Sir Sebastian vindt Sint Singles Carnaval uit!

nov 8, 2019

Lieve help, wat een toestand is het toch om al die feest- en themadagen van het jaar een beetje in de gaten te houden... Nu ook weer hoor, want ik wilde eigenlijk een klein itempje doen over de Elfde van de Elfde, de officiële start van het carnavalsseizoen, maar toen ontdekte ik dat er meer speelt op deze dag van het gekkengetal. Het is ook weer tijd voor de Sint-Maartensoptochten, waarbij op allerlei plekken kindertjes langs de deuren gaan om oubollige liedjes te zingen... Niet helemaal mijn dingetje geef ik eerlijk toe, maar toch het noemen waard.

 

Singlesdag

Waar ik pas op het allerlaatste moment achter kwam is dat het op elf november ook nog Internationale Singlesdag is. Ja, dan heb je mijn aandacht dus meteen te pakken. Wat mij betreft is de timing ook heel aardig uitgemikt, want nu de dagen korter worden en de avonden kouder, begint mijn uiterst comfortabele hondenmandje ook een beetje eenzamer te voelen. Tijd voor een toefje romantiek, zou je denken, maar ja: waar haal je als razend drukke modegoeroe zo snel een levenspartner vandaan?

 

Modehartje

Ergens is het tragisch vind ik zelf. Je bent dag in, dag uit bezig met de mooiste romantische lingerie, maar als je dan thuiskomt zit je toch weer alleen op de bank met een saai blikje hondenbrokken. Weg romance... Misschien is het tijd voor een kleine investering op relatiegebied, zat ik zo bij mezelf te denken. Een Lady Sebastian klinkt heel goed eigenlijk, hoewel ik modern genoeg ben om toe te geven dat een stoer doch fijngevoelig reutje ook best in het plaatje zou kunnen passen hoor. In mijn mandje en in mijn modehartje is plek genoeg voor twee, laat ik het zo maar zeggen.

 

Elfjes

Zoals dat wel vaker gaat bleek dat die hele Singles Day toch iets anders in elkaar zit dan ik dacht. Het is komen overwaaien uit China, zo ontdekte ik, waar single zijn een flink probleem kan worden vanwege de beruchte één-kind-politiek uit de vorige eeuw. Blijkbaar is elf november daar juist een dag waarop singles vol trots mogen uitroepen dat ze lekker zelfstandig door het leven gaan. De datum is er zelfs speciaal op uitgekozen. Single ben je immers in je eentje, en in 11-11 zitten natuurlijk niet alleen elfjes: de datum zit propvol eentjes. Blijkbaar is het niet alleen het gekkengetal 11 dat de dag bijzonder maakt.

 

Guanggun Jie

Ik begon te overwegen om in plaats van heel desperate op zoek naar de liefde te gaan, gewoon eens lekker mee te liften op die singles vibe van Guanggun Jie, zoals ze het in China noemen. Een interessant bijkomend gegeven is namelijk dat Singlesdag ook voor een enorme piek in onze online en offline uitgaven staat. Blijkbaar is single zijn dus een prima excuus om je eenzaamheid weg te consumeren. Als je kijkt naar de omzet van sites als Alibaba of Amazon zie je een duidelijke piek in cijfers op elf november. Als ondernemer is dat gekkengetal dus helemaal zo gek nog niet. Ik ben een commercieel dier, dus toen ik dat las ging er bij mij meteen een lampje branden...

 

Lekker combineren

Ik denk dat het goed is om Singles Day, carnaval en Sint-Maarten gewoon lekker op één hoop te gooien. Combineren zit nou eenmaal in mijn aard, want lingerie combineren is onderdeel van mijn vak. Daarom hierbij mijn voorstel voor het vieren van Sint Singles Carnaval. Wat als we nou beginnen door allemaal een stevige online aankoop te doen, gewoon omdat het mag? Je hoeft er geen vrijgezel voor te zijn hoor, want let op, hier komt het briljante gedeelte. We gaan gewoon even lekker los door online mooie designer lingerie te kopen. Daarmee tackelen we namelijk meteen het hele carnavalsthema, want verkleden kan op veel sexier manieren dan met een simpele boerenkiel. Gewoon eens een leuk setje lingerie aantrekken doet wonderen voor je zelfbeeld, of voor dat van een ander als je het cadeau doet. Eventueel mag je dan zelf komen helpen om het cadeautje uit te pakken, wat natuurlijk nog veel gezelliger is, en minstens zo feestelijk. Nu nog de link naar Sint-Maarten leggen.

 

Stakker

Die laatste stap is een makkie voor wie zijn klassieken een beetje kent. De legende van de Heilige Martinus gaat namelijk over het delen van wat je hebt met mensen die het niet zo breed hebben. Volgens de verhalen zag die goeie ouwe Maarten een bedelaar zitten die rillend van de kou vroeg om een kleine bijdrage voor de nachtopvang. Zonder aarzelen stapte hij van zijn paard af, trok zijn mantel uit en sneed hem doormidden, waarna hij de helft aan de arme stakker gaf.

 

Koude maand, warme gevoelens

Daar kunnen we wat mee: als je toch online lingerie gaat bestellen, dan tik je gewoon in de sale een extra setje op de kop om te delen. Niet door midden knippen hoor, en niet delen met iemand die het koud heeft, want daar helpt de meeste lingerie niet echt tegen. Geef het juist aan iemand waar je warme gevoelens voor hebt. Zo sla je dus drie vliegen in één klap. Je gaat mee in de singleshype door je uit te leven in de webwinkel, je hebt iets leuks in huis om je een lekker te verkleden en als klap op de vuurpijl deel je die vracht lingerie met iemand waar je een oogje op hebt. Ziedaar de opzet voor Sint Singles Carnaval!

 

Single met z’n tweetjes

Als je het slim speelt en de juiste lingerieset voor die ene speciale persoon weet te vinden, dan hoef je volgend jaar helemaal niet meer mee te doen met Singlesdag. Weer een probleem opgelost! Ik ga hier eens even een beetje rondsnuffelen bij de buren in het Dutch Designers Outlet Slipjesparadijs, want ik weet zeker dat ik daar iets vind om iemand mee te overtuigen dat single zijn leuker is met zijn tweetjes!

Warme groeten van jullie hopeloze romanticus, Sir Sebastian

Geheel de uwe en met welgemeende kwispel,

Sir Sebastian
Lingeriegoeroe extraordinaire

Copyright ©️ 2010-2023 Dutch Designers Outlet ®️. Alle Rechten Voorbehouden.


Volg mij op Facebook, wie weet deel ik naast tips, tricks en trends ook wel mijn smakelijke botje met je. Je kunt ook mijn blog delen op social media:

Dutch Designers Outlet

Je bezoekt onze website buiten Nederland, dat is geen probleem hoor
want wij verzenden bestellingen wereldwijd!