoewel ik regelmatig douchen zeker aanraad hoor. Wat ik vooral wil benadrukken is dat lingerie kan verkleuren en vervormen door allerlei stofjes die in je verzorgingsproducten zitten. Spuit dus nooit deodorant over je NH heen, maar doe het op voordat je je ondergoed in springt. Bodycrèmes zijn heerlijk, maar niet voor de elastische vezels van je lingerie. Geef die producten dus even de tijd om in te trekken voordat je dat setje aantrekt. Dat scheelt enorm in de levensverwachting van je favo items!

 

Lock ‘Em Up!

Dan nog een absoluut kritieke aanrader: berg je lingerie zorgvuldig op. Natuurlijk hebben we daar allemaal geen tijd voor. Het is lekker om alles snel in die la te pleuren en hem dan dicht te doen: probleem opgelost zou je denken. Toch is een lade vol verfrommelde en scheef opgevouwen lingerie echt zonde van al je moeite. Vouw slipjes en zelfs stringetjes netjes op, zonder de naden te knikken of de kanten inzetjes te verwringen. Bij bh’s is het nog veel belangrijker om ze goed op te bergen. Gouden tip: doe altijd de haakjes van de sluiting dicht, want daarmee voorkom je dat ze achter kwetsbare delen van andere lingerie blijven haken. Dat scheelt scheuren en kreuken. Heb je bh’s met voorgevormde cups? Leg ze dan met de cups omhoog vlak neer in je la. De volgende bh leg je daar precies bovenop. Zo houden de cups niet alleen je boobs, maar ook hun collega’s in vorm. Als je genoeg ruimte voor je collectie reserveert, blijft jouw lingerie je die dazzling looks en dat diepecomfort bieden totdat ze helemaal zijn opgebruikt. Da’s nog duurzaam ook!

 

Hou Het Fris...

Nog een afsluitend aandacht spuntje dan. Veel vrouwen weten niet hoe vaak ze hun lingerie moeten dragen voordat ze het wassen. Ik geef als simpele stelregel: twee à drie keer per bh en dan voorzichtig wegleggen in een apart mandje – wel weer zonder frommelen hè? Slips gewoon dagelijks fris aantrekken uiteraard. Nu vraag je je misschien af hoe dat bij de heren zit? Nou, opvallend genoeg zit dat voor mannen vaak net even anders. Als je pech hebt kom je een vent tegen die een onderbroek blijft dragen totdat hij vanzelf de wasmand in kruipt... Gelukkig veranderen de tijden en worden echte heren steeds netter. Come on guys: gewoon elke ochtend een frisse!

 

En heren wie weet behoor je tot de groep Lucky guys die magische ondergoed draagt. Deze bijzondere ondermode is zelfreinigend, Wat zelfreinigend hoor ik je denken. Het zit zo, dit bijzonder ondergoed deponeer je gewoon 's avonds naast je sokken naast of misschien wel onder je bed, en voor je het weet liggen ze beide weer fris gewassen in je kast. Hoe, dat blijft een groot magisch geheim waar deze lucky guys niet over willen nadenken ;-)

 

Heb jij dit geluk niet, hebben we met ons allen toch maar geluk dat je bij Dutch Designers Outlet zulke scherpe prijsjes vind dat je best een paar extra herenslips kunt scoren... Of je hebt zoveel mazzel als ik en je loopt de hele dag lekker parmantig met je gat in de frisse lucht – zou ik daar dan mijn fascinatie voor lingerie aan over hebben gehouden..?

 

Enfin, we hebben onze portie ondermode onderbouwing weer binnen! Tot heel snel in mijn college over echte designer lingerie voor echte kerels... Beloofd!

 

Geheel de uwe en met welgemeende kwispel,

Sir Sebastian
Lingeriegoeroe extraordinaire

Copyright ©️ 2010-2023 Dutch Designers Outlet ®️. Alle Rechten Voorbehouden.


Volg mij op Facebook, wie weet deel ik naast tips, tricks en trends ook wel mijn smakelijke botje met je. Je kunt ook mijn blog delen op social media:

Dutch Designers Outlet

Je bezoekt onze website buiten Nederland, dat is geen probleem hoor
want wij verzenden bestellingen wereldwijd!